Introducere
Pixel 8 și Pixel 8 Pro sunt cele mai recente smartphone-uri de vârf ale Google pentru anul 2023. Noile telefoane par asemănătoare la prima vedere, dar vin cu o serie de schimbări la nivel general. Acestea includ designuri actualizate, ecrane noi, un cip Tensor G3 îmbunătățit, camere actualizate și o gamă întreagă de caracteristici îmbunătățite cu ajutorul inteligenței artificiale.
Astăzi, vom arunca o privire scurtă asupra ambelor dispozitive, unde vom acoperi aspecte precum designul, ecranul și performanța, împreună cu câteva mostre foto și comparații cu dispozitivele mai vechi Pixel și noul iPhone 15 Pro. Vom avea mai multe de discutat într-o recenzie detaliată ulterior, dar pentru moment, să trecem la această prezentare.
Designul
Telefoanele Pixel 8 pot părea la prima vedere identice cu cele Pixel 7, dar există câteva modificări mai mici aici care fac o mare diferență în modul în care se simt telefoanele.
În primul rând, ambele telefoane au o curbă mult mai pronunțată pe laterale, ceea ce le face mult mai ușor de ținut în mână. Colțurile au, de asemenea, un rază mai mare, astfel încât telefoanele nu apasă atât de tare în palme și sunt mai confortabile de ținut pentru perioade mai lungi. De asemenea, Pixel 8 este semnificativ mai mic în lățime și înălțime decât Pixel 7.
Rezultatul acestor schimbări este că telefoanele se simt semnificativ mai bine în mână, în special Pixel 8, care este absolut fantastic la atingere. Pixel 8 Pro este puțin mai voluminos din cauza dimensiunilor sale, dar departe de nivelul Pixel 7 Pro și în ansamblu este destul de confortabil de utilizat.
Din punct de vedere estetic, noile telefoane arată destul de similar cu predecesorii lor. Bara de cameră în stil vizor de pe spate continuă să evolueze și decupajele pentru cameră cresc în dimensiune. Nu este chiar frumos și îi lipsește noutatea designului original Pixel 6, mai ales pentru că nu mai arată ca un vizor.
Pixel 8 Pro
Aduce și diverse texturi. În timp ce modelul mai mic are o parte din spate lucioasă și un cadru mat, Pixel 8 Pro are o parte din spate din sticlă mată și un cadru lucios. Partea din spate din sticlă are o finisare mată satinată minunată, amintind de telefoanele Pixel 3. Uneori poate fi destul de alunecoasă, așa că este bine că rama laterală are o textură ușor lipicioasă.
Citeste si:Cum salvezi pozele din telefon in Google Photo
Cu toate acestea, ambele telefoane au o senzație de înaltă calitate. Ele au și clasificare IP68, astfel că sunt protejate împotriva prafului și a apei. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca dispozitivele Pixel să dezvolte anumite probleme hardware la scurt timp după lansare. Butonul de volum al Pixel 7 Pro al nostru a sărit în afară la doar câteva luni după achiziționarea telefonului și cazul nostru nu a fost un incident izolat. Sperăm că nu vor exista astfel de incidente cu seria Pixel 8, dar Google nu are un istoric bun în ceea ce privește aceste aspecte.
Ecranul Pixel 8 si 8 Pro
Ecranele sunt locul unde începem să vedem diferențele majore între cele două telefoane Pixel 8.
Pixel 8 mai mic are un panou OLED cu o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli și o diagonală de 6,2 inci, cu un raport de aspect de 20:9. Acesta poate actualiza imaginea la 60Hz sau 120Hz, dar este setat implicit la 60Hz. Ecranul are o luminozitate maximă de 1400 de nits în modul HDR și o luminozitate maximă absolută de 2000 de nits atunci când este utilizat în exterior. Există suport pentru HDR și culori bogate, dar panoul este doar de 8 biți. Google numește acest ecran Actua display.
Pixel 8 Pro
are un panou OLED cu o rezoluție de 2992 x 1344 pixeli și o diagonală de 6,7 inci, cu un raport de aspect de 20:9. Acesta poate actualiza imaginea la 60Hz sau 120Hz, dar poate scădea și la 1Hz atunci când utilizatorul nu interacționează și nu există conținut în mișcare pe ecran. Pixel 8 Pro vine cu setarea implicită de 120Hz, dar rezoluția este setată la 1080p și trebuie modificată manual la 1344p pentru a obține rezoluția nativă completă. Ecranul are o luminozitate maximă de 1600 de nits în modul HDR și o luminozitate maximă absolută de 2400 de nits. Din nou, există suport pentru HDR și culori bogate, dar panoul este de 8 biți. Google numește acest ecran Super Actua display.
Pixel 8 Pro
are un panou plat în comparație cu ecranele curbate ale modelelor pro anterioare. Sticla utilizată în partea de sus este Gorilla Glass Victus 2, în timp ce Pixel 8 mai mic utilizează Gorilla Glass Victus. Ecranul de pe Pixel 8 Pro are margini uniforme pe toate cele patru laturi, în timp ce Pixel 8 are margini ușor mai groase în partea de jos, deși ar fi dificil de observat această diferență.
Soft
Pixel 8 și Pixel 8 Pro vin echipate cu Android 14 direct din fabrică, împreună cu suita exclusivă de funcții software pe care Google le rezervă dispozitivelor Pixel. Focusul în acest an este, fără surpriză, pe inteligența artificială (AI), cu majoritatea aplicațiilor beneficiind de cel puțin un nivel de îmbunătățire cu ajutorul AI.
Funcția Best Take merge chiar mai departe. Poți captura rapid o serie de fotografii cu un grup de oameni, iar dacă nu îți place expresia cuiva, poți schimba întreaga lor față sau cap cu una care îți place ție. Practic, realitatea poate fi orice îți dorești. Am putea sta aici și să discutăm toată ziua despre care este chiar scopul capturării unor fotografii spontane în momentul respectiv sau vizitarea unor locuri specifice la un moment dat dacă poți pur și simplu să le schimbi ulterior cu versiuni generate de AI, dar poate aceasta este o discuție pentru altă zi. Fiecare persoană are dreptul să își exprime propriile opinii despre acest subiect și, în definitiv, aceste funcții sunt opționale.
Performanța
Dispozitivele Pixel 8 rulează pe noul cip Google Tensor G3, care se bazează pe procesul de fabricație de 4nm al Samsung. Acesta dispune de un design cu nouă nuclee, incluzând 1x Cortex-X3 la 3.0GHz, 4x Cortex-A715 la 2.45GHz și 4x Cortex-A510 la 2.15GHz. GPU-ul este un Immortalis-G715 MP10.
Pixel 8 are 8GB de memorie LPDDR5X, în timp ce Pixel 8 Pro are 12GB de LPDDR5X, fără variante suplimentare. În ceea ce privește stocarea, ai opțiunea de a alege între 128GB, 256GB, 512GB și 1TB UFS 3.1 pentru Pixel 8 Pro și doar 128GB și 256GB pentru Pixel 8. Totuși, opțiunile de stocare depind de regiune; în India, de exemplu, ambele telefoane vin doar cu configurația de 128GB, ceea ce este destul de mic în zilele noastre, mai ales pentru flagship-ul Pixel 8 Pro.
Camera Pixel 8 și Pixel 8 Pro
Pixel 8 și Pixel 8 Pro vin cu camere revizuite în acest an, având un sistem de cameră duală la Pixel 8 și un sistem de cameră triplă la Pixel 8 Pro.
Camera principală de pe ambele telefoane este un nou senzor de 50MP cu o diafragmă f1.68, auto-focalizare laser multi-zonă cu stabilizare optică și electronică a imaginii. Pixel 8 Pro primește, de asemenea, o nouă cameră ultra-wide de 48MP cu o diafragmă f1.95 și un câmp vizual de 125.5 grade. Pixel 8, însă, pare să împrumute camera ultra-wide de la Pixel 7 Pro de anul trecut, cu o rezoluție de 12MP și diafragmă f2.2.
8 Pro primește, de asemenea, o cameră telephoto de 48MP cu zoom optic 5x. Nu este clar dacă este același senzor ca pe Pixel 7 Pro, dar noul telefon beneficiază de o diafragmă mai luminoasă de f2.8 și un câmp vizual puțin mai larg de 21.8 grade.
Ambele telefoane noi beneficiază și de o cameră frontală actualizată de 10.5MP cu o diafragmă f2.2. Numai modelul Pro are focalizare automată.
Începând cu software-ul, există câteva aspecte interesante pe noile telefoane Pixel. Noua aplicație de cameră acum își are setările în partea de jos și poate fi accesată prin glisarea în sus, în loc de în jos. Aplicația este, de asemenea, împărțită în moduri dedicate pentru fotografii și video, fiecare având propriile sub-modo.
Citeste mai detaliat pe gsmarena.com