BMW trece la sistemul de operare Android pentru modelele din 2023

BMW iDrive OS9 va fi Android, nu Linux și va oferi un nou aspect mai curat sistemului de infotainment.
BMW este pe cale să facă una dintre cele mai mari modificări sistemului său de conducere și divertisment în mașină, dar este posibil să nu observați imediat. Sistemul iDrive a fost lansat pentru prima dată în 2001 și a evoluat de la un mod simplu de a controla un navigator prin satelit și un radio, la un centru de control complet funcțional pentru toate nevoile dvs. de conducere, siguranță și divertisment.


Toate versiunile anterioare au rulat pe un sistem Linux, dar la CES din acest an, alături de noul concept BMW I Vision Dee, au dezvăluit că noile modele din 2023 vor rula pe Android. Acest lucru va fi combinat cu o actualizare vizuală a interfeței, care este mai curată și oferă toate funcțiile dintr-o privire.

Mașinile cu sistemul actual OS8 vor primi și o actualizare vizuală a ceea ce BMW numește OS 8.5. Cu toate acestea, vor fi doar câteva modele noi din 2024 care vor rula noul OS 9 pe Android.


Noua interfață este centrată pe hartă, cu alte elemente plasate deasupra, dar harta rămâne întotdeauna în fundal. Comparând-o direct cu OS 8 ca mai sus, puteți vedea cât de mult o schimbare face, dar este ceea ce nu puteți vedea care este mai interesant.

bmw


Tehnologia vocală în limbaj natural provine din tehnologia Amazon Alexa – deși nu Alexa în sine, așa că din nou datele nu sunt partajate. Pentru conectivitate, sistemul este proiectat în jurul unei conexiuni 5G, oferind cel mai rapid acces posibil la date. Platforma Android oferă Drive-ului potențialul de a crește și de a se extinde pe măsură ce noi funcții devin disponibile pentru divertisment, siguranță și capacități de conducere autonomă.

Se așteaptă ca primele mașini cu Drive OS9 să fie noua Seria 5 la sfârșitul acestui an, urmată de actualizări ale altor modele. Abia aștept să încerc în curând noul look pentru mine.

sursa:www.t3.com


sursa imagini:www.pixabay.com

Blogger din pasiune, pasionat de tehnologie si IT,iubitor de Android. Fondator BTIC.ro


Leave a Comment