iOS 16 va permite să ocoliti CAPTCHA

iOS 16 va permite să ocoliti CAPTCHA-urile de pe unele aplicatii si site-uri web


Când iOS 16 va apărea mai târziu în această toamnă, este posibil să observați că nu trebuie să aveți de-a face cu atât de multe CAPTCHA enervante care vă cer să glisați o piesă de puzzle sau să distingeți între un deal și un munte. Acest lucru se datorează faptului că Apple introduce o caracteristică pentru iPhone-urile și Mac-urile sale numită Verificare automată, care le permite unor site-uri să știe că nu ești un bot fără ca tu să fii nevoit să faci ceva (prin MacRumors).

Apple a lucrat cu două rețele majore de livrare de conținut, Fastly și Cloudflare, pentru a dezvolta sistemul. Când se lansează cu iOS 16 și macOS Ventura, site-urile care utilizează oricare dintre servicii pentru a se apăra împotriva spam-ului ar trebui să poată profita de sistem și să nu mai arate atât de multe CAPTCHA. Dacă ești atent la câte site-uri cad când Fastly sau Cloudflare încep să aibă probleme, vei ști că este o bucată solidă de internet care poate deveni semnificativ mai puțin enervantă (mai ales pentru cei care văd CAPTCHA-uri mai des decât media, deoarece folosesc un VPN sau își șterg cookie-urile frecvent).


captcha


Deși aceasta este departe de prima încercare de a renunța la CAPTCHA, scara Apple înseamnă că de data aceasta s-ar putea să vedem cu adevărat progrese. Sistemul de bază, pe care Apple îl numește Private Access Tokens, amintește vag de sistemul său de înlocuire a parolelor. Iată o idee foarte simplificată a modului în care funcționează: dispozitivul dvs. analizează o varietate de factori pentru a determina dacă sunteți om. Când accesați un site web care, în mod normal, vă va cere să completați un CAPTCHA, site-ul respectiv vă poate întreba telefonul sau computerul dacă îl folosește un om. Dacă dispozitivul dvs. spune da, veți fi lăsat să treceți imediat.


sursa:theverge.com

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment