Cum fac print screen in windows pe PC ori Laptop

Cum fac print screen?

Realizarea unui print screen ori captura de ecran(in limba romana) este o modalitate rapida si usoara de a captura o parte dintr-un ecran ori un ecran intreg, in functie de dorintelor dumneavoastra, de la o imagine pe care doriti sa o adnotati si apoi sa o partajati cu cineva, o chitanta online, un extras bancar, ori anumite foldere cu nume pe care doriti sa le impartasiti cu cineva.


Microsoft a introdus o aplicatie Snip & Sketch pentru a putea face capturi de ecran in Windows 10 de ani buni, dar abia recent a facut o schimbare, care nu a fost tocmai pe placul utilizatorilor, asteptand un update mult mai simplu si mai facil.In Windows 10 ($150 la Amazon), exista o pereche de instrumente încorporate — Snip & Sketch and Snipping Tool — precum și o serie de comenzi rapide de la tastatura pentru capturarea capturilor de ecran.

 


Ce este un print screen?

Daca te-ai intrebat vreodata, ori ai auzit despre print screen, ce face acest print screen?Un print screen sau captura de ecran este o fotografie, o poza facuta de computer la comanda utilizatorului, la comanda noastra, acest lucru poate sa fie facut si pe mobil sau pe tableta.Facem acest lucru pentru a inregistra elementele care sunt vizibile pe ecranul noastru.


Aceasta imagine inregistrata, este stocata ca si un fisier grafic,print screen-urile se pot realiza si cu diferite programe sau softuri folosind chiar si comenzi rapide de la tastatura, adica prin simpla apasare a unui buton, softul captureaza imaginea ecranului si salveaza automat in locatia stabilita de soft sau de noi.

Crearea unui ecran de imprimare pe computer este mult mai simplă decât credeți. Este un instrument incredibil de util care vă permite să faceți copii ale fișierelor, fotografiilor sau informațiilor importante pe care poate doriți să le salvați pentru mai târziu sau să le partajați altora. De asemenea, pot fi ideale pentru a trimite detalii despre computerul dvs. către asistența tehnică atunci când dispozitivul dvs. are nevoie de unele reparații.
Windows facilitează crearea unui ecran de imprimare pe desktop sau laptop. Urmați acești pași pentru a crea o imagine a ecranului dvs. pe care o puteți păstra sau partaja altora.
Ce este un ecran de imprimare?
Un ecran de imprimare, cunoscut și sub numele de captură de ecran, captură de ecran sau captură de ecran, este o imagine pe care o faci de pe ecranul computerului tău în acel moment. Poate servi pentru o varietate de utilizări, cum ar fi crearea de chitanțe, capturarea de informații de pe computer și chiar permițându-vă să redimensionați imagini.

Există mai multe moduri în care vă puteți captura ecranul pe Windows, așa că, indiferent de modalitatea pe care o alegeți, va depinde de ceea ce vă simțiți cel mai confortabil și de instrumentele pe care doriți să le utilizați.
Cum fac o imprimare pe ecran pe computerul meu?
Windows 10 si Windows 8
Înainte de a putea face o captură de ecran, trebuie să determinați ce versiune de Windows aveți. Versiunile noi, cum ar fi Windows 8 și 10, vă permit să faceți o captură de ecran prin comenzile rapide de la tastatură, în timp ce versiunile mai vechi necesită să accesați un meniu separat.


De asemenea, puteți utiliza instrumente terțe pentru a obține fotografia exactă pe care o doriți.

Windows are mai multe variante pentru Print Screen:

Apăsați PrtScn. Aceasta copiază întregul ecran în clipboard. Aveți posibilitatea să lipiți captura de ecran în orice program care afișează imagini, ar fi Paint sau Microsoft Word.
Apăsați Alt + PrtScn. Aceasta copiază fereastra activă în clipboard, pe care aveți posibilitatea să o lipiți în alt program.
Apăsați tasta Windows + Shift + S. Ecranul se va estompa, iar indicatorul mouse-ului se va modifica. Aveți posibilitatea să glisați pentru a selecta o porțiune a ecranului pentru a captura. Captura de ecran va fi copiată în clipboard, pe care o puteți lipi într-un alt program. (Această comandă rapidă funcționează numai dacă aveți instalată cea mai recentă versiune de Windows 10, denumită Actualizare creatori Windows 10.)
Apăsați tasta Windows + PrtScn. Acest lucru salvează întregul ecran ca un fișier imagine. Îl puteți găsi în folderul “Imagini”, într-un subfolder numit “Capturi de ecran”.


Snip & Sketch

Instrumentul Snip & Sketch este mai ușor de accesat, partajat și adnotat capturi de ecran decât vechiul Instrument de decupare. Și acum poate captura o captură de ecran a unei ferestre de pe desktop, o omisiune surprinzătoare atunci când aplicația a fost introdusă pentru prima dată, care m-a ținut pe Instrumentul de decupare a echipei până de curând.

Cel mai simplu mod de a apela Snip & Sketch este cu comanda rapidă de la tastatură Tasta Windows + Shift + S. De asemenea, puteți găsi instrumentul Snip & Sketch listat în lista alfabetică a aplicațiilor accesate din butonul Start, precum și în panoul de notificare unde este listat ca Decupaj ecran. Sau puteți să-l căutați dacă nu comiteți comanda rapidă de la tastatură în memorie. (Dacă sunteți cel care face capturi de ecran obișnuite, vă recomand fixarea aplicației în bara de activități.)
cum fac printscreenFie comanda rapidă de la tastatură, fie butonul de notificare vor estompa ecranul și vor deschide un meniu mic în partea de sus a ecranului, care vă permite să alegeți ce tip de captură de ecran doriți să faceți — dreptunghiulară, în formă liberă, în fereastră sau pe ecran complet. După ce faceți captura de ecran, aceasta va fi salvată în clipboard și va apărea momentan ca notificare în colțul din dreapta jos al ecranului. Faceți clic pe notificare pentru a deschide captura de ecran în aplicația Snip & Sketch pentru a o adnota, salva sau partaja. (Dacă pierdeți notificarea, deschideți panoul de notificare și o veți vedea stând acolo.

Dacă deschideți Snip & Sketch din meniul Start sau căutându-l, va deschide fereastra Snip & Sketch în locul panoului mic din partea de sus a ecranului. De aici, trebuie să faceți clic pe butonul Nou din stânga sus pentru a iniția o captură de ecran și a deschide panoul mic. Este un pas în plus pentru a proceda în acest fel, dar, de asemenea, vă permite să întârzie o captură de ecran. Faceți clic pe butonul săgeată în jos de lângă butonul Nou pentru a întârzia un decupaj timp de 3 sau 10 secunde.


Cum fac print screen cu GameBar intr-un JOC

Activare înregistrare ecran
Mai întâi, asigurați-vă că bara de jocuri este activată. Deschideți Setări > > joc și activați comutarea la Înregistrarea clipurilor de joc, a capturilor de ecran și a difuzării utilizând Bara de jocuri, dacă nu este deja activată. Dacă aveți un controler Xbox One sau un controler Xbox 360 cu driverul potrivit, puteți chiar să declanșați Bara de jocuri prin butonul Xbox de pe gamepad. Din acest ecran, puteți modifica, de asemenea, oricare dintre comenzile rapide de la tastatură asociate cu deschiderea Barei de joc, realizarea unei capturi de ecran și înregistrarea video.setari gamebar
Bara de jocuri este o suprapunere pe care o puteți utiliza în majoritatea jocurilor Windows 10 pentru a face capturi de ecran și a înregistra videoclipuri. Iată cum să-l utilizați:

1. Porniți un joc din pc-ul dumneavoastra sau din programul Xbox Console Companion.

2. În timp ce jucați jocul, apăsați tasta Windows + G. Ar trebui să apară suprapunerea Barei de joc. cum fac printscreen cu gamebar3. Faceți clic pe pictograma aparatului foto pentru a face o captură de ecran sau puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură: tasta Windows + Alt + PrtScn.

Captura de ecran va fi salvată automat în folderul “Videoclipuri” dintr-un subfolder numit “Capturi”.


Dacă joci un joc pe Steam, poți apăsa și pe F11 pentru a face o captură de ecran. Acesta va fi adăugat la folderul capturi de ecran pe Steam.

Cum fac print screen in windows 10 – cel mai simplu si rapid mod

Cum fac print screen ori screenshot pe laptop?


La fel ca si pe computer, nici o diferenta.

Cel mai simplu mod de a face print screen in windows 10 este o combinatie simpla de taste.
Odata ajuns in locul dorit la care vreti sa faceti prinscreen, apasati urmatoarea tasta de la tastatura
PrtScrn – tasta se afla deasupra tastelor Insert,Home,PageUP
cum fac printscreen in windows 10
Dupa ce ai facut acest lucru, deschide Paint, si tineti apasat pe tasta CTRL iar apoi apasati tasta V.
Dupa parerea mea, acesta este cel mai rapid mod

Cum fac un print screen cu salvare automata in PC.
Apăsați tasta “Tasta siglă Windows + PrtScn.” Dacă utilizați o tabletă, apăsați butonul “Siglă Windows + butonul de reducere a volumului”. Pe unele laptopuri și alte dispozitive, poate fi necesar să apăsați tastele “Tasta siglă Windows + Ctrl + PrtScn” sau “Tasta siglă Windows + Fn + PrtScn”. Consultați manualul laptopului pentru mai multe informații.
Printscreen-urile sunt salvate in ThisPC – Pictures – screenshots
captura-de-ecran

Ecranul se va estompa pentru un moment și veți vedea imaginea de ecran apar ca fișier într-un folder intitulat “Capturi de ecran”, în folderul implicit “Imagini”. Captura de ecran este etichetată automat cu un număr.
captura de ecran

Cum fac print screen in windows 7

cum fac printscreen in windows 10Pentru a face printscreen in windows 7, nu trebuie decat sa apasam tasta PrtScrn de la tastatura, iar printscreen-ul(captura de ecran) o sa fie efectuata cu succes, la rezolutia la care este setat monitorul dumneavoastra.De exemplu:1280×1024.
Aceasta imagine, trebuie salvata ori intr-un fisier WORD, ori in Paint.
Daca alegem Word, facem urmatorii pasi:
1.Deschidem Word, si avem doua cai de a salva:
Ori apasam tastele CTRL + V (de la tastatura)
printscreen: ctrl+V
Ori dam click dreapta in Word si apasam Paste.
printscreen-word
2.Deschidem Paint, si facem exact acele etape ca si la word:
Ori folosim direct Ctrl+V, ori click dreapta in paint, oriunde, si apoi Paste.
Aceleasi etape trebuiesc parcurse si in windows 8, ori windows 8.1 pentru a realiza un printscreen.

Cum faci o captura de ecran pe telefonul mobil?

Nimic mai simplu, totul consta in combinatie de doua taste.
De exemplu la majoritatea telefoanelor smart, nu trebuie decat sa apasati tasta de oprire telefon + tasta volum in jos in acelasi timp.O sa vedeti ca pe ecran o sa apara margini si printscreenul a fost realizat.Acesta o sa fie salvat direct in galeria dumneavoastra.
captura de ecran samsung

Cum fac print screen pe iPhone?

cum fac print screen pe iphone


Cele mai multe telefoane din zilele noastra pot face print screen sau pot inregistra ecranul.Este totusi necesar o aplicatie pentru telefoanele cu iOS ca si sistem de operare sau cu Android .

De exemplu la Iphone 11 sau orice versiune ulterioara se poate inregistra ecranul, dar trebuie sa faceti anumite setari cum ar fi:

Intrati la Setari- Centru de control – Personalizarea comenzilor – Inregistrarea Ecranului

Toate inregistrarile facute sunt inregistrate pe telefonul dumneavoastra in rola camerei foto.

 

Cum fac print screen pe ANDROID?

Cum fac print screen pe iPhone?

Aplicatii pentru print screen – Windows

Daca tot nu esti multumit cu metodele pe care le-am prezentat mai sus, cele incorporate de Microsoft in Windows, atunci treci la etapa urmatoare adica instrumente/aplicatii care merita testate.

Ca si softuri bune pentru realizarea print screen-urilor am gasit urmatoarele:

Snagit

Un soft special pentru print screen care va permite sa creati si GIF-uri animate – puteti testa gratuit softul  30 de zile, dupa care este necesar sa il achizitionati cu pretul de 200 de lei(50USD)

Snagit va permite sa inregistrati si ecranul sau sa scoateti cadre individuale din videoclipul inregistrat.El poate sa fie salvat dupa cum spuneam mai sus, ca si format GIF ori mp4.

Cu Snagit puteti include in videoclipurile dumneavoastra si microfonul pentru sunet in video dar si sistemul audio al pc-ului.Asadar puteti creea videoclipuri cu muzica de fundal dar si vocea dumneavoastra

Lightshot

Lightshot este un instrument cu care puteti face print screen, el este o extensie la browserul Chrome

cum fac print screen

Acest intrument, sau aceasta extensie la chrome inlocuieste functia principala de Print Screen si ofera mai multe chestii/functii de editare a fotografiilor capturat.

Greenshoot

Greenshot pe langa celelalte functii oferite de softurile de mai sus, adica captura de ecran si personalizare, acest instrument area optiunea de a face print screen la o pagina web completa.

Blogger din pasiune, pasionat de tehnologie si IT,iubitor de Android. Fondator BTIC.ro

Leave a Comment