techstar.ro

IMSI sau International Mobile Subscriber Indentifer este un numar de 14-15 cifre care identifica un abonat mobil prin cartela SIM.

Acest cod este alcatuit din mai multe parti, inclusiv un cod care reprezinta fiecare tara,un cod pentru retea si un sir de cifre care identifica fiecare cartela/card intr-o retea mobila.


Cum este impartit codul IMSI?

Din cele 15 cifre, prima parte se numeste numar de  identificare a abonatului mobil si nu primeste mai mult de 10 zecimale.

Acesta este identificarea abonatului in reteaua sa mobila.


Partea a doua este codul de tara mobil.Acesta este compus din 3 zecimale si identifica tara proprietarului, a dispozitivului mobil.

A treia parte reprezinta codul retelei mobile cu doua(2) zecimale.

Acesta identifica reteaua operatorului dvs. din tara.

Primele 5 cifre identifica operatorul GSM din tara din care provine telefonul.Acest lucru a fost stabilit de o comisie care se ocupa de aspectele tehnice si a ajuns la acordul de stabilire a standardului european.

Toate celelalte cifre identifica utilizatorul si sunt alocate de operatorii de telefonie mobila.

Bazele de date permanente ale abonatilor includ HLR(Registrul locatiei de acasa) si VLR( asa zis si Registrul locatiei vizitatorilor)Codul IMSI primeste anumite informatii detaliate despre dispozitivul tau mobil in bazele de date HLR si VRL.

Conexiunea ofera gadgetului mobil un cod temporar de identitate ale abonatului mobil.Aceasta conexiune este folosita de fiecare data cand un abonat acceseaza reteaua mobila.

Atunci cand se initieaza o conexiune noua, un numar temporar este genera.Numarul ISMI original nu poate fi transmis.Doar un nr temporar TMSI este generat de telefonul dvs. si utilizat de retea special pentru identificare

Conexiunea inițială oferă gadgetului mobil un cod temporar de identitate a abonatului mobil (TMSI). Este folosit pentru identificarea abonaților de fiecare dată când acesta accesează rețeaua mobilă. Numărul temporar este generat în timp ce telefonul este inițializat. Numărul ISMI original nu poate fi transmis. Doar un număr temporar TMSI este generat de telefonul dvs. și utilizat de rețea pentru a vă identifica.IMSIFiecare statie mobila are toate programele si echipamentele necesare pentru comunicarea de succes cu reteaua.Porniti-l iar nr dvs de IMSI va va identifica in timp ce statia efectueaza o actualizare a locatie dispozitivului dumeanvoastra.Acest proces se numeste procedura de atasare a IMSI-ului.

Atunci cand dispozitivul gaseste o noua locatie, actualizarea se face din nou, si tot asa odata cu schimbarea locatiei dvs.

Acest IMSI este un numar unic pentru fiecare cartela si care este stocat pe ea insasi si care nu este mutat ori modificat in cazul in care numarul de telefon mobil(MSISDN) este portat pe o alta cartela SIM.

Acest lucru este foarte bun deoarece marile companii de telefonie mobila pot verifica IMSI-ul unui abonat, astfel reusind a reduce frauda de schimb SIM.

IMSI este asociat aproape exclusiv cu telefoanele mobile bazate pe sistemul de operare android si care este echivalentul codurilor IMEI si MEID utilizate in diferite retele pentru identificarea dispozitivelor electronice echipate cu sistem de telefonie.

Cum afli IMSI-ul?

ANDROIDPasul 1

Deschideti aplicatie pentru Setari

Pasul 2

Mergeti in jos pana ajunteti sa gasiti Despre telefon (in setari)

Pasul 3

Atingeti pe Stare, apoi derulati in jos la titlul IMSI

IMSI-ul dvs va fi listat sub acest titlu.

Symbian sau Palm OS

Pasul 1

Porniti telefonul.Pasul 2

Asigurati-va ca telefonul dvs. are serviciu si ca nu este in modul avion.

Pasul 3

Formati „*#06#” de pe tastatura, apoi apasati „Trimite”.

Telefonul dvs. ar trebui să afiseze numărul IMSI.

sursa imagini:pixabay.com

evomag.ro