Resetare iPhone inainte de vanzare pentru siguranta datelor

Resetare unui iPhone la setarile din fabrica trebuiefacut in anumite situatii in care nu mai exista remediere si trebuie neaparat facuta resetarea.


Daca decizi sa restaurezi setarile din fabrica ale iPhone-ului tau, sistemul de operare va fi reinstalat.Pentru a face acest lucru, trebuie sa il conectezi la un computer cu ajutorul unui cablu USB, sa deschizi iTunes si sa apesi pe butonul “Restore”.

Restaurarea iPhone-ului poate fi o optiune pentru a-l repara, pentru a-i imbunatati performanta sau pentru a permite altor persoane sa se autentifice folosind contul lor de iCloud.


In timpul procesului de restaurare, cel mai recent sistem de operare va fi instalat automat.

In ce cazuri este necesara resetare iPhone – ului?

1.Probleme cu softul

Atunci cand intampini probleme cu sistemul de operare, cum ar fi anumite aplicatii se blocheaza sau se deschid greu, resetarea iphone poate ajuta la remedierea problemei.


2.Instalarea unei versiuni iOS instabile

Anumite update-uri de sistem (iOS) au anumite probleme de instabilitate, resetarea iPhone-ului poate ajuta.

3.Probleme  hardware

Daca ai probleme cu butoane ori tastele sau bateria se consuma rapid, resetarea telefonului poate ajuta la remediere

4.Vanzarea Iphone-ului

Inainte de a vinde un telefon sau chiar atunci cand faci o donatie, cel mai bine, lucru pe care il si recomand cu drag, este sa resetezi telefonul pentru a sterge toate datele personale.


5.Performanta

Daca telefonul functioneaza lent sau are probleme de performanta, resetarea poate ajuta.

Diverse


Daca ai intampinat dificultati in urma instalarii unei versiuni instabile de iOS sau daca ai probleme cu instalarea unei aplicatii sau probleme de software sau hardware, ar putea fi o idee buna sa restaurezi setarile din fabrica ale iPhone-ului.

Cu toate acestea, inainte de a lua aceasta decizie, ar trebui sa incerci mai intai metodele soft si hard nedistructive, cum ar fi redeschiderea telefonului sau tinerea apasata simultan a butoanelor Home si Power pana cand dispozitivul se reseteaza si apare logo-ul Apple. Este recomandat sa recurgi la restaurarea setarilor din fabrica doar dupa ce ai incercat aceste optiuni mai putin invazive.


Daca nu ai acces la un computer, dar dispozitivul tau functioneaza, poti sa stergi toate informatiile si sa revii la setarile din fabrica urmand acesti pasi: deschide Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings. Astfel, vei obtine un sistem de operare curat, fara nicio informatie salvata, insa trebuie sa tii cont de faptul ca nu va fi instalata automat cea mai noua versiune a sistemului.

resetare iphone

Resetare Iphone, iPad sau iPod prin utilitarul iTunes

1.Deschide iTunes pe Mac sau PC.
2.Conecteaza dispozitivul la computer folosind cablul pe care l-ai primit odata cu dispozitivul.
3.Daca este afisat un mesaj care iti cere sa introduci codul de autentificare sau sa acorzi incredere acestui computer, urmeaza pasii necesari pentru a realiza acest lucru.
4.Selecteaza dispozitivul tau in iTunes atunci cand acesta devine vizibil. Daca dispozitivul nu apare sau nu este recunoscut de iTunes, este recomandat sa solicitati ajutorul unui specialist.
5.Apasa pe butonul “Restore” din sectiunea “Summary”.
6.Confirma actiunea prin apasarea din nou pe butonul “Restore”. Acum, iTunes va sterge informatiile din dispozitivul tau si va instala cea mai noua versiune de iOS sau de software pentru iPod.
Dupa ce dispozitivul tau va reveni la setarile din fabrica, acesta va reporni.


Dispozitivul tau va fi acum la fel ca atunci cand l-ai cumparat, neavand nici o aplicatie instalata pe el, nici o poza sau vre-un document pe care l-ai avut in telefon, asadar ATENTIE!

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment