Cum să utilizați Windows Defender Offline pentru a elimina virușii.

Ai un virus greu de eliminat pe Windows 10? Folosiți instrumentul Windows Defender Offline pentru a scăpa de el rapid.


Deși Windows 10 este dotat cu Windows Defender Antivirus pentru a vă proteja dispozitivul și datele împotriva malware-urilor nedorite, este totuși posibil ca codul rău intenționat special să se instaleze și să preia rapid controlul și să provoace daune ireversibile.

Aceasta nu este o problemă cu antivirusul încorporat, așa cum s-ar putea întâmpla cu orice soluție de securitate, chiar și atunci când executați cea mai recentă actualizare. Cu toate acestea, dacă întâlniți o amenințare care este greu de găsit și de eliminat, puteți utiliza „Windows Defender Offline”. Opțiunea offline este un instrument de scanare antimalware care vă poate ajuta să scanați sistemul pentru a detecta și elimina majoritatea programelor malware, cum ar fi viruși și rootkit-uri atunci când Windows 10 nu funcționează.


În acest ghid Windows 10, vă vom parcurge pașii pentru a efectua o scanare malware offline folosind instrumentul Windows Defender Antivirus.


Cum să utilizați Windows Defender Offline folosind Windows Security
Pentru a scana și elimina viruși cu Windows Defender Offline, utilizați acești pași:

 1. Click pe Start
 2. Căutați Windows Security și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.
 3. Click pe Virus & thread protection.
 4. Sub “Current threats” section, click pe Scan options.
 5. Selecteaza optiunea Windows Defender Offline scan
 6. Click pe butonul Scan now (vezi in poza de mai sus)
 7. Salvați orice lucrare pe care o puteți avea deschisă (dacă este cazul).
 8. Click pe butonul Scan aparut in mesaj (poze de mai jos

După ce parcurgeți pașii, dispozitivul va reporni automat, iar Windows Defender Offline va începe procesul de scanare și ștergere automată a malware-ului, fără a fi nevoie de interacțiunea utilizatorului.


Dacă rămâi blocat în ecranul de încărcare „Windows Defender Antivirus” o perioadă, este un comportament normal. După câteva minute, ecranul se va schimba într-o interfață de prompt de comandă etichetată „PC-ul dvs. este scanat” și vă va afișa ora de pornire, numărul de fișiere scanate și procentul final. Apoi, veți vedea un ecran albastru gol pentru câteva momente, iar apoi dispozitivul va reporni automat.


Consultați rezultatele scanării
După finalizarea scanării, puteți găsi rezultatele scanării urmând acești pași:

 • Click pe Start
 • Cautati Windows Security si deschideti prima aplicatie aparuta
 • Click pe Virus & thread protection
 • Sub “Current threats” section, click pe  Protection history

Dacă instrumentul de securitate nu poate detecta niciun malware, nu veți vedea înregistrări în istoric.


Folosim referința Windows Defender, dar începând cu actualizarea din mai 2020, serviciul de securitate este cunoscut drept „Microsoft Defender Offline”.

În trecut, Microsoft a avut un instrument, pe care l-ați putut descărca pentru a crea un suport de pornire pentru a efectua o scanare de virus offline pe Windows 10. Cu toate acestea, nu mai este o opțiune pentru dispozitivele Windows 10, dar îl puteți descărca în continuare pentru Windows 8.1 și dispozitivele Windows 7.


 


Blogger din pasiune, pasionat de tehnologie si IT,iubitor de Android. Fondator BTIC.ro


Leave a Comment