Cum intru in BIOS de pe PC ori Laptop

Cum intru in BIOS?

O intrebare pe care o pune foarte multi internauti in ultima perioada.
Daca mai demult, prin anii 2005-2010 accesarea biosului era doar pentru specialisti, oamenii de rand, care nu sunt asa pasionati de IT, incearca, testeaza tot mai multe chestii pe calculatoarele/laptopurile personale.


O scurta prezentare a Bios-ului:

BIOS (pronunțat: / ˈbaɪɒs /, BY-oss; un acronim pentru Basic Input / Output System și cunoscut și sub numele de System BIOS, ROM BIOS sau PC BIOS) este firmware folosit pentru a efectua inițializarea hardware în timpul procesului de pornire (pornire la pornire) ), și să furnizeze servicii de runtime pentru sistemele și programele de operare


BIOS-ul din computerele moderne inițializează și testează componentele hardware ale sistemului și încarcă un încărcător de încărcare de pe un dispozitiv de memorie de masă care apoi inițializează un sistem de operare. În era DOS, BIOS-ul furniza un strat de abstracție hardware pentru tastatură, afișaj și alte dispozitive de intrare / ieșire (I / O) care standardiza o interfață cu programele de aplicații și sistemul de operare. Sistemele de operare mai recente nu utilizează BIOS-ul după încărcare, ci accesează direct componentele hardware.

Tutorial BIOS

De fiecare dată când apăsați butonul de pornire al computerului, BIOS-ul este prima operație care vă încarcă sistemul de operare și toate setările personale care vă fac computerul propriu.
Indiferent dacă trebuie să vă actualizați BIOS-ul sau să îl curățați de bug-uri sistematice, știința să intrați în BIOS este esențială pentru utilizatorii de PC-uri. Pentru a accesa BIOS-ul pe un PC Windows, trebuie să apăsați setul de taste BIOS de către producător, care ar putea fi F10, F2, F12, F1 sau DEL.
În cazul în care computerul dvs. trece la pornirea auto-testului prea repede, puteți intra și în BIOS prin setările avansate de recuperare a meniului de pornire Windows 10.
Un lucru pe care utilizatorii de PC-uri îl iubesc cel mai mult la Windows este numărul de opțiuni pe care le puteți configura direct în sistemul selectat.
Chiar înainte ca computerul să finalizeze o pornire completă, vă puteți aventura în software-ul BIOS pentru a modifica ordinea de pornire, pentru a activa componentele hardware sau pentru a schimba data și ora sistemului.
În funcție de vârsta computerului, introducerea BIOS-ului poate necesita mai multe apăsări de taste pe computerele mai vechi decât cele mai noi.
Înainte de a apăsa orice tastă sau de a modifica orice setare, vă vom prezenta prin tot ceea ce trebuie să știți despre BIOS-ul computerului dvs. și despre cum să introduceți BIOS-ul pe laptop sau pe computerul dvs. desktop.

Cele mai simple comenzi pentru a intra in BIOS sunt:

F2

Delete
cum intri in bios

CUM INTRU IN BIOS ?

Prin pasi simpli si fara batai de cap(adica mult text si fara inteles)
Asadar, daca vreti sa intrati in bios,porniti pc-ul si apasati de mai multe ori F2 ori Delete si in 99% din cazuri puteti intra in bios.


Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.Lasă un comentariu