Configurare router Wireless Digi

Cum configurezi un router wireless?


Pentru unele persoane care nu sunt chiar asa de familiarizate cu tehnologia, ori sunt persoane mai invarsta si doresc sa adauga in locuinta lor un router wireless pentru dispozitivele din casa poate sa fie dificil,dar noi o sa va invatam pas cu pas despre cum trebuie sa conectati toate cablurile in mod corect si ce setari trebuie sa faceti in pagina de configurare a routerului wireless.

Incepeti configurarea routerului dvs. de exemplu TP-Link


1.Conectati cablurile

2.Configurati routerul


3.Configurati noua retea WiFI

4.Conectati-va dispozitivele.

1.Conectati cablurile

In fiecare cutie de router o sa vedeti si un cablu de retea de obicei cat 5 care este necesar pentru conectarea routerului la internet.


Pentru inceput, trebuie sa opriti modemul de la furnizorul de internet(DIGI sau orice alt furnizor).

Conectati routerul TP-Link la priza cu cablul iar apoi din primul port, de obicei cel albastru mergeti cu un cablu un modemul primit de la furnizor.


Atentie!!!

Modemul primit de la furnizor are doua iesiri pentru mufele RJ-45 si de obicei doar prima are port de internet deschis.


Daca PC-ul ori laptopul tau a fost conectat la internet prin cablu atunci este simplu sa gasesti care port este deschis daca nu folosesti GE1.

Daca ai Pc-ul conectat atunci scoti cablul din PC si il introduci in routerul wireless in WAN.(O sa fie de culoare albastra de obicei)


configurare router wireless


Dupa ce ai facut acest lucru, trebuie sa iei un alt cablu pe care il introduceti in primul port de culoare galbena din routerul wireless si de acolo in PC ori laptop.

Daca ai facut acest lucru corect, o sa poti sa mergi mai departe la pasul 2.

2.Configurati routerul Digi

Deschideti un browser(o pagina de internet) si scrieti sus in bara urmatoarele numere:


http://192.168.0.1 – aceasta trebuie sa fie adresa routerului dvs wireless, daca nu incercati http://192.168.1.1

ip router tp link


Daca s-a reusit conectarea la routerul wireless, ar trebui sa ajungeti pe urmatoarea pagina de configurare a routerului dvs.

configurare router wireless admin


O sa vedeti doua casute in care trebuie sa introduceti un user si o parola

Userul si parola default de la TP-Link sunt: admin, admin

User:admin

Parola:admin

tp-link internet connect

Dupa introducerea numelui de utilizator(username) si parola o sa ajungeti in panoul de control al wireless-ului mai exact in Quick Setup unde trebuie sa urmati diferite setari.

Reminder!!!

Trebuie sa aveti la indemana numele de utilizator si parola comunicata de providerul dvs de internet, ori ip-urile statice care trebuiesc trecute in router.

Selectam Time Zone si dam click pe Next.

config router

Aici trebuie sa alegem ce fel de configuratie folosim la routerul primit de la Digi sau de la ce provider este.

Daca nu ai primit de la digi nici un nume de utilizator pentru conectare, sau ceva ip-uri atunci lasam pe primul Dynamic IP si isi configreaza el ce ip doreste pentru ca netul nostru sa fie functional.

Daca ai primit ip-uri, trebuie sa selectezi optiunea 2 unde o sa treci gamele de ip-uri primite de la providerul de internet.

POZA

PPPoE – este pentru acele abonamente,la fel cum am si eu acasa de la DIGI-RDS, care mi-au dat la semnarea contractului un nume de utilizator si o parola, pe care trebuie sa le introduc aici.

POZA

Ultimele doua nu o sa le folositi voi si de acea nici nu doresc sa intru in detalii pentru ca mai mult va incurc cu text decat va ajut.

 

user-parola

Daca ati selectat PPPoE inseamna ca aveti un nume de utilizator si o parola, de exemplu la RDS/DIGI este de genul TM147533, sau BV18742 si o parola oarecare de exemplu 123456.

Introduceti credentialele dvs in locurile ceruite si apasati Next

btic-net


Aici suntem la configuratie care o sa fie vizibila pentru telefoane mobile si tv/gadgeturi.Adica ce o sa scrieti la NetWork Name, ala o sa apara pe gadgeturi cand cautati dupa wireless, la fel si la 5G.

Dupa ce am terminat de configurat pagina asta, apasam Next la ultima etapa.

final

Si aici dam Save si cam acesta a fost configurarea unui router wireless TP Link.

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment