Samsung Galaxy S21 Ultra review – Pareri

Pareri despre samsung Galaxy S21 Ultra

VERDICTUL NOSTRU
Surpriză, Galaxy S21 Ultra se lansează cu o lună mai devreme decât se anticipase, iar asta e o veste bună dacă ești dornic să deții tot ce este mai bun din ceea ce Samsung poate împacheta într-un smartphone. Ea ne-a uimit cu un ecran imens, cinci camere și cel mai bun zoom pe orice telefon Android disponibile. Atenție: deși este mai ieftin decât telefonul “Ultra” de anul trecut, acesta rămâne scump pentru consumatorii obișnuiți și nu vine cu un slot pentru card microSD și nici nu include un încărcător.


Pentru
Cel mai bun zoom al camerei
Design fascinant
Suport S Pen
Împotriva
Scump la orice nivel
Fără slot pentru card microSD
Doar 128GB de stocare

Noul Galaxy S21 Ultra este noul “telefon” de la Samsung, cu mai multe camere, specificatii mai stricte si chiar compatibilitate S Pen pentru a eclipsa foarte simpaticul Note 20 Ultra. Dacă sunteți consternat despre zvonurile de la sfârșitul seriei Note, încercați doar Ultra S21.


 

Aceasta este viziunea Samsung de exces de smartphone pentru 2021: cinci camere conduse de un senzor de 108MP, două camere telefoto, zoom 100x și selfie-uri de 40MP, plus 5G, autonomie a bateriei pe tot parcursul zilei și până la 16GB de RAM – toate ambalate într-un telefon Android cu un ecran Quad HD de 6,8 inchi de 120Hz și un senzor de amprentă încorporat, care are o suprafață de 1,7 ori mai mare decât cea de pe telefonul de anul trecut.


Este primul smartphone nou pe care l-am testat în 2021, împreună cu Samsung Galaxy S21 și Samsung Galaxy S21 Plus, și setează bara ridicată – mult mai mare decât telefonul “Ultra” problematic de anul trecut. Samsung și-a resetat camera principală cu lasere – da, lasere – pentru a remedia problemele de focalizare automată de pe Galaxy S20 Ultra și, de asemenea, a îmbunătățit specificațiile pentru a ține pasul cu cerințele de procesare a acelor fotografii mari de 108MP, selfie-uri de 40MP și videoclipuri 8K fără nici un sughiț.

Fotografiile arată bine, gama dinamică este impresionantă, iar funcția software samsung “tripod lock” reprezintă nivelurile de zoom de 30x și 100x pe subiecte pentru a preveni imaginea vizorului să sară în jur. Este mult mai ușor pentru a scoate 100x “Space Zoom” acum, deși punching în 100x este limitată la a fi un truc de partid îngrijite din cauza imaginilor granulat, în timp ce 30x este acceptabil în lumina dreapta.

Nivelurile de zoom optic de 10x și 3x ale S21 Ultra sunt cele care au pus în cuie fotografiile pe care ni le doream de fiecare dată – mai mult decât orice altă cameră telefoto pentru smartphone. Comparațiile noastre alăturate cu iPhone 12 Pro Max, care se află la un zoom optic de 2,5 x, au scos-o la bun sfârșit. Camera principală apple surprinde fotografii mai curate în unele situații cu lumină scăzută, dar modul de noapte samsung s-a îmbunătățit suficient pentru a aproape aproape acel spațiu după apusul soarelui sau atunci când vă rupeți în interior – iar aplicația sa implicită pentru cameră este mai plină de caracteristici și mai ușor de utilizat decât cea a Apple.


Fotografia și viteza sunt doar două treimi din poveste aici. Aceasta este o poveste de frumusete de design și fiara de performanță, cu un ușor curbate de la margine la margine de afișare, mai mici cucui camera din spate și hipnotizant mat Phantom Negru opțiune de culoare, care este ca o gaură neagră suge în privirea ta (alte culori sunt disponibile). E greu să te uiți în altă parte. Galaxy S21 Ultra este cel mai arătos telefon samsung din toate timpurile.

Bine ați venit pe fondul unei încetiniri economice, aspectul revizuit și creșterea performanței nu au dus la o creștere a prețului față de S20 Ultra de anul trecut – Samsung a făcut de fapt acest telefon semnificativ mai ieftin. Desigur, ne-am simtit ca primul telefon Ultra a fost overpriced, și Ultra S21 este încă foarte scump – este mai mult decât iPhone 12 Pro Max – dar Samsung vă oferă un pic mai mult pentru costul suplimentar: un ecran curbat mai mare, mai luminos și mai capabil, zoom 10x aparat de fotografiat optic (vs 2.5x pe iPhone), și suport stylus, ceva Apple nu are încă de oferit pe orice iPhone.


În funcție de ceea ce este important pentru tine, atunci, Samsung poate oferi mai multă valoare pentru banii tăi.

Care-i șmecheria? Am început spunând că S21 Ultra este viziunea Samsung de exces, dar va trebui să renunțe la ceea ce nu se încadrează în foaia de parcurs a companiei. Gone este slotul cardului microSD pentru stocare extensibilă, și spune la revedere de la MST (posibilitatea de a utiliza Samsung Pay cu mașină de card de credit, chiar dacă acestea nu au avut NFC). Nu veți găsi un încărcător în interiorul cutiei, fie; ca Apple, Samsung citează e-deșeuri ca motiv caramida de putere nu este inclus.


Dacă tocmai ați trecut peste lipsa de o mufă pentru căști de 3.5mm în smartphone-uri Samsung, pregătiți-vă pentru aceste modificări – am văzut unele diehards în comentariile noastre video YouTube proclama “nu microSD, nici o vânzare”. Dar există o schimbare pozitivă suficient aici pentru a compensa orice disconfort minor, suficient că suntem acum încrezători că acest “Ultra” telefon în cele din urmă trăiește până la numele său.

Galaxy S21 Ultra – Design and display

Galaxy S21 Ultra este un smartphone superb – atât de mult încât nu ne-am deranjat să punem un caz pe el în timpul testării. Riscant, da, dar finisajul dispozitivului nostru de revizuire – un negru mat Phantom Cu câteva cusături – a ajutat la minimizarea cucui aparatului de fotografiat și pete de amprente.


În plus față de adâncime, Vantablack-ca Phantom Black culoare, există, de asemenea, o culoare Phantom Silver la vânzare peste tot, în timp ce samsung propriul magazin online oferă o suplimentare de trei opțiuni: Phantom Titanium, Phantom Navy și Phantom Brown. Indiferent de culoarea pe care o alegeți, finisajmat de fiecare este o îmbunătățire semnificativă față de anul trecut seria S20, care a avut un sheen reflectorizant, care arata un pic plasticky și ieftine.

Atât Galaxy S21 Ultra, cât și S21 Plus au o sticlă Gorilla netedă, în timp ce Galaxy S21 este blocat cu un spate din policarbonat (a se citi: plastic) care se simte mai puțin neted la atingere. Numai într-o comparație alăturată consumatorii ar putea face diferența.

Am găsit S21 Ultra pentru a fi mare în cazul în care trebuie să fie, în timp ce minimizarea tot ceea ce nu doriți să vedeți. De exemplu, ecranul său mare întinde mâna la 6,8 inchi, dar ecranul curbat de la margine la margine înseamnă că rama este aproape inexistentă, iar camera frontală de 40MP se ascunde în spatele unei găuri mici de perforare, ușor de ignorat după câteva minute de vizionare a unui videoclip.

 


Ecranul Galaxy S21 Ultra este primul samsung (printre smartphone-uri) capabil să ruleze la o rată de reîmprospătare lină de 120Hz în timp ce se află într-o rezoluție Quad HD de ambalare a pixelilor. Întreaga serie S20 și Note 20 Ultra v-au forțat să alegeți între 120Hz/60Hz și Quad HD/Full HD, în timp ce noile S21 și S21 Plus sunt blocate la Full HD+, cu 120Hz activat în mod implicit.

Verdictul mult așteptat pentru a avea ambele? Meh – este cel mai bun din ambele lumi, sigur, dar nu veți vedea de mult de o diferență între 1080p și Quad HD pe un ecran de această dimensiune, și Quad HD va drena bateria mai repede.


Nevoia de rezoluții mai mari decât Full HD în rândul smartphone-urilor a fost determinată de căștile VR – puteți vedea un “efect de ușă al ecranului” la rezoluții mai mici atunci când pixelii erau atât de aproape de fața dvs. Dar Samsung, împreună cu întreaga industrie de telefonie mobilă, pare să fi răcit toate inițiativele bazate pe telefon VR.

Acesta este încă cel mai bun ecran Samsung, dar pentru multe alte motive. Am găsit corpul de 6,8 inchi mai ușor de înțeles decât iPhone 12 Pro Max de 6,7 inchi, iar acest lucru se datorează în mare parte ecranului curbat și îngustității generale a dispozitivului Samsung. Marginile curbate sunt subtile pe S21 Ultra, și nu la fel de pronunțată ca pe dispozitivele Samsung trecut, și asta înseamnă mai puține prese rătăcitor.

De asemenea, am testat luminozitatea ecranului galaxy S20 Ultra în aer liber, și automat amperi până la un super-luminos 1.500 nits atunci când este necesar. Alte telefoane cu ecrane AMOLED, inclusiv S21 și S21 Plus, max out la 1.200 nits, și fiecare pic ajută în lumina directă a soarelui.

Senzorul de amprente in-screen reproiectat de Samsung, care foloseste tehnologia ultrasonica prin qualcomm, isi face debutul in seria Galaxy S21. Există 1.7x mai mult suprafață la acest pad biometrice invizibile, și am constatat că a fost mai iertător de plasarea degetul mare noastre de multe ori capricios – asta e o ușurare, având în vedere faptul că deblocarea feței este inutil într-un moment în care suntem adesea ascunse în spatele unei măști.

 

Galaxy S21 Ultra este primul telefon Samsung non-Note care este compatibil cu stylus-ul său S Pen, și este o tendință pe care ne place să o vedem. Cu toate acestea, lucrurile funcționează un pic diferit aici: nu există nici un S Pen inclus cu telefonul și, chiar și atunci când faceți achiziția separată, nu există nici o modalitate de a încorpora stylus-ul în corpul telefonului.

Există un caz folio care deține un Nou proiectat S Pen, care este puțin mai mare și mai confortabil să dețină decât versiunea care tucks în interiorul corpului de telefoane Galaxy Note. Acesta se află în interiorul coloanei vertebrale interioare a carcasei și se simte în siguranță acolo, așa că veți dori o carcasă Galaxy S21 Ultra pentru mai mult decât protecție. Exact ceea ce ar trebui să faci cu stylus-ul fără să cumperi acest caz folio este neclar.

Am reușit să notăm notele rapide și să aducem toate opțiunile Air Command, care includ o varietate de caracteristici pe care le puteți utiliza fără a atinge ecranul telefonului. Deși puteți utiliza orice stylus Note vechi cu telefonul dvs., am apreciat faptul că noul S Pen este mai mare și mai ușor de înțeles decât creionul Note S Pen de mărimea unei scobitoare.

Lipsesc din noul S Pen am testat înainte de lansare au fost comenzi rapide Bluetooth pentru declanșarea aparatului foto și alte aplicații. Ai putea personaliza acțiunile și comanda de la distanță Galaxy Note 20 ca un magician cu o baghetă. Am putea merge toate Harry Potter în fața smartphone-ul nostru din nou, atunci când modelul chiar mai speciale S Pen Pro lansează mai târziu în acest an, dar detaliile sunt rare cu privire la funcționalitatea sa suplimentare.

Chiar și cu toate hype în jurul apariția unui S Pen pe un telefon S, ne așteptăm pe deplin pentru a vedea Note 21 Ultra în următoarele șase până la șapte luni (șase în cazul în care vine mai devreme și șapte în cazul în care Samsung se lipeste de termenul său obișnuit august). Există încă o cerere pentru acest telefon – și pentru a fi capabil de a încorpora stylus în interiorul telefonului, deși zvonuri recente sugerează că Samsung ar putea face departe cu seria Note.

Samsung Galaxy S21  Review – Camera

Aparat foto Galaxy S21 ULTRA
Ești gata pentru prim-plan? Samsung Galaxy S21 Ultra, cu cele cinci camere și gama de zoom 100x, impresionează de această dată, chiar dacă fotografiile “Space Zoom” continuă să nu îndeplinească pragul nostru de calitate pentru a posta cu ușurință pe conturile noastre de Instagram.

Este 3x, 10x și, ocazional, în condiții bine luminat, zoom-uri foto 30x care unghii împușcat cu o claritate uluitoare. Ceea ce ajută cel mai mult la 30x (și 100x) variază este noua caracteristică de blocare trepied, care împiedică imaginea vizor de la sărituri în jurul, ceva care ar putea fi zdruncinat atunci când zoom în care strâns pe Ultra S20. După o secundă, camera S21 Ultra fixează un subiect pe care îl conturează în galben pe micul reticul de colț cu zoom, iar shakiness-ul este format magic în jos.

De la an la an, cea mai mare îmbunătățire este la camera principală de 108MP, care a făcut debutul în S20 Ultra, dar a fost insistent cu probleme de autofocus la lansare. Asta a fost fixat în S21 Ultra datorită adăugarea de laser-asistată faza de detectare autofocus, care a fost absent pe S20 Ultra (Note 20 Ultra a avut acest lucru). În cele din urmă, vei putea face dreptate la detalii suplimentare de la aceste fotografii 108MP și selfie-uri de 40MP, ceea ce face o cultură post-snap mai ușor. În caz contrar, fără trunchiere, nu veți vedea o diferență uriașă pe Twitter și Instagram.

Am observat că camera Galaxy S21 Ultra oferă o gamă dinamică îmbunătățită în fotografiile în aer liber (a se vedea fotografiile cu un cer luminos și clădiri mai întunecate) față de predecesorii săi, iar Samsung oferă acum fișiere brute pe 12 biți pentru o mai mare flexibilitate la editare. Seria iPhone 12 Pro câștigă în continuare pentru multe fotografii fără zoom, în special fotografii de interior și de noapte, dar Samsung și modul său de noapte mai fin reglate (nu doar ciocni până expunere) ajuta la închiderea decalajului.

Toate telefoanele din seria Galaxy S21 înregistrează acum clipuri video la 4K la 60fps de la toate camerele, iar 8K la 24fps revine. Dar este noul mod de vizualizare director care a atras atenția noastră în acest an: puteți captura video cu ambele camere din față și din spate simultan. Vloggerii și alți creatori de conținut se vor bucura de faptul că pot înregistra fotografii de reacție cu ei înșiși, pe care le pot lipi alături de materialul lor principal.

Vizualizarea regizorului este o idee clară pe care nu o ai pe majoritatea telefoanelor (seria iPhone 12 necesită o aplicație terță pentru a face acest lucru). Se alătură adăugirilor axate pe videoclipuri de anul trecut, ar fi microfoanele zoom-in pentru o mai bună capturare a subiectului pe care îl măriți și un mod Single Take îmbunătățit pentru înregistrarea video și realizarea fotografiilor în același timp.

 


Blogger din pasiune, pasionat de tehnologie si IT,iubitor de Android. Fondator BTIC.ro

Leave a Comment