Traiul in Romania este din ce in ce mai greu

Alimentele in tara noastra draga, s-au scumpit in medie cu 5.25%, altfel ducand la o crestere a preturilor de consum cu aproape 8%.Un pret urias si mult peste asteptari si peste estimarea medie de 7%.


„Pe tot tabloul, ceea ce a determinat această inflație mare din luna octombrie adunăm câteva produse. Creșteri medii, fasole, creștere mare, cartofi. Atât la produse alimentare. La produse nealimentare: combustibili, tutun și țigări și la servicii: apă canal, salubritate. Atât, câteva produse. Dacă le numărăm sunt 6 produse din câteva mii, dar cu creșteri extravagante, au stricat media inflației și au tulburat întregul tablou al pieței de consum.

Ce înseamnă asta? Că Banca Națională a avut dreptate când a mărit numai cu 0,25 puncte procentuale și nu cum a cerut sau aștepta piața, cu 0,50 puncte procentuale”, a spus Adrian Vasilescu, referitor la datele privind prețurile de consum publicate de Institutul Național de Statistică.

Suntem indemntati mereu, de la presedinte, guvernanti, samd. sa fim ca si restul lumii.Sa ne comportam ca si restul lumii, sa fim o tara civilizata ca si afara.

Pretentiile de la noi sunt foarte mari, dar si noi avem asteptari pe masura.


Daca vorbim de salarii MINIMNE in tarile din UE, nu ne putem compara nici pe aproape.Stam slab la orice capitol, de la infrastructura, productie, detinere.Continuarea in felul acesta, o sa ne aduca la “sapa de lemn”.

Toate alimentele de la noi, sunt la fel, daca nu un pic mai scumpe ca si in germania sau austria.Un cos de cumparaturi la noi, de 500 de lei(nu stiu daca il putem numi:cos)este mult sub un cos de cumparaturi in Germania.Iar calitatea produselor este sub cele de acolo.


Asta este, vrem o tara ca si afara.

romania


Leave a Comment