Noua tulpina COVID gasită in Africa de Sud – interdictii la calatorie

O noua tulipa de COVID a fost descoperita in Africa de Sud, iar temerile ca ar putea fi mai transmisibila si mai rezistenta la vaccin decat varianta DELTA, au determinat Marea Britanie,Israel si mai multe tari europene sa blocheze calatoriile in sudul Africii


Administratia Biden monitorizeaza situatia acestei tulpine, potrivit CNN, dar inca nu a luat o decizie privind impunerea restrictiilor de calatorie in Statele Unite

“This variant did surprise us,” Tulio de Oliveira, director of the KwaZulu-Natal Research and Innovation Sequencing Platform, said in a press conference on Thursday. “It has a big jump in evolution, many more mutations than we expected, especially after a very severe third wave of delta.”

„Această variantă ne-a surprins”, a declarat, joi, într-o conferință de presă, Tulio de Oliveira, directorul Platformei de secvențiere a inovației și cercetării KwaZulu-Natal. „Are un salt mare în evoluție, mult mai multe mutații decât ne așteptam, mai ales după un al treilea val foarte sever de Delta”.

„Nu știm încă prea multe despre asta”, a spus Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID, într-un transmis în direct joi. „Ceea ce știm este că această variantă are un număr mare de mutații. Și îngrijorarea este că atunci când aveți atât de multe mutații, poate avea un impact asupra modului în care se comportă virusul”.

„Va dura câteva săptămâni până să înțelegem ce impact va avea această variantă”.

Joi, secretarul de stat al Sănătății din Regatul Unit, Sajid Javid, a anunțat că Africa de Sud și alte cinci țări din Africa de Sud — Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho și Eswatini — vor fi adăugate pe lista roșie a călătoriilor din Marea Britanie. Zborurile către aceste țări sunt oprite, în timp ce călătorii care se întorc în Regatul Unit din acele țări vor trebui să se plaseze în carantină.

Singapore, Italia, Franța și Israel au plasat și Mozambic pe listele lor roșii, a menționat New York Times.

Ursula von der Leyen, președintele brațului executiv al Uniunii Europene, a scris vineri pe Twitter că va propune, de asemenea, restricționarea călătoriilor aeriene către țările europene din Africa de Sud.

Faptul că o nouă variantă a apărut în Africa este o mică surpriză pentru mulți epidemiologi. Virușii, precum cel care provoacă COVID, mută în timpul replicării. În locurile cu vaccinări scăzute și număr mare de cazuri, este mai probabil să apară noi variante, ca în cazul apariției deltei din India. Țările africane au rate scăzute de vaccinare, iar părți uriașe ale populației sunt prea sărace pentru a lipsi de la muncă prin ordine de adăpost sau pentru a căuta ajutor medical. Africa de Sud este cea mai bogată țară din Africa, dar are doar o rată de vaccinare dublă de aproximativ 23%.

Asteptam sa vedem si ce masuri impune statul roman.


 

 Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment