Print screen in windows 10 si windows 11

Atunci cand vrei sa faci un print screen in windows 10 sau windows 11 fie ca este pe computer, sunt metode implementate in windows dar si softuri gratuite ori contra cost pe care poti sa le folosesti atunci cand faci captura de ecran ori print screen.


Daca trebuie sa faceti o captura de ecran pe ceva computer ori laptop, indiferent daca doresti sa salvezi intregul ecran sau doar o parte din el, am adunat in acest articol cele mai bune modalitati de a face o captura de ecran in Windows.

Cel mai simplu mod de a face print screen este folosind tasta speciala pentru capturarea ecranului de pe tastatura noastra.Aceasta tasta Prt Scr se afla pe randul superior de taste, in partea din dreapta tastaturii, de obicei deasupra de butoanele Home,End,Page up,Insert, etc.


Cum faci Print Screen in windows 10 sau Windows 11?

1.Te asiguri ca pe ecran ai imaginea pe care vrei sa o capturezi

2.Apesi tasta Prt Scr de pe tastatura


print screen tastatura


3.Deschizi Paint

paint


4.Apasi Ctr+V (o sa apara captura de ecran)

print screen paint5.Salvezi imaginea unde doresti tu.print screen

Aceasta captura de ecran este pentru tot ecranul dupa cum o sa vedeti si in imaginile prezentate de mine


La fel de bine, imaginile se pot salva in paint sau in Microsoft Word, procesul este acelasi.

In Windows 11, apasarea butonului Prt Scr va salva captur de ecran in folderul dedicat pentru capturi pe care il gasiti deschizand File Explorer-Imagini din partea stanga, iar daca il aveti activat, o sa salveze si captura pe OneDrive.


Tasta Windows + Print Screen

Puteti salva capturile de ecran automat apasand tasta Windows de pe tastatura impreuna cu Print Screen

Puteți salva automat capturi de ecran apăsând tasta Windows împreună cu Print Screen. Atunci cand faceti acest lucru, ecranul dvs. se va estompa si o captura a intregului ecran va fi salvata in dosarul de capturi ecran.
In windows 11 daca faceti exact acelasi lucru, va salva o imagine a intregului ecran in folderul pentru capturi si va copia fotografia in clipboard.Acest lucru ajutand foarte mult deoarece va permite sa lipiti/puneti imediat imaginea pe o retea de socializare intr-o postare ori intr-o aplicatie de modificare imagini ori transfer dar si multe altele.

Alt + Print Screen

Pentru a captura numai fereasta activa in care lucrati, trebuie sa folositi tasta Alt + PrnScr.

Daca faceti acest lucru in windows 10, atunci acesta il va copia in clipboard si dvs. trebuie sa il puneti intr-un program gen paint sau word pentru a-l putea salva.In Windows 11 totul se face automat deoarece imaginea este salvata automat in folderul cu printscreen-uri sau capturi de ecran.


Instrumentul Snip & Sketch in Windows 10

Aplicatia Snip & Sketch din Windows 10 este dupa mine cea mai buna si folositoare modalitate de a face print screen pe Windows atunci cand doriti sa personalizati, sa adnotati ori sa partajati anumite capturi de ecran

print screen Snip & Sketch

Pentru a activa aceasta aplicatie, puteti folosi o comanda rapida de la tastatura si anume:Tasta Windows + Shift + S.Dupa aceasta combinatie ecranul dvs. se va estompa si va aparea un meniu mai mic in partea de sus a ecranului astfel o sa aveti optiunea de a lua o fereastra sub forma unui partrat care va ajuta la capturarea unui ecran complet in windows 10.


Snip & Sketch

Aceasta combinatie de taste functioneaza atat in Windows 10 ca si in Windows 11.

Dupa ce faceti print screen, acesta va fi salvat in clipboard si o sa apara o notificare de previzualizare care o sa apara in coltul din dreapta jos al ecranului dvs.

Facand click pe notificarea puteti sa deschideti Snip Tool si unde puteti sa salvati,partajati sau edita acea captura de ecran cu instrumentele de desen disponibile.

 

Instrumentul Snipping  in Windows 11

Odata cu trecerea de la windows 10 la windows 11 am vazut ca s-au facut cateva schimbari in diferite aplicatii si interfata.Instrumentul pentru print screen, faimosul Snipping a primit si el o actualizare majora si acuma este cea mai buna modalitate de a face capturi de ecran perfecte si personalizate.

Cum pornesc Snipping tool in windows 11?

Pentru a porni aplicatia Snipping in Windows 11 trebuie sa il cautati in bara de start sau doar sa apasati tasta Windows + Shift + S.

La fel ca si in cazul Snip & Sketch, ecranul tau se va estompa si o bara de instrumente cu optiuni de captura de ecran va aparea in partea de sus a ecranului.Aceasta bara va permite sa faci o captura de ecran dreptunghiulara, care poate sa fie si pe un ecran complet.

Dupa ce ati realizat print-screenul, acesta o sa apara in clipboard, de unde il puteti partaja fara probleme pe orice retea de socializare sau il puteti muta in Photoshop,Gimp sau orice alta aplicatie folositi.

snipping tool windows 11


Game Bar – Bara de jocuri

Bara de jocuri este o aplicatie pe care o detine windows 10 si pe care o puteti folosi in majoritatea aplicatiilor sau jocurilor din Windows pentru a face capturi de ecran ori daca vreti, puteti inregistrat si videoclipuri.

Cum deschid Game Bar?

Cea mai simpla comanda pentru a lansa aplicatia Game Bar este sa apasati tasta Windows + G de la tastatura

gamebar

In meniul de suprapunere, faceti click pe pictograma camerei din stanga sus a ecranului pentru a face o captura de ecran pentru tot ecranul.Dupa cum va spuneam si mai sus, puteti sa inregistrati si un clip video apasand butonul de inregistrare, daca doresti si sunet la microfon, este nevoie sa faci click si pe pictograma micofonului.

Capturile de ecran si videoclipurile capturate cu Game Bar sunt salvat in format(PNG si mp4/avi) in folderul Videoclipuri-Capturi.

Deasemenea il puteti gasi si direct din aplicatie si click pe Afisati toate capturile,imediat sub butoanele de captura si inregistrare.

 

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment