Cum poti ramane fara bani in cont daca esti posesor de Visa card

Suntem in secolul vitezei, secolul unde toate persoanele sunt intr-o miscare continua, unde nu mai avem timp de pierdut si suntem prinsi non-stop cu capul in tehnologie.


Platile in aceasta era sunt facute tot in regim rapid, folosim aplicatiile de pe telefon pentru a face plati la orice magazin mergem.

Se pare ca a aparut o vulnerabilitate ce vizeaza detinatorii de carduri VISA care sunt predispusi la un virus dezlantuit pe internet care vizeaza utilizatorii de Iphone.


Daca si tu esti posesor de card visa si ai pe telefon aplicatia Apple Pay, aplicatie care iti permite sa asociezi cardul telefonului in aplicatie, s-ar putea sa ramai fara bani.

Universitatea din Birmingham a atras atentia de curand asupra acestei vulnerabilitati dintre Visa si Apple Pay.Cu acest virus, atacatorii te pot lasa fara bani in contul tau bancar.


Cum functioneaza acest virus?

Virusul este special conceput pentru aceasta aplicatie, si care a fost demonstrat ca, pacaleste iphon-ul tau sa autorizeze orice tranzactie.

Cercetatorii sau demonstrat cum poti extrage de pe orice card suma de 1000 de lire fara nici o aprobare de pe telefonul mobil.


Cei mai predispusi sunt cei care si-au activat aplicatia Apple Pay si functia Exrepss Transiv.In acel moment, telefonul tau permite plati rapide fara autorizare sau deblocarea telefonului mobil.

Ca un detaliu important, vulnerabilitatea funcționează mai ales în cazul celor care și-au activat în Apple Pay funcția Express Transiv. În acest mod, Apple permite realizarea rapidă a plăților fără deblocarea telefonului, lăsând responsabilității securității pe emitentul cardului.


Oficialii Visa anunta ca acest lucru nu este posibil decat in laborator si nu se poate in lumea reala.


Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.


Leave a Comment