Cel mai bun antivirus pentru Windows 10 în 2020

Windows Defender este destul de bun pentru a opri o mulțime de amenințări de la infectarea computerului dvs., dar atât în ​​testele de laborator ale noastre, cât și în alte terțe părți, rezultatele arată că nu este nepriceput. Vă recomand cu tărie să instalați o pereche suplimentară de ochi pentru a ajuta la oprirea descărcărilor rău intenționate înainte de a avea șansa de a vă ataca sistemul. Cel mai bun program antivirus pentru computere Windows este Bitdefender Antivirus Plus. Bitdefender nu folosește o mulțime de resurse, oprește cele mai multe fișiere dăunătoare înainte de descărcare și include câteva instrumente de securitate suplimentare, inclusiv un VPN.


1.Cel mai bun în general: Bitdefender Antivirus Plus 2020

Bitdefender Antivirus Plus 2020


Bitdefender Antivirus Plus oferă o protecție fantastică împotriva virușilor care stârnesc sistemul și a altor malware-uri enervante, iar pentru preț, este cea mai bună opțiune. Acesta include mai multe instrumente avansate de protecție pe care programele antivirus de bază nu le au de obicei, inclusiv o VPN, instrumente bancare sigure și un manager de parole.


În timpul testelor mele, Bitdefender a oprit constant amenințările înainte de a avea șansa de a începe procesul de descărcare, inclusiv ransomware, troieni și rootkits. Când am încercat să vizităm un site web care convinge link-uri și fișiere rău intenționate, Bitdefender le-a blocat și a afișat un mesaj de avertizare despre ceea ce era acolo. A făcut o treabă excelentă de blocare a schemelor de phishing, inclusiv cele concepute pentru a arăta ca social media și pagini de conectare bancară. Bitdefender nu era sigur că sunt complet periculoase, dar în loc să le lase să scape, fișierele au fost plasate în folderul de carantină. Acest folder mi-a permis să mă uit la ele înainte de a permite Bitdefender să aibă grijă de ele. Când Bitdefender oprește o amenințare, vă scurge sistemul pentru a vă asigura că este curat. Apoi, elimină definitiv malware-ul într-un mod în care acesta nu poate scăpa și re-infecta computerul.

Scanarea de viruși și de sistem durează puțin mai mult decât alte soluții antivirus. Majoritatea programelor antivirus durează aproximativ cinci minute pentru a efectua o scanare rapidă și 20 pentru scanări profunde. Bitdefender a durat de două ori mai mult. Cu toate acestea, Bitdefender nu folosește o mulțime de resurse de sistem, astfel încât puteți să funcționați și să jucați online fără a observa nicio încetinire. Am putut să încarc și să descarc fișiere, să trimit mesaje de e-mail, să vizionez videoclipuri și să joc jocuri online în timp ce Bitdefender mi-a scanat computerele.


Pro:
»» Protectie in timp real
»» Curarare automată de malware
»» Instrumente de protecție suplimentare
Contra:
»» Scanarea dureaza cam mult
»» Fără firewall

 

2.Cea mai bună alegere premium: Norton 360 cu LifeLock

Norton 360 with LifeLock


Norton 360 oferă unele dintre cele mai bune protecții împotriva malware și însoțit de LifeLock, de asemenea, obțineți protecție împotriva furtului de identitate. În timpul testelor mele, am găsit identificarea cu ușurință și am oprit fișierele dăunătoare în faza de descărcare. Când am încercat să accesez scheme de phishing, Norton m-a blocat de la ele, inclusiv câteva făcute să pară pagini de conectare de pe site-uri populare precum Facebook și PayPal. Am verificat și LifeLock de-a lungul anilor și știu că lucrează din greu pentru a păstra informațiile personale private și pentru a vă asigura că identitatea dvs. nu este vândută pe piața neagră, folosită pentru asigurare sau fraudă medicală sau pentru a fi obișnuită clonați social media și alte conturi online.

Cu instrumente de navigare sigure, Norton etichetează site-urile dăunătoare în rezultatele căutării, astfel încât să puteți evita să vizitați unul schițat și, eventual, să vă infectați din greșeală computerul cu un virus. Norton include, de asemenea, o VPN care îți ascunde identitatea online și adresa IP a computerului pentru a îngreuna urmărirea online, adware, trackere și cookie-uri. Acest program antivirus are, de asemenea, protecții bancare speciale care asigură că, atunci când vă conectați pe un site real, parolele dvs. sunt mascate și că informațiile financiare sunt protejate de a fi trecut. Cea mai mare plângere a mea este că atunci când Norton a fost instalat pe calculatoarele de acasă și pe dispozitivele mobile, încetinirea a fost foarte aparentă și foarte frustrantă.


Pentru a ajuta la protejarea membrilor mai tineri ai familiei tale, Norton 360 dispune de controale parentale care blochează conținutul necorespunzător și vă permit să stabiliți termene de timp și de cât timp pot fi copii online. De asemenea, are protecție webcam care monitorizează camera computerului și asigură că programele sau oamenii nu pot accesa fără permisiunea dvs.

Toate aceste funcții costă peste 100 de dolari, ceea ce reprezintă mult mai mult decât majoritatea programelor antivirus de bază. Cu toate acestea, pe lângă caracteristicile excelente de protecție și securitate suplimentară, obțineți și o licență de utilizare care funcționează pe dispozitive nelimitate. Acest lucru înseamnă că puteți proteja calculatoarele de acasă – atât Windows și Mac – și dispozitive mobile. Atunci când vă dați seama de această versatilitate, costul general pe dispozitiv tinde să vină cu mult, mult mai mic decât o licență de dispozitiv unic din orice altă soluție antivirus.


Pro:
»» Protecție nelimitată a dispozitivului
»» Încetează schemele de phishing
»» Monitorizarea furtului de identitate
»»Cel mai bun pentru persoanele cu mai multe dispozitive
Contra:
»» Incetinirile sunt aparente
»» Scump

3.Antivirus de bază: VIPRE Advanced Security

VIPRE Advanced SecurityDacă nu doriți să vă încurcați cu toate funcțiile și instrumentele suplimentare care vin cu o mulțime de soluții antivirus, atunci vă sugerez să consultați VIPRE. VIPRE Advanced Security este o protecție antivirus simplă, deși vine cu un firewall, instrumentul antivirus numărul unu în afară de blocarea programelor malware pe care sugerez să le am. Firewall-ul VIPRE privește conexiunea dvs. de internet și mesajele care apar și vin pe dispozitivul dvs. pentru a vă asigura că acestea sunt în siguranță și nu fac ca sistemul dvs. sau informațiile personale să fie vulnerabile la amenințări.

VIPRE monitorizează mesajele de e-mail și blochează linkurile sau descărcările trimise în ele. Dacă vi se trimit mesaje suspecte, precum o schemă de phishing, VIPRE trimite o copie a mesajului în folderul său de carantină. Aici puteți deschide și citi mesaje într-un spațiu sigur, fără să vă faceți griji cu privire la nimic periculos.

Din păcate, există o curbă de învățare a utilizării VIPRE. Deși tabloul de bord este neclintit, este nevoie de un moment pentru a afla că există instrumente suplimentare dincolo de puținele localizate pe pagina de destinație a tabloului de bord. Totuși, tot ce ai nevoie este pe tabloul de bord, inclusiv activarea navigării sigure. Acest lucru este mult mai simplu decât să încercați să instalați și să activați o extensie de browser, metoda folosită de multe programe antivirus. Chiar și fără o extensie de browser, VIPRE este bine să oprească fișierele dăunătoare în timpul procesului de descărcare și să le împiedice să vă infecteze computerul.

Pro:
»» Include un firewall
»» Carantine mesaje prin e-mail
»» Fără glisare pe computere
Contra:
»» Partea unei curbe de învățare
»» Lipsește funcții suplimentare


4.Securitate avansată: Avast Premium Security

Avast Premium Security

Avast Premium vine cu instrumente avansate de securitate care nu sunt de obicei incluse în programe antivirus de bază, cum ar fi instrumente bancare sigure pentru a păstra informații personale și financiare, un firewall personal pentru a vă monitoriza conexiunea la internet și monitorizarea webcam-ului pentru a vă asigura confidențialitatea completă în casa dvs. Avast include, de asemenea, un manager de parole, un scaner de optimizare a sistemului și un VPN. Toate programele Avast includ browserul său gratuit web care arată, simte și funcționează similar cu Google Chrome. O singură caracteristică care lipsește, ceea ce ar face ca Avast Premium să fie programul de securitate final este controlul parental pentru a păstra cu ochii mai atenți copiii în timp ce aceștia sunt online.


Am Avast Premium Security pe mai multe dispozitive personale decât orice alt program antivirus, în special computerele pe care le folosesc copiii mei pentru jocuri. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă protecția împotriva malware-ului aproape perfectă, Avast are un mod de joc impresionant. Această funcție este recunoscută atunci când atingeți site-urile de jocuri, precum Steam și Origins și le plasează automat pe lista sa de site-uri aprobate. În timp ce păstrează în continuare fișierele dăunătoare, reduce și numărul de resurse utilizate și nu întrerupe jocul cu notificări sau pop-up-uri enervante. Și se oprește pentru a efectua scanări programate până după ce ați terminat de jucat. Acest lucru este totul pentru a vă oferi cea mai bună experiență de joc online, fără nicio încetinire sau întreruperi. Dacă vizitați o aplicație de jocuri pe care Avast nu o recunoaște, o puteți adăuga pe lista de jocuri, iar Avast va aplica automat toate aceleași standarde de joc din acel moment.

Avast Premium Security costă mai mult decât multe programe antivirus din cauza numărului de instrumente pe care le include. Pentru utilizatorii noi, puteți obține zece licențe de utilizator pentru a proteja mai multe dispozitive pentru sub 100 USD. Avast funcționează atât pe mașini Windows și Mac, cât și pe telefoane mobile Android și iOS. O altă notă importantă despre Avast este că recent s-a descoperit că Avast vinde informații despre utilizator altor companii, inclusiv Google și Home Depot. Puteți renunța la acest lucru, însă, în timpul configurării Avast sau în setările de pe tabloul de bord.

Pro:
»» Protecție anti-malware excelentă
»» Mod automat de gamer
»» Monitorizarea camerei web
»» Tone de caracteristici suplimentare
»» Funcționează pe dispozitive
Contra:
»» Scump
»» Colectează și vinde informații despre utilizator
»» Fără control parental

5.Cel mai bun antivirus GRATUIT: AVG Free AntiVirus

AVG Free AntiVirus

Programul gratuit de antivirus AVG este unul dintre cele mai ușor de instalat și utilizat. Tabloul de bord utilizează pictograme pentru fiecare funcție, cu cele disponibile în culori colorate și cele care nu sunt gata în roșu. Are mai multe funcții listate pe tabloul de bord decât sunt disponibile cu programul gratuit. Dacă decideți să faceți upgrade la un abonament plătit, aceste pictograme vor deveni verzi.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale AVG este că funcționează în tandem cu alte programe antivirus, inclusiv Windows Defender. Alte programe, în timpul procesului de instalare, vă vor anunța alte programe antivirus instalate și vă vor solicita să le dezinstalați înainte de a utiliza programul lor. AVG vă permite să folosiți ambele. Acesta recunoaște automat când celălalt program rulează în poziția primară și va ocupa un loc din spate. Cu capacitatea sa excelentă de protecție, acesta va smulge toate amenințările pe care le lipsește primul program de securitate. AVG face o treabă excelentă și la blocarea schemelor de phishing.

În timpul testării, am observat că AVG are probleme de întârziere. A fost cel mai vizibil când am deschis prima dată un browser sau așteptam să descarce un videoclip sau o pagină care să se încarce complet. Odată ce inițialul de pornire a fost făcut pentru oricare dintre aceste funcții, nu am avut probleme. Desigur, având în vedere că acesta este un program antivirus gratuit, veți observa unele anunțuri care vă încurajează să faceți upgrade la programul antivirus plătit de AVG. Acest lucru se adaugă puțin problemei de încetinire, dar, mai des, este pur și simplu enervant.

Pro:
»» Protecție gratuită
»» Funcționează împreună cu alte programe
»» Protecție bună
Contra:
»» O mulțime de reclame
»» Destul de lent

 

 

Leave a Comment