Stergere virusi telefon
In acest tutorial de astazi aflam cum putem sterge virusii din telefon.
Virușii telefonului sunt acum un fapt de viață și impactul lor poate varia de la iritant la devastatoare. Sperăm că, dacă nu ridica un virus de pe telefon, acesta va fi unul dintre cele mai blande asa ca va fi doar un inconvenient pentru a merge despre eliminarea acestuia. Pașii de bază pentru a face acest lucru sunt, în esență, aceleași, indiferent dacă aveți un iPhone sau un telefon Android, puteți căuta întotdeauna online pentru a găsi instrucțiunile pentru modelul dumneavoastră specific de telefon (mai ales dacă aveți un Android).In ziua de astazi, sunt softuri care ne spun nr exact de virusi din telefon, softuri gratuite, cu mai putine caracteristici, si softuri cu plata, cu o gama larga, cu toate caracteristicile deblocate.
Hadeti sa va dau si un exemplu:
Se da un Soft 1:Antivirus Telefon Mobil X
Acest soft, poate gasii, sterge virusii din telefonul dumneavoastra, pana la un nr de 100 de virusi de exemplu cu optiunea gratuita.
Cu optiunea premium, adica contra costa, acesta curata in totalitate telefonul dumneavoastra de virusi.
Daca am inteles ce fac aceste softuri, sa trecem la fapte.
Cum iti dai seama daca telefonul tau are virusi?
Sperăm că veți afla că telefonul are un virus, deoarece veți observa că are probleme de performanță.
Aceste probleme de performanță pot fi orice, telefonul se misca lent și durata de viață slabă a bateriei, erori ciudate, de exemplu, telefonul care efectuează apeluri neașteptate și/sau mesaje text, utilizând o mulțime de date sau conectarea la WiFi atunci când nu ar trebui.
În cazul în care telefonul are doar probleme generale de performanță, atunci poate doriți să-i dea o curățare generală și tune-up înainte de a începe să vă faceți griji cu privire la viruși, s-ar putea dori, de asemenea, să încercați să investiți într-o baterie nouă, deoarece acestea se pot uza cu mult înainte ca telefonul în sine să nu. În cazul în care funcționează, atunci probabil că nu au avut un virus, dar descărcarea unei aplicații antivirus bun ar fi o precauție sensibilă. În cazul în care nu funcționează, atunci există o bună șansă sa fie vorba despre un virus.
Încercați să descărcați un antivirus și să-l scanați și să vă tratați telefonul
Nu e nici un rău în încercarea de cea mai ușoară opțiune în primul rând, doar amintiți-vă că veți avea nevoie de un pic de noroc pentru ca aceasta să funcționeze. In aceste zile creatorii de virusi sunt din ce în ce mai abili si produc softuri(virusi) care se instaleaza in sistemele noastre fara prevenirea victimelor lor de la descărcarea și / sau instalarea de aplicații antivirus. Doar asigurați-vă că descărcați antivirus de la o sursă de renume, altfel ai putea ajunge la instalarea unui alt virus și de a face situația chiar mai rea!
Curățați browserul (browserele)
Comentarii similare se aplică aici. Virusi cellphone devin din ce în ce mai sofisticati, dar o mulțime din ei sunt încă destul de simplu și functioneaza prin intermediul browser-ul dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că, dacă vă curățați cache-ul de internet (e), aveți o șansă destul de bună de a scăpa de virus. Amintiți-vă că trebuie să faceți acest lucru pentru toate browserele pe care le utilizați.
GOOGLE CHROME,OPERA MOBILE, etc
Curatarea fisierelor descarcate
Intrati in Downloads, ori Descarcari, in telefonul mobil, si stergeti tot ce ati descarcat pana acum.Acest lucru poate ajuta foarte mult, avand in vedere ca descarcam multe chestii de pe internet, si nu chiar toate sun sigure.
De exemplu:un pdf, un word, un ringtone(ton de apel) etc.
Resetarea telefonului la setarile din fabrica
Dacă sunteți genul de persoană care păstrează doar câteva aplicații cheie pe telefon și majoritatea datelor sunt în siguranță în cloud, atunci este mai ușor să faceți o resetare completă din fabrică și să începeți din nou. Dacă ați luat un virus care vă împiedică să intrați în meniu pentru a porni procesul de resetare din fabrică, atunci veți găsi, probabil,pe internet, cum puteți forța telefonul să o facă prin controalele fizice, verificați internetul pentru detalii despre cum se face, la modelul telefonului dumneavoastra.
Incercati sa nu se mai repete acest lucru
Sa zicem, ca de aceasta data ati scapat de virusii din telefon fara prea multa durere de cap, ori fara daune, dar sigur nu doriti ca acest lucru sa se repete.Asadar, instalati aplicatii numai din Google Play ori din AppStore, nu descarcati fisiere necunoscute, jocuri din alte surse.
Viruși și alte tipuri de programe malware
Malware-ul este un software rău intenționat care se poate strecura pe telefon. Scris cu intenția de a provoca daune, malware-ul poate include viruși, viermi de computer, troieni, ransomware și spyware.
Infractorii cibernetici pot utiliza programe malware pentru a vă accesa datele cu caracter personal și, în unele cazuri, pot utiliza ulterior aceste informații sensibile pentru a comite furtul de identitate sau frauda.
Virușii sunt un anumit tip de malware care se infiltrează într-un computer sau alt dispozitiv și programele lor. Este posibil ca un criminal cibernetic să poată instala un virus pe dispozitivul dvs., fără știrea sau consimțământul dvs. Este posibil ca virusul să poată insera pe dispozitiv un cod nou, rău intenționat, care vă poate monitoriza și manipula activitatea online.
Ce pot face virușii și alte programe malware pentru telefoanele Android?
Malware-ul este conceput pentru a genera venituri pentru infractorii cibernetici.
Malware-ul vă poate fura informațiile, vă poate face dispozitivul să trimită mesaje SMS către servicii text cu tarif premium sau poate instala adware care vă obligă să vizualizați pagini web sau să descărcați aplicații.
Cei care fură informații vă pot fura lista de contacte, informațiile personale, locația, parolele și multe altele.
Cu ajutorul programelor malware, infractorii cibernetici vă pot accesa dispozitivele și vă pot fura informațiile pentru uz propriu sau pentru a le vinde pe dark web.
Hackerii folosesc, de asemenea, ransomware pentru a bloca dispozitivele și a cripta datele personale. Apoi pot cere o răscumpărare de la victimă pentru a-și recăpăta accesul la dosarele lor.
Semnele pe care telefonul Android le poate avea un virus sau alte programe malware
Telefoanele pot fi vulnerabile la daune externe și interne. În timp ce deteriorarea externă este de obicei vizibilă, deteriorarea internă este de obicei ascunsă vederii.
Se știe că programele malware precum virușii efectuează activități repetate care pot prelua resurse de pe dispozitivele dvs. Semnele de malware pot apărea în aceste moduri.
Telefonul tău e prea lent.
Încărcarea aplicațiilor durează mai mult.
Bateria se scurge mai repede decât ne așteptam.
Există o abundență de reclame pop-up.
Telefonul are aplicații pe care nu vă amintiți că le-ați descărcat.
Se produce utilizarea inexplicabilă a datelor.
Sosesc facturi mai mari la telefon.
Cum să eliminați virușii și alte programe malware de pe dispozitivul Android
Dacă credeți că aveți programe malware pe telefon, este important să opriți ca malware-ul să provoace daune suplimentare. Iată câțiva pași pe care îi puteți urma.
Opriți telefonul și reporniți în modul de siguranță. Apăsați butonul de alimentare pentru a accesa opțiunile de oprire. Majoritatea telefoanelor Android au opțiunea de a reporni în Modul de siguranță. Iată, potrivit Google, deși Modul de siguranță poate varia în funcție de telefon: apăsați butonul de alimentare al telefonului. Când începe animația, apăsați și țineți apăsat butonul de reducere a volumului telefonului. Țineți-l până când animația se termină și telefonul repornește. Veți vedea “Modul de siguranță” în partea de jos a ecranului.
Dezinstalați aplicația suspectă. Găsiți aplicația în Setări și dezinstalați-o sau forțați-o să o închidă. Este posibil ca acest lucru să nu elimine complet malware-ul, dar poate preveni deteriorarea ulterioară a dispozitivului sau transmiterea programelor malware către alte dispozitive din rețea.
Căutați alte aplicații despre care credeți că ar putea fi infectate. Există o șansă ca unele aplicații să fi fost infectate cu malware. Dacă credeți că puteți identifica aceste aplicații, ștergeți-le imediat.
Instalați o aplicație robustă de securitate mobilă pe telefon.
Antivirusi foarte buni pentru telefonul mobil
Sfaturi pentru a vă proteja telefonul mobil împotriva virușilor și a altor programe malware
Investește și folosește software de securitate robust pentru a-ți proteja dispozitivul Android.
Păstrați toate sistemele de operare și software-ul actualizat cu cele mai recente versiuni.
Nu faceți clic pe linkuri suspecte sau necunoscute în e-mailuri și mesaje text.
Utilizați parole puternice și complicate sau un manager de parole.
Nu utilizați niciodată conexiuni Wi-Fi nesigure. Utilizați întotdeauna un VPN atunci când vă conectați la Wi-Fi public.
Utilizați întotdeauna o protecție puternică împotriva siguranței cibernetice pe toate dispozitivele care se conectează la internet.
Instalați întotdeauna aplicații din surse de încredere, ar fi Magazinul Google Play. Citiți imprimarea fină și permisiunile aplicațiilor pentru a înțelege cât de mult acces oferiți dezvoltatorilor de aplicații.
Este o idee bună să nu așteptați până când dispozitivul se infectează. Faceți din protejarea dispozitivului Android o prioritate. Faptul de a avea un software antivirus bun care ajută la protejarea PC-urilor, tabletelor și a altor dispozitive Android ar putea împiedica răspândirea programelor malware de la un dispozitiv la altul.
Cum stergi virusii din IPHONE
Din fericire, eliminarea virusului din iPhone este destul de simplă, deoarece virusul sau malware-ul nu poate rupe de fapt în iOS. De aceea, majoritatea hackerilor merg după kituri de dezvoltator de software, care sunt apoi folosite pentru a crea aplicații – și este, de asemenea, motivul pentru care nu ar trebui să jailbreak iPhone și descărcați aplicații terțe.
Dacă credeți că o anumită aplicație poate fi compromisă (poate că problemele au început după ce ați descărcat-o sau vă redirecționează fără permisiune), puteți încerca să o dezinstalați și să vedeți dacă aceasta clarifică problema.
Eliminarea virușilor
Dacă ai un virus pe iPhone sau iPad, există o șansă excelentă ca telefonul să fi fost infectat cu o aplicație pe care nu ai găsit-o în App Store. Nu contează a ajuns acolo, următorul pas este să scapi de ea pentru totdeauna.
1. Reporniți iPhone-ul sau iPad-ul. În funcție de modelul dispozitivului, procesul va varia:
iPhone 8 și versiunile ulterioare:
Apăsați și eliberați rapid butonul de pornire a volumului.
Apăsați și eliberați rapid butonul de reducere a volumului.
Apăsați și țineți apăsat butonul lateral.
Când apare sigla Apple, eliberează butonul.
iPhone 7 și 7+:
Apăsați și țineți apăsat atât butonul de reducere a volumului, cât și butonul Repaus/Trezire.
Când apare sigla Apple, eliberează ambele butoane.
iPhone 6S și versiunile anterioare:
Apăsați și țineți apăsat atât butonul Repaus/Trezire, cât și butonul Pornire.
Când apare sigla Apple, eliberează ambele butoane.
2. Ștergeți istoricul de navigare: deschideți Setări, apoi defilați în jos și atingeți Safari. Atingeți Golire istoric și date site web, apoi atingeți Golire pentru a confirma.
Poate un telefon Android obține un virus?
Da. Chiar dacă Google a îmbunătățit foarte mult securitatea Android, o mulțime de viruși sunt încă acolo. Iată câteva dintre cele mai frecvente locuri de unde provin virușii pe Android:
Magazine de aplicații terțe. Utilizatorii aleg ocazional să obțină aplicații în afara Magazinului Google Play. Acest lucru poate fi periculos, deoarece aceste magazine alternative nu sunt supuse screening-ului google malware.
Aplicații rău intenționate din Magazinul Play. Deși atât App Store-ul Apple, cât și Play Store-ul Google conțin ocazional programe malware, Magazinul Play conține mai multe aplicații totale și mai puțină screening uman. Google elimină rapid toate aplicațiile rău intenționate din Magazinul Play imediat ce sunt descoperite, dar milioane de persoane au instalat deja aplicații rău intenționate.
Înrădăcinare. La fel ca jailbreaking pe iOS, înrădăcinarea unui dispozitiv Android oferă utilizatorului mai mult control, în detrimentul caracteristicilor de securitate. Același lucru este valabil și pentru ROM-urile personalizate, care oferă utilizatorilor un control și mai complet.
Compromisul contului Google, bypass-ul de securitate datorită software-ului vechi și hacking-ul la nivel de stat național funcționează la fel pe Android ca și pe iOS.
Poate un iPhone obține un virus?
Da. Deși Apple face o treabă foarte bună protejarea securității utilizatorilor de iPhone, puteți instala în continuare din greșeală malware pe iPhone. Malware-ul de pe iOS vine, în general, dintr-unul din câteva locuri:
Jailbreaking. Atunci când jailbreak telefonul pentru a instala aplicații și trucuri care nu sunt aprobate de Apple, puteți instala din greșeală software rău intenționat, de asemenea. Jailbreaking implică în mod inerent ocolind restricțiile de securitate iPhone.
Rețele compromise. Deși această problemă nu este malware punct de vedere tehnic, prezintă simptome similare. Ferestrele pop-up și anunțurile neașteptate de pe site-uri nesigure (HTTP, nu HTTPS) sunt simptome ale unei rețele compromise.
Acreditări iCloud furate. Din nou, această problemă nu este neapărat malware. Cu toate acestea, dacă un hacker îți fură acreditările id-ului Apple, poate face tot felul de lucruri dispozitivelor și conturilor tale, deci este la fel de periculos ca malware-ul real.
Securitatea ocolește din cauza software-ului vechi. Noile versiuni iOS includ aproape întotdeauna remedieri pentru probleme critice de securitate. Din punct de vedere istoric, multe dispozitive iOS au fost compromise prin vulnerabilități cunoscute care au fost deja patch-uri în actualizări iOS mai noi.
Hacking la nivel de stat. Activiștii pentru drepturile omului, jurnaliștii și alte ținte de mare valoare sunt adesea atacați de guverne și de alți adversari puternici. Un exemplu extrem de avansat a fost probabil de guvern-comandat și nu a putut fi oprit până când Apple patch-uri vulnerabilități.