50% din toate iPhone-urile ar putea fi produse in India

Apple a incercat sa-si reduca dependenta de China pentru fabricarea produselor sale. Pandemia a facut compania sa inteleaga cat de important este sa isi diversifice productia in diferite tari. Mai mult, recenta intrerupere legata de Covid-19 de la cea mai mare fabrica de asamblare a telefoanelor cu iOS din lume(China), de asemenea, companiei miliarde de dolari pe saptamana. In prezent, India a fost stabilita drept al doilea cel mai mare centru de productie iPhone-urilor al Apple din lume.


50% din toate iPhone-urile ar putea fi produse in India pana in 2027

Anul trecut, compania planuia sa atinga o etapa importanta prin lansarea asamblarii iPhone 14 atat in China, cat si in India, simultan. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a intamplat in 2022, iar Apple a inceput sa produca iPhone 14 in India in septembrie anul trecut.

iphone


Se asteapta ca compania sa inceapa sa produca modelele iPhone 15 (care vor fi lansate in 2023) in ambele tari in acelasi timp.
Un raport anterior sustinea ca Apple ar putea produce un sfert din toate iPhone-urile din India pana in 2025. Acum, un nou raport sustine ca compania ar putea asambla jumatate din toate iPhone-urile din India pana in 2027. Potrivit unui raport al South China Morning Post, India ar putea produce unul din doua dintre iPhone-urile lumii pana in 2027. Raportul sustine, de asemenea, ca furnizorii locali simt deja efectele eforturilor Apple de a muta productia in afara tarii. Mai mult, Vietnamul a beneficiat si de planul companiei de a-si reduce dependenta de China.

Productia de iPhone in India

O cercetare Bloomberg raporteaza ca in prezent, doar 2,27% din facilitatile furnizorilor Apple sunt situate in India. Aceasta plaseaza tara pe locul 8 dupa SUA, China, Japonia, Germania, Marea Britanie, Taiwan, Franta si Coreea de Sud. Cu toate acestea, acest lucru se schimba intr-un ritm rapid.


sursa:https://www.gadgetsnow.com/

imagini:pixabay.com

Daca ti-a placut acesta stire, distribuie pe retelele de socializare.Multumesc!


Blogger din pasiune, pasionat de tehnologie si IT,iubitor de Android. Fondator BTIC.ro

Leave a Comment