Probleme pentru Tesla – Passenger Play face probleme in trafic

Compania Tesla este pusa la zid in urma unei plangeri depusa de un detinator de masina Tesla, care a descoperit ca ar putea juca jocuri in timp ce conduce autovehicolul electric.


In urma acestei plangeri Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi din SUA (NHTSA) a inceput analizarea a aproximativ 600.000 de modele Tesla precum:Tesla 3, Tesla S si X fabricate din 2017 pana in prezent.

Functia analizata se numeste Passenger Play si permite utilizatorilor sa joace jocuri pe ecranul tactil din masina.De fiecare data cand este activata aceasta functie(aplicatie) ea, avertizeaza ca jocul in timp ce masina se afla in miscare este doar pentru pasageri si nu pentru sofer, si solicita confirmarea acestui lucru inainte de a permite gameplay-ul.


Conform NHTSA a ajuns la concluzia ca modul “Passenger Play” poate distrage atentia soferului altfel ca poate creste riscul cu unui accident foarte mult.

Modul Passenger Play, in trecut era activa doar atunci cand autovehicolul era in modul Park(Parcat), dar noua functie disponibila din decembrie 2020 se poate activa si in miscare.


Tesla nu a raspuns inca la ancheta dar nici in presa cu nimic oficial.

La inceptului lunii, NHTSA raporteaza ca 3.142 de decese rutiere au fost in anul 2019 din cauza soferilor distrasi.

Passenger Play TeslaSalut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment