Scanare Documente – Aplicatii de scanat documente

Scanarea documentelor este un lucru pe care in ziua de astazi, in acest secol, se poate realiza foarte usor, chiar daca nu detineti un scanner profesional pentru acest lucru.Avem telefoanele mobile, care ne vin in ajutor cand vorbim despre SCANARE DOCUMENTE


Tot ce ai nevoie in acest caz este de un smartphone,cu o camera de fotografiat cat de cat buna,o aplicatie din cele prezentate de mine mai jos, si iti poti transforma telefonul tau gratuit intr-un scanner profesionist.

Detinatorii de un telefon cu sistem de operare Android, pot scana documente foarte usor, deoarece aceste telefoane vin cu aplicatia preinstalata in sistem.


Vorbim despre aplicatia Google Drive – aceasta aplicatie te ajuta sa scanezi documente foarte usor si profesionist.

1.Deschideti Google Drive pe telefonul mobil


Scanare documente google drive


2.Apasati pe semnul Plus( + ) din partea dreapta jos

 google drive scanner


3.Apasati butonul cu imaginea camerei, oferiti accesul la camera daca nu ai mai folosit aplicatia pana acuma.

Nu va faceti nici o problema, aceasta aplicatie este oferita de google si nu o sa va puna telefonul in pericol niciodata.


Camera google drive scanare documente


 


 

 


 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Scanati documentul dorit iar apoi il salvati.

Scanare documente google drive

5.Asa o sa arate documentul dumneavoastra scanat, iar el, in cazul meu se deschide cu Adobe Acrobat Reader, care este si el la randul lui, o soft/aplicatie pentru documente.

Scanare Documente Iphone

Scanarea de documente pentru telefoanele Iphone este aproape la fel ca si in cazul celor cu Android.Iphone foloseste aplicatia System Notes pentru a scana documente.

scanare documente - iphone

Tot ce trebuie sa faci pentru a putea scana documente pe Iphone este sa:

1.Deschizi aplicatia System Notes

2.Apasati butonul PLUS(+) – la fel ca si la Android

3.Selectezi optiunea Scanare Documente

4.Salvezi documentul, dupa ce ai verificat textul din documentul scanat.

5.Documentele scanate sunt inserate in nota curenta, unde poate sa fie editat, taiat, decupat, schimbarea culorii ori a orientarii

Aceste documente scanate, sunt salvate in telefonul mobil, de unde pot fi trimise pe mail, pe Whatsupp sau prin mesaje.

Compania Apple, lucreaza foarte intens pe aceste softuri de scanarea documentelor, nu o sa fie suprinzator daca o sa le si inlocuiasca pe cele standard.In ultima vreme, am vazut la iphone 11, scanarile se fac la nivel de top, se bat cot la cot cu o scanare realizata cu un scanner profesional, ele sunt foarte clare si foarte curate daca vorbim de partea de text.

Aplicatii de scanat documente

In magazin play, mai gasim zeci de aplicatii pentru scanare documente, altele foarte bune, altele mai putin bune. Daca este sa facem un top din cele incercate de mine, cam asa ar arata.

1.Adobe Scan

Adobe-Scan

Adobe Scan – o aplicatie de scanat documente care iti transforma dispozitivul intr-un scaner de top, el recunoaste textul automat, pe care apoi il puteti salva in fisere cu extensii JPG(format pentru poza) ori PDF.

PDF-ul poate sa fie convertit foarte usor in WORD, lucru care te ajuta daca vrei sa copiezi un text dintr-un document

Aceasta aplicatie scaneaza foarte rapid aproape orice:documente, carti de vizita, chitante, note chiar si tabla alba.

2.Document Scanner – Free Scan PDF & Image to Text

Scanare-Documente


Document Scanner – este o aplicatie care scaneaza imagini, documente si materiale grafice ori documente tiparite.

Aplicatia va permite sa adaugati documentul online direct, si aplicatia il scaneaza automat.Scanati rapid orice tip de document din casa ori la birou, facturi, note, pagini de carte.

Documente scanner – face parte din gama aplicatiilor gratuite din Magazin Play si iti transforma automat la cea mai inalta calitate documentele, atfel le poti salva ca si PDF, PNG sau JPEG.Cu aceasta aplicatia munca ta de acasa ori de la birou o sa iti fie mult mai usoara.

3.Simple Scan – Free PDF Scanner

Simple-Scanner-Document

Simple Scanner este o aplicatie la fel ca si celelalte de mai sus, aceasta scaneaza documentele prin camera telefonului tau.Scanarea va fi salvata pe telefon in format de imagine sau format PDF

Ca si suport pentru importul de fisiere este:JPG si PDF (asta daca aveti documentele in telefon si le scanati doar pentru text)

Puteti exportat textul dintr-un document PDF sau JPG.Din testele noastre, importul din JPG se realizeaza cat de cat bun, dar nu spre foarte bun.

Se pot adauga etichete pentru cautare rapida al fisierelor

Aplicatii de scanat documente – contra cost

Genius Scan+ – PDF Scanner

Genius-Scan

Genius Scan+ este o aplicatie in google play, costa 20 de lei si este una dintre aplicatiile de top pentru scanat documente.

Cu aceasta aplicatie, doar trebuie sa puneti documentul in fata camerei iar aplicatia de scanare recunoaste automat hartia de fundal, decupeaza si curata si retuseaza rezultatul.Asadar obtineti o scanare foarte clara.

Genius-Scan permite scanarea in serie, adica puteti scana zeci de pagini in cateva secunde

Scanare Inteligenta

-Elimina umbrele si curata defectele

-Filtre(alb-negru , tabla alba, sau photo)

-Scanare prin lot

-Detectarea documentelor si eliminarea fundaluli

-Combinare si divizare de documente

-Crearea mai multor pagini PDF

-Import de fotografii si PDF

Revin curand cu alte aplicatii dupa ce o sa le testez.

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.Lasă un comentariu