Cum schimb rezolutia ecranului la calculator in windows 10

Cum schimb rezolutia ecranului la calculator in windows 10 este o problema pentru multi incepatori, dar astazi am sa va prezint acest tutorial simplu si usor.
Daca vreau sa schimb rezolutia ecranului la calculator in windows 10, nu este greu după ce știi cum. Indiferent dacă doriti să incercați o rezoluție mai accentuata pe un laptop care este implicit la o opțiune mai mică sau trebuie să o schimbati înapoi la dimensiunea recomandata dintr-o opțiune mai puțin stelara.
Pentru a face acest lucru, mergem pe desktop, dam click dreapta si apoi Display settings, va atasez mai jos o poza pentru a intelege mai usor.


Dupa ce am intrat selectam de la Display Resolutin,rezolutia pe care o dorim, va sfatuiesc sa alegeti rezolutia recomandata de windows deoarce aceasta este cea mai potrivita pentru ecranul nostru, da ai inteles bine, windows stie care este rezolutia perfecta pentru calculatorul nostru.

Cum schimb rezolutia ecranului la calculator in windows 10 cu placa dedicata, pasii sunt aproape la fel:Click dreapta pe desktop dar acum alegem Nvidia Control Panel sau Ati Control, depinde ce fel de placa video avem, in cazul meu aceasta este o placa Nvidia.


In Nvidia Control Panel mergem in partea stanga la Display->Change Resolution, dupa care o sa ne afiseze pe mijloc rezolutia standard si celelalte pe care vrem sa le selectam.

Daca totusi detineti o placa video dedicat in calcualtorul dvs. dar totusi nu vedeti Nvdia Control Panel inseamna ca nu aveti driverul instalat la voi in calculator.Pentru a descarca driverul placii video si a putea schimba rezolutia ecranului la calculator va adaug mai jos link-ul spre site-ul Nvdia si Ati direct unde descarcati automat driverul perfect pentru placa video.
Driver Nvidia Automat
Driver Ati Automat
Daca te-ai intrebat vreodata de ce nu monitorul tau nu afiseaza bine este din cauza acestor drivere, jocurile merg greu daca aceastea nu sunt instalate, calculator nu functioneaza in perimetrii normal.Nu uita, daca ai si alte intrebari nu uita sa lasi mai jos in comentarii problema ta si sigur gasim o solutie, iti rapsundem prin email, sau poate daca este ceva mai complex facem aici pe Btic.ro un tutorial cu rezolvarea acestuia.


Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment