Cel mai bun router wireless de pe piata in 2020

Cel mai bun router wireless de pe piata in 2020?

Vrei sa sti care este cel mai bun router wireless in 2020?Vrei o raza mare de acoperire pentru routerul tau wireless?Daca ai o casa mare, ai nevoie de acoperire pentru toata casa, vrei semnal in fiecare colt din casa ta?


 

Astazi iti prezentam cum sa alegi cel mai bun router wireless pentru casa ori apartamentul tau.


cel mai bun router wireless


Alegerea unui router wireless cu acoperire mare nu este tocmai un lucru usor pentru oamenii de rand, care nu au cunostinte despre retelistica, alegerea routerului in functie de performantele acestuia si nu in fuctie de pret, marime router, ori…ANTENE.Multi oameni aleg routerele in functie de antelene acestuia, motivand ca mai multe antene ofera o acoperire mai buna, lucru cat se poate de FALS


Ce trebuie sa sti cand cumperi cel mai bun router wireless?

Cand cumperi un router, trebuie sa te asiguri ca este cel mai bun router wireless posibil de pe piata avand in vedere bugetul tau,acest echipament il cumperi odata si il folosesti ani buni de zile, echipament ce iti conecteaza toata casa, internet wireless rapid pentru jocuri,NetFlix,HBO-GO, streaming si activitati zilnice.Multa lume in ultima perioada lucreaza de acasa si asta necesita o conexiune la internet de mare viteza si un semnal wireless foarte bun, la fel si cu scoala ONLINE.

Cumpararea propriului router in locul celui oferit de furnizorul de internet/telefonie va aduce un plus in viteza de transfer si o acoperire mai mare deoarece furnizorii de internet folosesc echipamente vechi, adica nu avanseaza impreuna cu tehnologia pentru a ajuta clientii, plus ca il poti configura dupa bunul plac.

Care sunt cele mai bune routere Wi-Fi?

Pe baza testelor noastre aprofundate, alegerea noastra de top este Netgear Nighthawk AX8 (RAX80), un router Wi-Fi 6 care arunca usile de pe cele mai multe routere concurente cu Wi-Fi 6.Noul standard wireless ofera cel mai bun debit pe care l-am văzut vreodata si se va ocupa cu usurinta de o casa intreaga plina de dispozitive conectate si cu o acoperire de nivelul 1.


1.Router Wireless Netgear Nighthawk AX8.

Wi-Fi Spec: Wi-Fi 6/Dual-band | Number of Antennas/Removable: 8/Yes | Ports: 1 WAN/5 LAN gigabit per second, 2 USB 3.0 | Peak Throughput: 1.389 Gbps | Size: 12.0 x 8.0 x 6.3 inches

 


cel mai bun router wireless - 2020 NetGear AX6000

2. Router Wireless Asus ROG Rapture GT-AX11000

Wi-Fi Spec: 802.11ac/Tri-Band | Number of Antennas/Removable: 8/Yes | Ports: 1 WAN, 4 1-Gbps LAN, 1 2.5-Gbps LAN, 2 USB 3.0 | Peak Throughput: 731.4 Mbps | Size: 9.4 x 9.4 x 2.8 inches


 

Asus ROG Rapture GT-AX11000Primul router de gaming pe care l-am testat și care este echipat cu Wi-Fi 6, Asus ROG Rapture GT-AX11000 este un deliciu pentru gameri, cu o viteză care se îmbunătățește pe o rază mai lungă de acțiune, latență redusă și toate caracteristicile la care se așteaptă jucătorii

 

3.Router Wireless Asus ZenWiFi AX

Asus ZenWiFi AX

Asus a lansat uimitoarele Wi-Fi 6 routere recent, și le-a fost facut pentru aproape fiecare nevoie și buget.Cu Asus ZenWiFi AX (XT8) au reusit, de asemenea, să introduca Wi-Fi 6 la cealaltă tehnologie de ultima ora în conectivitate; routere mesh.Desi se numara printre opțiunile cele mai scumpe și vă limitează la doua routere mesh, Asus ZenWifi AX oferă viteze foarte mari, precum si multa flexibilitate în configurarea sa – ar fi opțiunea de a configura una sau două retele folosind benzile de 2,4 și 5GHz.Cu caracteristici excelente de securitate pentru a boot, aceasta este o alegere fantastica, daca sunteti în căutarea de routere mesh.


 

4.Router Wireless Asus RT-AX86U

Asus RT-AX86U


Speed: 802.11ax up to 5700 Mbps down | Connectivity: 4 x Gigabit LAN, Gigabit Wan, 2.5G Wan, 2x USB 3.2 | Features: MU-MIMO, Traffic Analyzer, Adaptive QoS, Parental Control, NVIDIA Geforce Now Cloud Gaming Optimization

Asus a avut întotdeauna o linie excelentă de dispozitive centrate pe jocuri, iar Asus RT-AX86U continuă aceasta traditie.În timp ce sunt scumpe în comparatie cu run-of-the-mill router, este de fapt un pret competitiv Wi-Fi 6 router.Și, avand în vedere Wi-Fi 6 este viitorul în conectivitate, acest router este un castig pentru Asus și un as pentru gameri.De asemenea, are unele caracteristici excelente pentru gameri, ar fi un 2.5 Gigabit Wan, capacitatea de a atribui un port ethernet ca un port dedicat gaming, și NVIDIA Geforce Now Cloud Gaming Optimization.In cele din urmă, acesta vine cu controale parentale foarte utile, dacă aveți nevoie de ele.

Un router foarte buna pentru CASA si Gradina.

5.Router Wireless TP-Link Archer C5400 v2

TP-Link Archer C5400 v2

Speed: 802.11ac 5GHz down: up to 2,167 Mbps, 2.4GHz down: up to 1,000 Mbps | Connectivity: 4 x LAN, WAN, USB 3.0, USB 2.0 | Features: MU-MIMO, Tri-band Wi-Fi, 8 external antennas, Alexa voice control

Routerul TP-Link Archer C5400 v2 este o versiune modernizata a C5400, vine cu un nou (mai mic) pret, și o serie de caracteristici de acasă inteligente, care va apela la oameni care au o casa plina de Amazon Echos, becuri Hue și alte gadget-uri conectate.

Daca sunteti in cautarea unui router bun si performat, atunci TP-Link Archer C5400 v2 vine cu o calitate superioara si nivelul de performanță pe care le ajuns asteptam de la TP-Link.

Deci, pe hârtie, cel puțin, TP-Link Archer C5400 v2 este un router care ar trebui să facă apel la entuziaști, gameri, întreprinderi mici și chiar și utilizatorii ocazionali deopotriva, perfect pentru o casa de 200mp(200 aici vorbim de constructie pe sol).

În ceea ce privește performanța Wi-Fi “rupe in doua”, am fost foarte impresionat. Conectarea chiar lângă router avem viteze de download de 87.3 Mb / s pe banda de 5GHz, și 66.4Mb / s pe 2.4GHz. Vitezele de încărcare au fost de 80,2 Mb/s pe 5GHz și 22,1 Mb/s pe banda de 2,4 GHz. Acest lucru este pe o linie în cazul în care vitezele maxime sunt 93.8Mb / s download și 90.1 Mb / s upload, astfel încât să nu pierdeți pe viteza de mult, la toate, dacă te duci fără fir.

Am testat apoi vitezele de la etajul al doilea al clădirii, și au fost încântați  ca, chiar și la această distanță, vitezele rețelei de 5GHz au rămas consecvente la 77.2Mb/s

Banda de 2.4GHz a scăzut mai semnificativ, cu toate acestea, cu 62.5Mb / s în jos și 17.1Mb / s în sus. Am încercat, de asemenea, conexiunea la etajul al treilea al clădirii, și cu două etaje între dispozitivul nostru și Archer C5400 v2, viteze pe banda de 5GHz a rămas foarte bun, cu 73.5Mb / s în jos, și 17.9 Mb / s sus.

Între timp, banda de 2.4Ghz oferit 60.3Mb / s în jos și 17.1Mb / s sus. Acestea sunt încă viteze destul de bune, dar puteți vedea diferența de performanță între banda mai vechi 2.4GHz și banda de 5Ghz deschide aici.

Această performanță excelentă arată că Archer C5400 v2 este un router genial pentru persoanele cu case mari, iar dacă aveți un dispozitiv compatibil 802.11ac veți găsi că ar trebui să fie capabil de a obține Wi-Fi rapid și fiabil pe o distanță mare.

Aceasta înseamnă, de asemenea, că jucatorii sau persoanele care redau în flux videoclipuri 4K pot utiliza reteaua wireless fără să-și facă griji cu privire la aceasta, fara intreruperi, avand un impact asupra performanței, în loc să fie nevoit să se bazeze pe cabluri Ethernet.

Vrei un router pentru casa ta?Vrei acoperire in toata casa dar si in gradina la gratar?Alege acest router atunci.Router Wireless Asus ROG Rapture.

Cel mai bun router wireless in 2020?

Pe baza testelor noastre aprofundate, alegerea noastra de top este Netgear Nighthawk AX8 (RAX80)

Router pentru casa si gradina, cu acoperire mare?

Fara dar si poate Netgear Nighthawk AX8 (RAX80) este imbatabil din toate punctele de vedere.


Blogger din pasiune, pasionat de tehnologie si IT,iubitor de Android. Fondator BTIC.roLasă un comentariu