Cum să setați o parolă BIOS – Cum schimb parola la BIOS

Potrivit unui sondaj online, statisticile arată că până la doi din trei utilizatori de laptopuri nu și-au protejat încă laptopul cu o parolă. Este protejată parola PC-ului dvs.? Dacă nu, aici sunt recomandate două metode: crearea parolelor BIOS și a parolelor Windows.


Protejați-vă PC-ul cu parole BIOS. O parolă BIOS este parola extrem de puternică care blochează hardware-ul și face laptopul complet inutilizabil. Numai jurnalul cu parola îl puteți intra în sistemul de operare.
Atentie!!!
In bios se pot seta doua parola:
Administrator password(Parola administrator) – daca setam aceasta parola atunci de fiecare data cand deschidem pc-ul trebuie sa introducem parola de BIOS.
User password(Parola de utilizator) – daca setam aceasta parola, ea o sa fie necesara doar cand accesam biosul.
Asadar, accesam biosul prin tasta F2 or Delete
parola biosJos in partea dreapta avem Advanced Mode ori apasam tasta F7
Dupa care selectam din partea de jos a biosului, Security(vezi si in imagine)
parola bios user
Ajungem in panoul Security si de acolo selectam User Password
parola bios user


Selectam parola dorita(va sfatuiesc sa puneti una cat de cat complexa.)
Dupa care dam Save si Exit Bios

Urmeaza sa facem un test, dupa restart dam din nou F2 ori Delete sa intram in bios…daca apare o casuta sa introducem parola, atunci operatiunea noastra functioneaza perfect.Introducem parola scrisa de noi mai devreme si intram in bios.
Daca doriti puteti stabili si o parola pentru administrator.Dar atunci de fiecare data cand pornim pc/laptop trebuie sa introducem parola de administrator bios pentru a merge mai departe.


Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment