Format letric explicatie

Format letric se refera la formatul unui document.


Un document in format letric este acel document printat(Imprimat) pe hartie.

Cuvantul letric se refera sau se traduce = scris sau in scris


Din punct de vedere istoric, scrisorile au existat din India antică, Egiptul antic și Sumerul, prin Roma, Grecia și China, până în zilele noastre. În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, scrisorile au fost folosite pentru a se autoeduca. Pentru unii, scrisorile au reprezentat o modalitate de a exersa lectura critică, scrierea auto-expresivă, scrierea polemică și, de asemenea, de a face schimb de idei cu alții cu gânduri similare. Pentru unii oameni, scrisorile au fost văzute ca o performanță scrisă.  Scrisorile alcătuiesc mai multe dintre cărțile Bibliei. Arhivele de corespondență, fie din motive personale, diplomatice sau de afaceri, servesc ca surse primare pentru istorici. În anumite momente, scrierea de scrisori era considerată a fi o formă de artă și un gen de literatură, de exemplu în epistolografia bizantină.

Format Letric in Microsoft Office 2016

In programul microsoft word(office), atunci cand selectam Size, avem mai multe tipuri de pagini pe care putem sa le selectam, dar prima care este afisata este Letter cu o dimensiune de 21.59cm x 35.56 cm iar acesta tradus in limba romana este format letric.


În lumea antică, literele puteau fi scrise pe diferite materiale, inclusiv metal, plumb, tăblițe din lemn acoperite cu ceară, fragmente de ceramică, piele de animal și papirus. De la Ovidiu, aflăm că Acontius a folosit un măr pentru scrisoarea lui către Cydippe.Mai recent, scrisorile au fost scrise în principal pe hârtie: scrise de mână și mai recent dactilografiate.

Există o mulțime de scrisori și materiale de instruire (de exemplu, manuale, ca în ars dictaminis medieval) despre scrierea scrisorilor de-a lungul istoriei. Studiul scrisului de scrisori implică de obicei atât studiul retoricii, cât și al gramaticii.

Istoricii perioadei medievale studiază adesea colecțiile de scrisori de familie, care adună corespondența personală și de afaceri a unui grup de persoane înrudite și aruncă lumină asupra vieții lor de zi cu zi. Scrisorile Paston (1425 – 1520 EC) sunt studiate pe scară largă pentru o perspectivă asupra vieții din Marea Britanie în timpul Războaielor Trandafirilor.Alte colecții majore de scrisori de familie medievale includ Scrisorile Stonor (1420 – 1483 CE), Scrisorile Plumpton (1416 – 1552 CE) și Scrisorile Cely (1472-1488 CE).


Scrisorile au fost o formă principală de comunicare, atât în ​​comunicarea personală, cât și în cea de afaceri, timp de multe secole înainte ca telegrafia, telefonia și comunicațiile prin Internet să-și reducă primatul. Chiar și în vremuri și locuri în care nivelul de alfabetizare era mai scăzut, analfabetii puteau plăti pe cei alfabetizați să scrie scrisori către și să citească scrisori de la corespondenți îndepărtați. Chiar și în epoca telegramelor și a telefoanelor, scrisorile au rămas destul de importante până când faxul și e-mailul și-au erodat și mai mult primatul, mai ales de la începutul secolului al XXI-lea. Pe măsură ce tehnologia comunicațiilor s-a dezvoltat în istoria recentă, scrisorile postate pe hârtie au devenit mai puțin importante ca formă de rutină de comunicare. De exemplu, dezvoltarea telegrafului a scurtat drastic timpul necesar pentru a trimite o comunicare, prin trimiterea acesteia între puncte îndepărtate ca semnal electric.

La biroul telegrafic cel mai apropiat de destinație, semnalul a fost convertit înapoi în scris pe hârtie și livrat destinatarului. Următorul pas a fost telexul care a evitat necesitatea livrării locale. A urmat apoi aparatul de fax (fax): o scrisoare putea fi transferată de la expeditor la receptor prin intermediul rețelei telefonice sub formă de imagine. Aceste tehnologii nu au înlocuit literele fizice ca cale principală de comunicare; cu toate acestea, astăzi, Internetul, prin intermediul e-mailului, joacă rolul principal în comunicările scrise, împreună cu mesajele text; totuși, aceste comunicări prin e-mail nu sunt denumite în general scrisori, ci mai degrabă mesaje prin e-mail (sau e-mail), mesaje sau pur și simplu e-mailuri sau e-mailuri, termenul „scrisoare” fiind în general rezervat comunicărilor pe hârtie.Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.
Lasă un comentariu