Top Facultati Informatica in Romania

Astazi, vreau sa facem un clasament cu cele mai bune facultati de informatica din Romania
Multi tineri, sunt in clasele 11 ori 12 si vor sa urmeze o facultate de it, la noi in tara, la noi in romania, si credeti-ma, ca avem facultati foarte bune, ramane ca practica ta de zi cu zi sa influenteze niveulul pe care vrei sa il ajungi atunci cand urmezi o facultate de top la noi in tara.
TOP 3 facultati de informatica in ROMANIA
Dupa parerea mea, cele mai bune facultati de informatica in romania sunt:
1.Universitatea Tehnica din Cluj Napoca
facultati de informatica- clujUniversitatea Tehnică din Cluj-Napoca, universitate de cercetare avansată și educație conform Ordinului Ministerului Educației Naționale nr. 5262 din 5 septembrie 2011, este astăzi una dintre instituțiile de învățământ superior cu tradiție, recunoscută național și internațional.
Învățământul tehnic s-a afirmat încă de la începutul secolului XIX pe firmamentul valorilor culturale ale municipiului Cluj-Napoca. Realizarea statului național unitar român, la 1 decembrie 1918, a deschis perspective noi pentru învățământul de toate gradele. La 1 februarie 1920 este înființată Școala Superioara Industrială, noua instituție școlară trecând apoi printr-o suită de reorganizări și devenind, în 1922, Școala de Conductori Tehnici. Era unica școală de acest nivel în țară, cu profil electromecanic, precursoare a Politehnicii clujene.
Site-ul universitatii este acesta, daca doriti informatii despre aceasta facultate
https://www.utcluj.ro/
2.Academia Tehnica Militara „Ferdinand I”
academia tehnica militara bucuresti
Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, subordonată ministrului apărării naționale, este instituție publică de învățământ superior militar, cu personalitate juridică, parte integrantă a sistemului național de învățământ din rețeaua de învățământ de stat, care formează și asigură dezvoltarea profesională a ofițerilor de logistică, serviciul tehnico-ingineresc, a ofițerilor specialiști și a personalului civil selecționat pentru nevoile în domeniu ale structurilor de apărare, ordine publică și securitate națională sau ale unor beneficiari din țara și din străinătate, în condițiile legii.
Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” desfășoară activități de învățământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licență, de studii universitare de masterat și de studii universitare de doctorat, în domeniile și specializările acreditate, precum și alte forme de pregătire, de perfecționare și de specializare.
Site-ul universitatii:
https://mta.ro/
3.Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”
Universitatea-Alexandru-Ioan-Cuza-din-Iasi


Universitatea Alexandru Ioan Cuza din iasi, produce tot mai multi it-isti de top la nivel modial vorbind, nu doar in romania, asa ca este o facultate face face parte din top-ul nostru de facultati de IT din tara.
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași este cea mai veche instituție de învățământ superior din România. Din 1860, universitatea desfășoară o tradiție de excelență și inovație în domeniile educației și cercetării. Cu peste 24.000 de studenți și 700 de cadre didactice, universitatea se bucură de un mare prestigiu la nivel național și internațional și cooperează cu 500 de universități din întreaga lume. Universitatea Alexandru Ioan Cuza este membră a unora dintre cele mai importante rețele și asociații universitare: Grupul Coimbra, EUA – European University Association, Utrecht Network, International Association of Universities, University Agency of Francophony și Network of Francophone Universities (RUFAC). Aceste parteneriate ne oferă posibilitatea de a experimenta schimbări, de a avea mobilități studenți și profesori și programe comune academice, de cercetare și strategie.


Concursurile pentru aceste facultati sunt diferite in functie de facultate, de exemplu sunt concursuri unde au participat peste 100 de studenti ori masteranzi la aceste facultati de IT din tara.
Sunt evalutate cunostinte de C++,baza de date,java, C#, ori cum este la facultate tehnica, sunt evaluate si cunostinte de engleza.Printre cele mai populare si dedicate cunostinte sunt cele de C++, la care au fost aproximativ jumate, 500 de studenti in competitie.
Daca este sa vorbim despre un TOP 10 cele mai bune facultati de IT din Romania, topul ar sta in felul urmator din punctul meu de vedere.
1. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
2. Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”
3. Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
4. Academia de Studii Economice din Bucuresti
5. Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca
6. Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi
7. Universitatea “Politehnica” din Timisoara
8. Universitatea “Politehnica” din Bucuresti
9. Universitatea “Transilvania” din Brasov
10. Universitatea din Pitesti

Daca iti place top-ul facut de noi, nu uita sa distribui pe retelele de socializare.
Bafta


Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.Lasă un comentariu