Curatare calculator – Intretinere PC

Curatare calculator – Intretinere PC
Menținerea computerului curat fizic
Praful nu este doar neatractiv – poate dăuna sau chiar distruge părți ale computerului. Curățarea computerului în mod regulat vă va ajuta să mențineți funcționarea corectă și să evitați reparațiile costisitoare.


Curățarea tastaturii
Praful, mâncarea, lichidul și alte particule se pot bloca sub tastele tastaturii dvs., ceea ce îl poate împiedica să funcționeze corect. Sfaturile de bază de curățare de mai jos vă pot ajuta să mențineți tastatura curată.

Deconectați tastatura din portul USB sau PS / 2. Dacă tastatura este conectată la portul PS / 2, va trebui să închideți calculatorul înainte de al deconecta.
Rotiți tastatura cu capul în jos și agitați-o ușor pentru a îndepărta murdăria și praful.
Folosiți o cutie de aer comprimat pentru a curăța între taste.
Turnati pe o cârpă de bumbac sau un prosop de hârtie alcool frecând și folosiți-l pentru a curăța blaturile cheilor. Nu turnați alcool sau alte lichide direct pe chei.
Reconectați tastatura la computer odată ce este uscat. Dacă îl conectați la un port PS 2, va trebui să îl conectați înainte de a porni PC-ul.

Tratarea cu lichide
Dacă vărsați lichid pe tastatură, închideți rapid computerul și deconectați tastatura. Apoi întoarceți tastatura cu capul în jos și lăsați lichidul să se scurgă.


Dacă lichidul este lipicios, va trebui să țineți tastatura pe partea sa sub apă curentă pentru a clăti lichidul lipicios. Apoi rotiți tastatura cu susul în jos pentru a scurge două zile înainte de a o reconecta. Vă rugăm să rețineți că tastatura nu poate fi fixată în acest moment, dar metoda de mai sus este probabil cea mai bună opțiune.

Pentru a preveni cu totul această situație, vă recomandăm să păstrați băuturile departe de zona computerului.
Curățarea mouse-ului
Există două tipuri principale de mouse: optic și mecanic. Fiecare este curățat în același mod, deși mouse-ul mecanic necesită ceva mai multă muncă.
Astazi vorbim despre soriceii optici, deoarce, cei mecanici nu mai sunt folositi de mult timp.
Șoarecii optici nu necesită curățare internă, deoarece nu conțin părți rotative; cu toate acestea, acestea pot deveni lipicioase în timp, în timp ce praful se colectează în apropierea emițătorului de lumină. Acest lucru poate provoca mișcarea greșită a cursorului sau poate împiedica mouse-ul să funcționeze corect.

Sfaturile de curățare de bază de mai jos vă vor ajuta să vă păstrați mouse-ul curat:


Deconectați mouse-ul de la portul USB sau PS / 2. Dacă mouse-ul este conectat la portul PS / 2, va trebui să închideți calculatorul înainte de al deconecta.
Umeziți o cârpă de bumbac cu alcool și frecați-o pentru a curăța partea superioară și inferioară a mouse-ului.Acelasi lucru il puteti face cu un bețisor de urechi.
Nu va recomandam sa desfaceti suruburile mouse-ului daca nu sunteti un tehnician deoarce se poate strica.
Speram ca acest tutorial sa va ajute cat mai mult.
Curățarea monitorului
Mizeria, amprentele și praful pot face ecranul computerului dificil de citit; cu toate acestea, este ușor să curățați ecranul atunci când este nevoie. Puteți cumpăra kituri de curățare a monitorului, dar acestea vă pot deteriora monitorul dacă sunt proiectate pentru un alt tip de monitor. De exemplu, un dispozitiv de curățare a monitorului proiectat pentru ecrane de sticlă poate să nu funcționeze cu unele ecrane LCD care nu sunt din sticlă. Cea mai sigură metodă este pur și simplu să folosiți o cârpă moale curată umezită cu apă.

Nu folosiți curățător de sticlă pentru a curăța un monitor. Multe ecrane au acoperiri anti-strălucire care pot fi deteriorate de curățătorul de sticlă.

Inchide calculatorul.
Deconectați monitorul de la alimentare. Dacă utilizați un laptop, deconectați-l.
Folosiți o cârpă moale curată umezită cu apă pentru a șterge ecranul curat.
Dupa ce terminati, lasati la uscat monitorul 10-15 de minute dupa care va puteti bucura de el la o alta claritate.

Leave a Comment