Taxa pod fetesti 2022

Taxa pod fetesti 2022 este stabilit in functie de fiecare autovehicul in parte,de categoria autovehiculului.


Tipurile de vehicule sunt in nr de 4 si trecerile care pot fi achizitionate sunt de la 1 la 20.Toate tarifele afisate in lei si includ T.V.A.Aceasta taxa trebuie achitata de catre toti conducatorii de autovehicule,si se pot achita in lei sau in euro.

Despre podul de la Fetesti

Podul de la Fetesti este un pod combinat de cale ferata si sosea de tipul grinzi cu zabrele si viaduct, care traverseaza bratul Borcea al fluviului Dunere.Podul mai este denumit si Podul Borcea Nou, dupa bratul Dunareri care o traverseaza.


Impreuna cu podul de la Cernavoda, care este similar, conecteaza orasele Fetesti si Cernavoda intre regiunile Dobrogea si Muntenia.

Podul este amplasat la kilometrul 149+068 al autostrazii A2(Bucuresti-Constanta, sau cunoscuta de foarte multa lume Autostrada Soarelui), la km 152+149 al caii ferate Bucuresti-Constanta,respectiv la kilometrul fluvial 42+500,la mica distanta in aval de vechiul pod feroviar.


taxa pod fetesti


Pret taxa pod fetesti 2022 pe categorie de vehicule

I.Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, care include si conducatorul auto,avand masa totala maxima autorizata de 3,5 tone, pretul este in felul urmator:

 • 1(O) trecere – 13 lei;
 • 2(doua) treceri – 26 lei;
 • 20(douazeci) – 208 lei;

II.Vehicule rutiere de transport persoane avand mai mult de 9 locuri pe scaune, care includ si conducatorul auto, si un maxim de 23 de locuri pe scaune ori vehicule cu masa totala maxima autorizata intre 3,5-12 tone.


 • 1(O) trecere – 47 lei;
 • 2(doua) treceri – 94 lei;
 • 20(douazeci) – 818 lei;

III.Vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune ori vehicule cu masa totala mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum 3 axe.

 • 1(O) trecere – 64 lei;
 • 2(doua) treceri – 128 lei;
 • 20(douazeci) – 1114 lei;

IV.Vehicule utiere de transport persoane sau cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu 4 axe.


 • 1(O) trecere – 91 lei;
 • 2(doua) treceri – 182 lei;
 • 20(douazeci) – 1584 lei;

Asadar, toate autovehiculele care circula pe acest tronson de drum, trebuie sa achite acesta taxa care difera dupa cum spuneam in paragrafele de mai sus in functie de categoria vehiculului.

Multi conducatori auto, pentru a nu pierde timpul pe la ghiseele de la Fetesti pentru a achita taxa de pod, asta dupa ce au trecut de cateva benzinarii, amana momentul achitarii acesteia.Totusi, va informam ca trebuie sa stiti un lucru simplu,o sa fiti amendati


Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a instalat de ceva timp camere de supraveghere de ultima generatie in mai multe puncte ale Autostrazii Bucuresti-Constanta, astfel toti soferii pot fi depistati cu usurinta pe aceste camere deoarece nr de masina se vede in format 4k si este extrem de clar chiar si la o viteza de peste 180km/h.

Indiferent de sensul pe care circula pe aceasta autostrada, soferii trebuie sa stie ca daca nu platesc taxa de pod Fetesti, o sa primeasca o amenda cuprinsa intre 130 si 1820 de lei in functie de categoria vehicului pe care il conduc si cu, care au parcurs acest pod.


La fel ca si la orice amenda, soferii pot achita in termen de maximu 15 zile de la data primirii procesului verbal de constatare, jumate din valoarea amenzii.Asadar daca ai primit o amenda de 1000 de lei pentru categoria ta de vehicului, ai la dispozitie 15 zile sa achiti 500 de lei, astfel trebuie sa platesti amenda integral impreuna cu impozitul pe casa,masina,etc.

Mai jos aveti lista cu amenzile pe care trebuie sa la platiti in cazul in care nu ati achitat taxa de pod.

 1. vehiculele rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune si cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone, amenda este intre 130 si 260 LEI.
 2. vehiculele rutiere de transport pesoane cu 9 locuri si pana la 23 de locuri pe scaune ori masa totala maxima intre 3,5-12 tone amenda este intre 470 si 940 LEI.
 3. vehiculele rutiere de trannsport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune sau masa maxima totala autorizata mai mare de 12 tone si cu maxim 3 axe, amenda este intre 640 si 1280 LEI.
 4. vehicule rutiere cu masa totala mai mare de 12 tone si minim 4 axe, amenda este intre 910-1820 de LEI.

 

Unde poti achita taxa de pod Fetesti?

Taxa pod Fetesti poate sa fie achitata de conducatorii auto inainte sau dupa trecerea podului pana la ora 24:00.Taxa este valabila pentru o perioada de 12 luni si nu va fi returnata daca trecerea nu se realizeaza in termenul de valabilitate.


Taxa pentru podul de Fetesti se poate platii in urmatoarele feluri:

 • Online pe diferite site-uri
 • Prin SMS la numarul unic 7577 indiferent de retea(Sms-ul trebuie sa continta nr de inmatriculare al autovehiculului si categoria lui)

Exemplu de SMS pentru Taxa pod Fetesti: B121ZZZ 1, unde primul este Nr de inmatriculare al vehiculului iar 1-reprezinta categoria lui(adica masina mica cu maxim 8+1 locuri).Dupa ce ai trimis sms-ul trebuie sa confirmi numarul de inregistrare print-un alt sms, adica o sa primesti urmatorul mesaj cu Nr de inmatriculare trecut de tine,categoria de vehicul si nr de treceri, tu trebuie doar sa raspunzi la acel sms cu DA,abia dupa aceasta etapa o sa fi taxat pentru plata trecerii.


 • Prin aplicatia T-Park din Magazin Play pentru telefoanele cu Android sau din AppStore pentru cele cu iOS.
 • In majoritatea benzinariilor din tara.

Citeste si: Cum poti descarca Magazin Play

Taxa pod fetesti autoturismTaxa pod fetesti aplicatie


 Taxa pod fetesti categorie vehicule

 

Imaginile de mai sus, sunt din Aplicatia TPark  si reprezinta o simulare pe categoria de vehicule a platii taxei de pod Fetesti de pe Autostrada Soarelui(Bucuresti-Constanta).

Cum eviti cozile de la Podul Fetesti

Atunci cand ai ajuns la podul Fetesti ai 3 benzi

 • O banda pentru plata cash
 • doua benzi fara bariera pe care poti traversa daca ai platit taxa de pod prin sms sau intr-o benzinarie

Pentru plata efectuata prin SMS, trecerea este libera, fara bariera pentru benzile 2 si 3, iar banda 1, adica cea de la marginea din dreapta este cu bariera si trebuie sa achiti cash taxa podului, deci acolo o sa intampinati diferite probleme de trafic ingreunat.

Poti trece cu vehiculul si pe benzile 2 si 3 chiar daca nu ai achitat taxa de pod deoarece ai la dispozitie toata ziua pana la ora 23:59 sa achiti taxa pentru vehiculul tau.

Pentru mai multe informatii despre Podul Fetesti puteti citi pe CNADR sau daca vreti sa vedeti diferite informatii despre constructia podului puteti cauta pe WikiPedia.

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment