Instagram pentru copii – in plina dezvoltare de Facebook

De la începuturile social media, copiii nu au fost bineveniți pe social media. Sau, mai degrabă, limitele de vârstă au fost în mare măsură ignorate și încercările de a include copiii într-un fel nu au mers bine. Cu toate acestea, Facebook a făcut o prioritate pentru a crea un Instagram pentru copii care vizează utilizatorii sub vârsta de 13 ani.
Acesta a fost din nou în primele zile de social media. Pre-adolescenti nu au fost permise. Fiul meu a găsit cu ușurință o cale de a ocoli asta. A mințit în legătură cu vârsta lui și a creat conturi secrete de care nu știam. Aș afla, le-aș șterge, iar el ar crea mai multe.
Ideea este urmatorea, copiii au folosit mult timp social media. Ei mint doar despre vârsta lor – cu și fără cunoștințele părinților lor” Dar acum Facebook vrea să le dea o platformă doar pentru ei cu un Instagram pentru copii. Platforma curentă permite utilizatorilor cu vârsta peste 13 ani.
“Sunt încântat să vă anunț că, în viitor, am identificat munca tinerilor ca fiind o prioritate pentru Instagram și am adăugat-o pe lista noastră de priorități H1”, a scris Vishal Shah, vicepreședintele de produs al Instagram, pe un panou de mesaje al angajaților. “Vom construi un nou pilon pentru tineret în cadrul Grupului de produse comunitare pentru a ne concentra asupra a două lucruri: (a) accelerarea activității noastre de integritate și confidențialitate pentru a asigura cea mai sigură experiență posibilă pentru adolescenți și (b) construirea unei versiuni de Instagram care să permită persoanelor sub 13 ani să utilizeze Instagram pentru prima dată în siguranță.”


Actualul șef al Instagram, Adam Mosseri, va supraveghea proiectul, vicepreședintele Pam Diwanji conducându-l. Ea a fost anterior cu Google, unde a creat YouTube pentru copii.

Anuntul despre Instagram pentru copii (Instagram for kids)

Anunțul vine după ce Instagram a fost criticat pentru că a permis ca tinerii să fie abuzați. Compania a recunoscut chiar înainte de anunț că trebuie să facă mai mult. Mosseri a declarat pentru Buzzfeed că Instagram știe că tot mai mulți copii vor să folosească platforma, dar a fost o provocare să verifici vârstele.
Facebook a creat, de asemenea, Messenger pentru copii după consultarea experților, dar un bug în platformă a fost care să permită străinilor să se conecteze cu copiii. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a confruntat cu presiuni pentru întreruperea platformei.


În plus, indiferent dacă se adaugă sau nu un Instagram pentru copii, adolescenții se confruntă cu multă hărțuire pe instagram-ul obișnuit și pe alte platforme și au întotdeauna. Există, din păcate, multe rapoarte de adolescenti fiind agresat pe social media și merge mai departe să ia viața lor.
Instagram a anunțat la începutul săptămânii că intenționează să abordeze și acest lucru: “Aceasta poate include lucruri precum restricționarea acestor adulți de a vedea conturi pentru adolescenți în ‘Utilizatori sugerați’, împiedicându-i să descopere conținut pentru adolescenți în Reels sau Explore și ascunzându-și automat comentariile la postările publice de către adolescenți”, se arată într-o postare a companiei.

Dar asta nu face nimic pentru a proteja adolescenti de la alte adolescenti. Instagram are obiective înalte și multă muncă înainte. Nu va fi ușor să creăm și să cultivăm aceste platforme, în special în mijlocul criticilor publice și ale experților.Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment