techstar.ro

Daca vorbim despre un site/blog creat cu wordpress, la fel ca orice alt site, necesita optimizare SEO.

SEO = Search Engine Optimization (Optimizare pentru motoarele de cautare)


Ce pluginuri sunt necesare pentru ca site-ul nostru sa functioneze rapid, sa fie sigur, si bine optimizat?

Daca intram la pluginuri in AdminPanel la WordPress, gasim o baza de date cu peste 50.000 de pluginuri,  sa nu mai vorbim de “N” site-uri pe internet care ofera alte mii si mii de pluginuri, gratuite ori nu.


Asadar, daca esti incepator si nu sti ce pluginuri sa cauti pentru site-ul tau, te ajutam sa instalezi cele necesare.Alegerea pluginurilor potrivite este foarte importanta, deoarece ajuta la viteza site-ului,securitatea si usurinta de a naviga pe el.

optimizare1.Yoast SEO – Un plugin esential pentru optimizare seo

Pentru a te pozitiona cat mai sus in motoarele de cautare, trebuie sa invingi concurenta.Pentru acest lucru ai nevoie de un site bine optimizat,rapid si mai puternic decat ceilalti competitori ai tai.

Yoast SEO este cel mai folosit plugin WordPress care te ajuta sa optimizezi fiecare pagina in parte si fiecare titlu,metatag etc…

Imbunatatiri tehnice automate ale SEO cum ar fi adresele URL canonice si metaetichete.

Harta site XML – cu aceasta harta, google intelege mai usor structura site-ului tau.Exemplu:https://www.btic.ro/sitemap.xml

2.Autoptimize – Optimizare SEO

Acest plugin ofera multe optiuni avansate, un plugin folosit pentru optimizare site-ului tau, cu el poti optimizare codul JavaScript,Js-urile,Html, optimizare pentru css, cache si asa mai departe.

Se impaca foarte bine cu reclamele de tip Adsense AdManager, anunturi contextuale Amazon Native(pentru cumparaturi) sau Media.net.

Cu acest plugin se pot inera formulare de inscriere, scripturi,Javascript,CSS,HTML,PHP oriunde in pagina.

3.WebP Converter for Media

Un plugin foarte important pentru site-ul/blogul tau.

Acest plugin transforma toate imaginile de pe site-ul tau (imagini .PNG, .JPG, .JPEG, .GIF) in WebP, altfel puteti economisi peste jumate din greutatea paginii fara a pierde din calitate.

In prezent 90% din utilizatorii internetului folosesc browsere care accepta formatul WebP, altfel cu imaginile in acest format, site-ul tau se va incarca de 2x mai repede in special pe mobil.

4.Robots.txt Editor

Daca nu esti obsnuit cu hostingul, sa lucrezi in backend la site-ul tau, acest plugin o sa te ajute foarte mult.

Robots.txt este un fisier aflat pe hosting care spune motoarelor de catuare ce pagini pot si nu pot accesa cu crwalere.Acest lucru se poate schimba si prin pluginul Yoast mentionat mai sus

5.Classic Editor

Classic Editor este un plugin pe care eu, personal, il instalez primul atunci cand lucrez pe un site wordpress.De ce?Pentru ca ma ajuta foarte mult atunci cand adaug articole ori pagini in site, sunt pe modelul OldSchool, acesta era editorul classic la versiunile de wordpress anterioare si nu ma pot intelege nicidecum cu block-editor(actualul editor de wordpress).6.Contact Form 7

Acest plugin ma ajuta atunci cand doresc sa creez o pagina de contact, trebuie doar sa instalezi aceasta extensie si sa adaugi un shortcode in pagina in care doresti sa fie afisata(in pagina de Contact).Pluginul se ocupa de tot, pur si simplu nu trebuie sa mai adaugi nimic, iar mesajele primite or sa fie pe adresa de email folosita la instalarea blogului(Administration Email Address).

7.Swap Google Fonts Display

Un plugin pe care il folosesc special pentru font-urile din site-ul www.btic.ro.Pluginul nu face decat sa injecteze un cod in site-ul meu, mai precis in locul unde se incarca fonturile.Injecteaza display=swap pentru fonturile Google(Google Fonts).

8.WP Super Cache

WP Super Cache genereaza fisiere html statice pentru site, dupa ce un fisier html este generat, serverul va arata acel fisier in locul scripturilor care sunt mai greu de incarcat.

Pluginul genereaza aceste fisiere pentru utilizatorii care nu sunt autentificati, cei care nu au lasat niciodata un comentariu pe blog.

Un fisier din chache poate fi servit de mii de ori, toti vizitatorii vor primi fisiere personalizate in cache, adaptate vizitei lor.Daca ei au fost vreodata autentificati pe blog ori au lasat comentarii, aceste detalii vor fi afisate si stocate in cache pentru ei.

9.WP Rocket – Optimizare SEO

Atunci cand auzi pentru prima data WP Rocket, la ce te gandesti?Corect, la viteza.Acest plugin imbunatateste viteza site-ului tau cu peste 70% garantat / testat.Viteza site-ului afecteaza foarte mult locul in clasamentul cautarii, de aceea trebuie sa monitorizati viteza si performata site-ului in permanenta.

WP Rocket este cel mai bun plugin pe care l-am putut folosi vreodata pentru a creste viteza site-ului meu.Acest plugin nu este gratuit ca si celelalte de mai sus, el costa undeva la 190-200 de lei, dar dupa pararea mea, merita toti banii.

In paralele cu acest plugin ar mai fi si Perfmatters care este foarte bun atunci cand vorbim de viteza site-ului nostru.El are o abordare diferita pentru imbunatarirea timpilor de incarcare a paginii, total diferita de WP Rocket.

Cel mai mare lucru care tinde sa incetineasca paginile unui site/blog sunt solicitarile HTTP care nu sunt necesare, iar acest plugin se ocupa de acest aspect si il face mai bine optimizat si ne ofera un rezultat foarte bun in termeni de viteza.

El va permite sa dezactivati scripturi in pagina, iar acest lucru inseamna ca putem opri pluginurile sa incarce codul acolo unde nu este necesar.10.Akismet Spam Protection

Akismet este un plugin care va ajuta cu comentariile de pe site-ul dumneavoastra.Atunci cand cineva lasa un comentariu la un articol, el examineaza commentul, numele, adresa de email, le verifica in baza de date globala de spam pentru a impiedica site-ul sa publice un comentariu gen spam sau obscen.

evomag.ro

Categorized in: