Cea mai lunga tiroliana din romania 2022

Vorbim despre Comuna Sucevita, judetul Suceava, localitatea Palma, in Pasul Ciumarna, da ai auzit bine, aici a fost inaugurata cea mai lunga tiroliana din romania dintr-o singura bucata.


Tiroliana de la Palma are o lungime de 1,1kilometri si o diferenta de nivel de 103 metri.Este echipata cu doua sisteme de franare aduse din strainatate, mai exact din Statele Unite ale Americii si din Suedia.

Cea mai lunga tiroliana din romania atinge o viteza de pana la 100 km/h la o inaltime de 100 de metrii deasupra solului si pe o distanta de 1 KM.Daca esti pasionat de filmari cu o camera GoPro, aici pe tiroliana din Palma ai ocazia sa prinzi cateva cadre de top intr-o priveliste unica pe care ti-o ofera Muntii Bucovinei.


Tiroliana se poate folosi atat in pozitie normala cat si in pozitia plat, pozitia Superman.

Pentru a te putea bucura de cea mai lunga tiroliana din romania trebuie sa ai varsta de minimum 7 ani si intre 25 si 125 de kilograme.


„Pentru ca tiroliana să devină funcţională nu am avut nevoie de un aviz de la Primărie, ci doar de la firma care mi-a construit efectiv întreg sistemul şi inginerii de la Bucureşti. Instalaţia se omologhează şi se dă în funcţionare pentru o perioadă de timp. Se face revizia la un an de zile şi la instalaţie şi la echipamente. Echipamentele sunt profesionale şi trebuie verificate anual”, a mai explicat Ion Curea.

Investitia pentru aceasta tiroliana se ridica undeva la 50.000 de euro pentru amenajare si echipamente.Pretul unei curse cu tiroliana ajunge pana la 70 de lei.

cea mai lunga tiroliana din romania


Pasul Palma este o trecatoare situata pe culmea dintre varfurile Poiana Ursului si Prislop, ambele avand o altitudine de peste 1100 de metrii, intre localicatile Sucevita si Ciumarna.


Daca tot mergeti la tiroliana puteti sa faceti si cateva poze la Monumentul Drumarilor care este inalt de aproape 7 metri, reprezentand o mana indreptata spre inaltimile vazduhului.

Monumentul a fost construit in anul 1969 pe Obcina Mare din Bucovina la o altitudine de 1.000 de metri.El se afla pe partea stanga a drumului national Sadova-Radauti, pasul Ciumarna, intre localitatile Ciumarna si Sucevita.


Ca si unitati de cazare, avem o gama foarte mare in Sucevita, cu pensiuni care mai de care, cu mic dejun inclus si toate conditiile pentru tine si familia ta, locul unde poti petrece cateva zile foarte frumoase.

Preturile de cazare sunt intre 130 de lei/noapte pentru o camera dubla pana la 400 de lei/noapte camera dubla cu mic dejun inclus.


sursa foto:www.bucovinaoutdooradventure.ro

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.
Lasă un comentariu