techstar.ro

Conectarea la o retea privata de tip VPN(retea privata virtuala), fie ca este vorba de uz personal, ori doriti sa va conectati la reteaua companiei/firmei dumneavoastra, se face in pasi foarte simpli.
Daca vrei sa te conectezi la o retea VPN dintr-o locatie public, dintr-o cafenea ori un bar, urmeaza pasii de mai jos.

Ce inseamna VPN?

O reatea privata virtuala extinde o retea privata pe o retea public si permite userilor sa trimita si sa primeasca date prin aceea retea publica, ori sa partajeze ca si cum dispozitivele lor de calcul ar fi conectate direct.
Aplicatiile care ruleaza o retea VPN pot beneficia, prin urmare, de functionalitatea si securitatea retelei private.


Creati un profil VPN

vpn windows 10
Inainte de toate, pentru a va putea conecta la o retea securizata de tip VPN, trebuie sa aveti pe computer un profil de VPN.Puteti crea un profil pe cont propriu sau puteti configura un cont de lucru pentru a obtine un profil VPN la firma unde lucrati.
Daca aceasta conexiune la care va abonati este special pentru uz personal, accesati Microsoft Store pentru a vedea daca exista o aplicatie pentru acel serviciu, apoi accesati site-ul web al serviciului VPN pentru a vedea ce setari trebuie sa faceti la VPN, de obicei ele sunt listate acolo la vedere.

Click pe butonul Start, apoi selectati Setari – Retea si Internet – VPN – Adaugati o conexiune VPN(o sa ajungeti exact ca si mine, unde am facut eu printscreen-ul.)


VPN WINDOWS 10

Adaugati o conexiune VPN dupa cum urmeaza:

Pentru furnizor(ori VPN provider) selectati Windows(built-in)
In casuta cu Nume conexiune, introduceti un nume pe care il veti recunoaste.Orice nume doriti voi
In casuta cu Numele sau adresa serverului, introduceti adresa pentru serverul VPN.
La tipul VPN, alegeti tipul de conexiune pe care doriti sa o creati(aici este absolut necesar sa stiti ce tip de conexiune VPN utilizati sau utilizeaza compania dumneavoastra.
Pentru tipulde informatii:alegeti tipul de informatii de conectare(sau acreditari)de utilizat.Acest tip, poate sa fie un nume de utilizator si o parola, o parola unica, complexa, un certificat sau un card inteligenti, daca va conectati la un VPN de la companie.Introduceti numele de utilizator si parola primite in casutele respective(doar daca este necesar)
Salvare

Conectare la VPN in Windows 10

Dupa ce aveti un profil de VPN creat, sunteti gata de conectare.
In partea dreapta pe Desktop, selectati iconita cu Retea ori Wireless(depinde ce aveti, desktop ori laptop)
Selectati conexiunea VPN pe care doriti sa o utilizati, apoi efectuati una dintre urmatoarele actiuni, in functie de ce apare cand selectati conexiunea.
1.In caz ca se deschide sectiunea VPN din Setari, selectati conexiunea de acolo, apoi CONECTARE
2.Daca apare sa introduceti numele de utilizator si parola, faceti acest lucru(pot sa fie si alte informatii de conectare la VPN)
Acestea fiind spuse, spor la conectat

evomag.ro

Categorized in: