Activare Internet Explorer in Windows 10 cu noile Actualizari

Internet Explorer sau IE este un browser web dezvoltat de Microsoft,si unul dintre cele mai populare browsere din lume, browserul cu, care am “crescut”.El este cel de-al 3-lea cel mai popular browser din lume conform W3Schools.


Fiindca Microsoft, a lansat al browser numit Edge, a cam lasat deoparte, sau a oprit orice actualizare la browserul nostru Internet Exporer.

In windows 10, acest browser vine preinstalat la fel ca si in celelalte versiuni de Windows, si poate sa fie dezinstalat ramanad cu browserul recomandat numit EDGE.Dezinstalarea IE in Windows 7 nu era posibila, dar aici este posibila.Odata cu ultimele actualizari de windows 10, mai precis cu 20H2, si 21H1, nu mai putem deschide browserul Internet Explorer, dar avem o rezolvare si pentru aceasta problema intampinat de tine.


Ca sa fac si un offtopic, eu folosesc browserul IE, pentru vizualizarea camerelor de supraveghere video, orice configuratie fac pe o camera, o fac folosind internet explorer, cu toate ca intr-o zi, dupa update la windows, cand am incercat sa intru pe IE, se deschide automat browserul EDGE.Eu recomand, la fel cum a facut si in alte articole pe acest blog, cu Chrome sau Firefox, care dupa mine sunt cele mai ok browsere in momentul de fata.

Lasand la o parte chestiile offtopic, haideti sa vedeti cum puteti reactiva Internet Explorer in Windows 10.


1.Intram in settings la windows(setari)

2.Click pe Apps(aplicatii)

internet explorer3.Click pe Optional features

internet explorer-optional-apps


4.Click pe Add a feature

add feature5.In casuta aparuta, cautam Internet Explorer si dam instalare

Daca ai deja extensia adaugata si apare in lista ca si instalata, dar Internet Explorer tot nu se deschide, atunci trebuie sa facem o setare in Browserul Edge.


1.1.Deschidem Edge

1.2.In parte dreapta sus, dam click pe cele 3 puncte(…)

1.3.O sa apara o lista, unde cautam in partea de jos, dupa SETARI sau Settings

settings edge


1.4.Odata ajunsi in setari, in partea stanga pe la mijloc, vedem Default Browser

default browser


1.5.Cautam unde scrie “Allow sites to be reloaded in Internet Explorer mode

When browsing in Microsoft Edge, if a site requires IE for compatibility, you can choose to reload it in Internet Explorer mode”
1.6.Setam sa fie pe Allow ori Permite.

In acest ARTICOL, spunem despre faptul ca Browserul IE o sa fie sters permanent anul acesta(2022), sper ca acest lucru sa nu se intample, sa fie un zvon, si sa ramana blocat cu permiterea de activare.

Acesta a fost articolul despre cum poti reactiva IE in Windows 10 in cativa pasi simpli.

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment