Tesla scade drastic prețul vehiculelor electrice în SUA și Europa

Modelul Y Long Range vede o scădere uriașă de 20.500 USD, inclusiv creditul fiscal federal.
După ce prețurile au crescut constant în ultimii doi ani, Tesla le-a redus drastic în gama sa din SUA și Europa, într-o aparentă încercare de a crește vânzările. Cel mai puțin costisitor EV, Modelul 3 RWD, a scăzut de la 46.990 USD la 43.990 USD, în timp ce modelul Y Long Range cu 5 locuri a scăzut cu 20% de la 65.990 USD la 52.990 USD. Asta înseamnă că ultimul model se califică acum pentru creditul fiscal federal de 7.500 USD, astfel că scăderea finală a prețului va fi de 20.500 USD – peste 30%.


Toate celelalte modele, inclusiv Model S și Model X (atât versiunile obișnuite, cât și în carouri) și versiunile de performanță ale Modelului 3 și Modelului Y au înregistrat reduceri de preț. Cu toate acestea, opțiunea cu 7 locuri pe modelul Y a crescut în preț cu 1.000 USD până la 4.000 USD. În timp ce prețul depășește 55.000 USD, se califică în continuare pentru Creditul Fiscal, deoarece este considerat a fi un SUV. În Germania, prețurile modelelor 3 și Y au fost reduse cu unu până la 17 la sută și au scăzut și în Austria, Elveția și Franța.

tesla
Tesla

Pentru a primi rabatul complet de 7.500 USD, clienții vor trebui să comande înainte de jumătatea lunii martie, când se așteaptă ca acesta să fie redus la jumătate. Reducerile de taxe se aplică SUV-urilor cu prețuri sub 80.000 USD și mașinilor sub 55.000 USD. Modelul Y se încadrează în ambele categorii, în funcție de numărul de locuri, ceea ce înseamnă că anumite modele cu 5 locuri nu erau eligibile – ceva ce CEO-ul Elon Musk l-a numit „încurcat”. Acum, toate vehiculele electrice Model Y, cu excepția versiunii Performance, par să se califice.


La sfârșitul anului trecut, s-a raportat că inventarul Tesla s-a acumulat după ani de vânzări puternice, mai întâi cu rapoarte în China, apoi în SUA. Tesla a redus recent prețurile în China, apoi a refuzat ulterior orice compensație pentru achiziții care s-au plâns. Modelul 3 începe acum de la 229.900 de yuani (33.425 USD) în acea națiune.

Nici Tesla, nici CEO-ul Elon Musk nu au luat în considerare reducerile de preț, dar potențialii cumpărători vor fi fără îndoială mulțumiți (și cumpărătorii recenti nemulțumiți). Modelul 3 trebuia inițial să coste 35.000 USD și să fie livrat în aceeași configurație constantă pentru o durată scurtă de timp, dar a creșteri la prețul de 46.990 USD anunțat în martie 2022. Luna trecută, Musk a spus că „modificări radicale ale ratei dobânzii”. ” au afectat accesibilitatea vehiculului și că Tesla ar putea reduce prețurile.


sursa:www.engadget.com

imagini:pixabay.com

Blogger din pasiune, pasionat de tehnologie si IT,iubitor de Android. Fondator BTIC.ro


Leave a Comment