Google permite aplicatiilor Android utilizarea facturarii terta in UE

Mai multe guverne naționale au impus recent legislația pentru a reduce controlul Apple și Google asupra platformelor lor software, iar cei doi giganți au început încetul cu încetul să se conformeze. Acum, Google se înclină noilor cerințe ale Uniunii Europene cu privire la procesoarele de plăți mobile din sistemul de operare Android.


Marți, Google a anunțat că respectă noul Digital Markets Act (DMA) al Uniunii Europene, permițând dezvoltatorilor Magazinului Google Play să își taxeze clienții din Europa prin sisteme de facturare terță parte.

Procesarea plăților în aplicație prin sistemul Google oferă deținătorului platformei o reducere de 15% din venituri, în timp ce eludarea procesorului Google reduce taxa doar la 12%. Dezvoltatorii care doresc să facă acest lucru pot începe acum prin înregistrarea în formularul de declarație Google.


Noile reguli se aplică numai aplicațiilor care nu sunt pentru jocuri. Google intenționează să aibă un alt sistem de plăți în joc gata înainte ca DMA să intre în vigoare în această toamnă.

UE a adoptat DMA la începutul acestei luni. Printre altele, cere deținătorilor mari de platforme care operează în țările Uniunii Europene să permită aplicațiilor să taxeze clienții printr-un sistem de facturare la alegere.


Coreea de Sud a adoptat o lege similară care vizează în mod special procesatorii de plăți anul trecut. Deși Apple și Google s-au conformat din punct de vedere tehnic, soluția Google a dus la prețuri mai mari pentru utilizatorii de Android din Coreea de Sud. Țările de Jos au considerat nesatisfăcătoare respectarea de către Apple a legii privind plățile în aplicație pentru aplicațiile de întâlniri, amenzind în mod repetat compania cu milioane de euro.

În afara Europei, Google a început să forțeze toate aplicațiile din Magazin Google Play să taxeze utilizatorii prin sistemul său de facturare, ceea ce a dus la o luptă legală cu Epic Games și Bandcamp.

androidSursa:TechSpot

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.


Leave a Comment