Ce inseamna First Name?

Ce inseamna first name tradus din limba engleza?


Acest first name este cunoscut in limba noastra ca si prenume, sau partea a unui nume personal care identifica o pesoana, si o diferentiaza fata de ceilalti membri ai unui grup care au nume de familie comun.

Prenume este stabilit la nastere, de obicei, de parintii nou-nascutului, ei aleg acest prenume si il spun al inregistrarea copilului, iar numele de familie sau Last Name care il primeste automat copilul conform numele tatalui,daca are ambii parinti.


Acest prenume, in general este foarte folosit in familie sau in relatiile cu prietenii ori persoanele apropiate.

In situatii mai formale, la locul de munca, in diverse conferinte, intalniri, numele de familie sau Last Name este cel mai des folosit.


Informatie!!!

Incercand sa traduci in limba romana, cuvantul first name, iti vine prima data in minte, primul nume, care de obicei, la noi in tara, este numele de familie, dar in limba engleza, acesta este PRENUMELE.

Daca te-ai uitat pe mai multe documente, cum ar fi CI(Cartea de identitate sau buletinul cum era mai demult), un permis de conducere sau pasaport, o sa vezi ca este trecut de obicei in 3 limbi.

Daca analizam cartea de identitate la Prenume, vedem ca are forma in 3 limbi, si anume:Romana,Franceza si Engleza deci, o sa avem, Prenume, Prenom si First Name.


Majoritatea persoanelor din Romania, au si un al 2-lea prenume, care in limba engleza inseamna Middle Name.Asadar, daca si tu ai doua prenume, nu uita sa treci al 2-lea, atentie, nu primul, la middle name.

Acest prenume, de obicei in Anglia, poate sa fie trecut si forename, care este folosit stric in scriere dar nu si in vorbire, deci nimeni, niciodata nu o sa te intrebe de forename.


Ex:What’s your forename.

Sinonime pentru First-Name


In Statele Unite ale Americii, oamenii mai folosesc si Given Name (tradus ca si Nume primit sau nume mic.), acesta este foarte des folosit in vorbire in anumite zone.

Poate sa mai fie si Chistian Name – o formula folosita atunci cand este botezat un copil.


first name


Ce inseamna last name tradus din limba engleza?

Last name tradus din limba engleza inseamna NUME DE FAMILIE.

Este in mod normal, un nume, mostenit si impartasit cu ceilalti membri ai familie, de obicei, sotie si copii.


Numele regale si cele religioase sunt nume speciale acordate cuiva care primeste o coroana sau intra intr-un ordin religios.

First name Last name

First Name = Prenume

Last Name = Nume de familie

In general, numele unui individ este împartit în doua jumatati. Prenumele este numele dat la naștere (Denis). Numele (Popescu) reprezinta numele familiei în care se naste copilul (Andrei). Aceasta abordare functioneaza bine atat pentru baieti, cat si pentru fete – deoarece, la urma urmei, familia este cea mai mica unitate a societatii.


Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment