Cum blochezi un numar de telefon pe Android & iOS

Aceasta caracteristica este prezenta pe toate telefoanele mobile, si ne ajuta sa oprim apelurile nedorite, mesajele text,Whatsapp chiar si solicitarile FaceTime de la anumite numere(persoane) care ne deranjeaza.


In acest articol, doresc sa vorbim despre cum blochezi un numar de telefon pe sistemele de operare Andorid si iOS ( Iphone) si cat de importanta este aceasta functie.

Anumiti indivizi trimit mesaje sau apeleaza diverse persoane pentru a face farse cu asa-numitul “Apel Fals“, altii hartuiesc persoane pe care nu le cunosc, iar altii incerc sa fraudeze prin metoda “accidentul” sau “ai castigat un gadget ori o suma de bani”.In aceste situatii, blocarea permanenta a acelui numar poate ajuta la prevenirea apelurilor nedorite si ne ofera o liniste interioara.


Metodele de blocare a unui numar de telefon difera in functie de dispozitivul detinut de noi si sistemul de operare, asadar pasii pot varia usor dar in general, procesul este similar ca si nu spun identic deoarece variaza in functie de sistemul de operare, da stiu ma repet !

Cum blochezi un numar de telefon pe Android

Atunci cand vrei sa blochezi un numar de telefon cu sistem de operare Android, poti face acest lucru in cativa pasi simpli.Acest proces variza putin in functie de modelul telefonului dvs., dar pasii sunt aceiasi.


I.Cum blochezi un numar de telefon pe Android prin aplicatia Telefon

1.Deschideti aplicatia Telefon

Aceasta aplicatie se afla de obicei pe ecranul de pornire al telefonului mobil sau o gasiti cu celelalte aplicatii, si este de culoare verde(Aceasta o folositi pentru apeluri).

Cum blochezi un numar de telefon

2.Apasa pe cele trei(3) puncte din partea dreapta a ecranului( acest proces ne va deschide calea spre setarile de apel)


Blocare nr telefon

3.Apasam pe Setari pentru a face modificarile necesare pentru blocare numar de telefon pe Android

Setari telefon Android

4.In Setari Apeluri o sa vedem in lista Blocare Numere,apasam pe el,acesta poate sa fie pozitionat mai jos la alte tipuri de telefoane mobile(Eu folosesc Samsung Galaxy).


blocare numar android

5.In meniul de Blocare numere vedem urmatoarele:

  • Blocati apel. de la nr. necunos. – Aceasta setare blocheaza toate apelurile de la numere necunoscute.Atentie, aici vorbim despre numerele care ne apeleaza cu #31# si nu cele normale pe care nu le avem salvate in telefon.
  • A doua optiune este sa blocam un numar de telefon anume, de exemplu eu am pus acel numar cu 444444, dupa care apasam pe + pentru a finaliza operatiunea.

II.Cum blochezi un numar telefon pe Android prin aplicatia Contacte

1.Deschidem aplicatia pentru Contacte


blocare numar android din contacte

2.Apasam pe cele lupa si cautam dupa numarul pe care dorim sa il blocam.

btic.ro

3.Dupa cum vedeti mai sus, eu am cautat dupa Btic.ro, este un numar aleatoriu salvat de mine special pentru acest articol, adica pentru voi.


Tel

4.Daca apasam pe cele trei(3) puncte o sa ne apara urmatoarele procese pe care le putem face:Stergere, Cod QR si Blocare contact, apasam pe cel din urma deoarece acesta ne intereseaza pe noi.

Vrei sa blochezi un numar de telefon?

5.Dupa ce am apasat pe Blocare contact, o sa primim mesajul de confirmare:

Blocati contactul?Nu veti mai primi niciun apel sau mesaj de la acest contact.

Asadar, si mesajele o sa fie suspendate iar acest numar de telefon nu o sa va mai poata apela ori trimite mesaje niciodata de pe cartela respectiva.


Concluzie

Blocarea unui numar de telefon pe un sistem de operare Android este un proces cat se poate de simplu dupa cum ati vazut si se realizeaza in pasi simpli.Urmand acesti pasi, puteti preveni cu usurinta apelurile si mesajele de la persoanele dubioase sau care chiar va deranjeaza pe timp de zi ori noapte.

Cum blochezi un numar de telefon pe iOS – Iphone

Blocarea unui numar de telefon pe un sistem de operare iOS este la fel de simplu ca si la cel Andorid.Mai jos va prezint pas cu pas care sunt etapele de blocare a unui numar de telefon pe Iphone XS MAX.


1.Deschideti aplicatia Telefon

Aceasta aplicatie se afla de obicei pe ecranul de pornire al telefonului mobil sau o regasiti impreuna cu celelalte aplicatii.

2.Selectati Telefon sau Mesaje

Cum blochezi un numar de telefon pe Iphone din contacte

In aceste setari, derulati mai jos pana cand ajungeti la optiunea Contacte blocate, pe care o si selectam(apasam).

3.Adaugati numarul pe care doriti sa il blocati apasand pe “Adaugati”.

contacte blocate iphone

4.Cautati in contacte un numar pe care doriti sa il blocati(Eu am selectat contactul Adecco)

adecco blocare

4.Apasati pe Blocati acest apelant

Cum blochezi un numar de telefon pe iOS

5.Apasam pe Blocati contactul din nou.

Dupa ce am blocat acest numar, o sa vedem Blocati acest apelant o sa fie inlocuit cu Deblocati acest apelant.

Cum blochezi un numar de telefon pe Iphone

6.Putem verifica si lista cu numere blocate tot urmand pasii mai sus mentionati, in care o sa vedem toate numerele pe care le-am blocat de-a lungul timpului.

Deblocarea este la fel de simpla, doar apasam pe numarul blocat si apoi Deblocati acest apelant.

Concluzie

Este important de retinut ca blocarea unui numar de telefon impedica doar apelarea si mesajele de tip text trimise printr-o retea de telefonie mobila.Blocand un numar de telefon nu impiedica primirea de mesaje sau apeluri de pe aplicatii terte precum Facebook,Instagram sau alte aplicatii de comunicare online.

Ganduri Finale

Blocarea unui numar de telefon este o caracteristica foarte utila pentru orice doreste sa interzica comunicarea unui dispozitiv cu anumite persoane sau numere de telefon.Asadar daca si tie ti-a fost de folos acest tutorial, ne poti ajuta cu o distribuire pe una din retelele sociale.

Intrebari Frecvente

Cum sa blochezi un numar de telefon pe Iphone?

Pentru un iPhone, accesați „Setări” și selectați „Telefon” sau „Mesaje”. De acolo, puteți selecta „Contacte blocate” și puteți adăuga numărul pe care doriți să îl blocați.

Cum sa blochezi un numar de telefon pe Android?

Deschideți aplicația Telefon sau Mesaje, selectați numărul pe care doriți să îl blocați, atingeți meniul cu trei puncte din dreapta sus și alegeți „Blocați” sau „ Adăugați la lista blocate.”

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment