Skip to content

BTIC.ro

Tutoriale PC online gratuit pentru incepatori
Menu
  • Acasa
  • Tutoriale PC
  • Tutoriale Telefoane mobile
  • Review
  • Harta Site
  • DespreNoi
  • Contact
  • Diacritice
November 12, 2021
HomeDiversePesto?Cum faci sos Pesto?Sau Paste cu Sos Pesto?

Pesto?Cum faci sos Pesto?Sau Paste cu Sos Pesto?

By BTIC Diverse  0 Comments

Ce este sosul Pesto si cum se face acest sos?

Acest sos este foarte cautat si folosit in bucataria europeana.

Totusi, sosul pesto provine din bucataria sacra ITALIANA, una dintre cele mai faimoase bucatarii cand vine vorba de mancare.


 

Istorie Sos Pesto

Este un sos 100% italian, care a fost preluat si de alte tari din lumea intrega, si folosit corect sau mai putin corect.

Originar din Genova, Italia, pesto isi are numele de la cuvantul italian “pestare” care inseamna a zdrobi.

Sute de ani, acest sos a fost facut prin tocarea si zdrobirea ingredientelor, cum ar fi usturoiul si busuiocul.

Cea mai populara varianta de sos este facuta prin zdorbirea ingredientelor intr-un blender.




In bucatarie italiana,se vorbeste ca acest sos, da rezultatele cele mai bune atunci cand este facut exact dupa gustul bucatarului.In cazul de fata, dupa gustul tau.

Asadar, adapteaza ingredientele dupa gustul tau, daca tie iti place, cu siguranta si celelalte persoane o sa il adore.

In majoritatea retetelor pentru sosul pesto gasim parmezan, dar putem folosi si Romano, care are o aroma mai puternica

Sosul are nevoie si de busuioc dar si uneori de nuci.



Daca totusi nu esti fanul nr 1 al busuiocului, care are o aroma extrem de puternica, il puteti ameliora cu frunze proaspete de spanac.

Sosul tau o sa fie verde intepator si aroma busuiocului o sa fie prezenta in continuare, dar nu la fel de intens/puternic

Ingrediente

2 căni de frunze de busuioc proaspăt, ambalate (poate subjuga jumătate din frunzele de busuioc cu spanac baby)
1/2 cană brânză Romano sau parmezan proaspăt rasă (aproximativ 2 uncii)
1/2 cană ulei de măsline extravirgin
1/3 cana nuci de pin (poate sub nuca tocata)
3 catei de usturoi, tocati (aproximativ 1 lingura)
1/4 lingurita de sare sau mai mult dupa gust
1/8 lingurita piper negru proaspat macinat sau mai mult dupa gust


Mod de preparare

1.Puneti frunzele de busuioc si nucile de pin in vasul unui robot de bucatarie/blender  si invartiti de cateva ori

2.Adaugati usturoiul si parmezanul sau branza Romano si mai invartiti de cateva ori

3.Razuiti partile blenderului cu o spatula

4.In timp ce blenderul functioneaza la o viteza mai mica, adaugati ulei de masline cu jet constant.

(Acest proces, ajuta ca uleiul de masline sa emulsioneze si sa impiedice sperararea lui.)


5.Adaugati sare si piper negru proaspat macinat, exact cum spuneam mai sus, dupa gustul dumneavoastra.

PS:Se poate amesteca cu paste iar rezultatul este uimitor: Paste cu sos Pesto  – sau se pune peste cartofi copti ori se intinde pe biscuiti/felii de paine prajita.

pesto


Suma pe servire
Calorii 372
% Valoare zilnica*
Grasimi totale 38g 49%
Grăsimi saturate 6g 31%
Colesterol 11 mg 4%
Sodiu 359 mg 16%
Carbohidrați totali 4g 2%
Fibre alimentare 1g 2%
zaharuri totale 0g
Proteine ​​6g
Vitamina C 3mg 15%
Calciu 134 mg 10%
Fier 1mg 7%
Potasiu 135 mg 3%

Sport la gatit.

 

Tags:paste cu sos pesto, pesto, sos pesto, sos pesto paste

Related Posts

microsoft office gratis

Microsoft office download gratis

tonuri de apel

Descarca tonuri de apel direct pe telefon

binging

Ce inseamna cuvantul binging?

About Author

BTIC

Webmaster IT

Add a Comment

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole

1.Busola Online
2.Verificare parfum
3.Semnificatie Emoticoane
4.Youtube fara Reclame
BTIC.ro Copyright © 2023.
Btic.ro Back to Top ↑
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT