Ferrari adoptă criptomonede și decide să accepte plăți în cripto

Enrico Galliera, directorul de marketing și comercial al Ferrari, a confirmat această dezvoltare într-un interviu acordat Reuters în weekend.


Ferrari, într-o mișcare curajoasă pro-criptomonede, a decis să accepte plăți pentru mașinile sale de lux sub formă de Bitcoin, Ether și USD Coin în Statele Unite. Producătorul italian de automobile a analizat cerințele pieței și solicitările dealerilor, ceea ce a dus la această dezvoltare. Brandul vizează, de asemenea, implicarea unei generații mai tinere de cumpărători, mulți dintre aceștia explorând investiții în active digitale, prin acceptarea plăților cu criptomonede. În lunile următoare, Ferrari ar putea începe să accepte plăți cu criptomonede și în Europa.

Enrico Galliera, directorul de marketing și comercial al Ferrari, a confirmat această dezvoltare într-un interviu acordat Reuters în weekend.


BitPay, o aplicație care permite comercianților să accepte plăți cu criptomonede, a fost aleasă de Ferrari drept gateway-ul său de plată, care va converti plățile cu criptomonede în monedă obișnuită pentru dealerii din SUA. Platforma va analiza, de asemenea, criptomonedele plătite pentru a detecta dacă provin din activități ilegale precum furt, escrocherie sau evaziune fiscală.

ferrari-criptomonede


Producătorul auto nu intenționează să perceapă taxe suplimentare pentru persoanele care aleg să plătească achizițiile auto cu criptomonede. Mișcarea pro-criptomonede a Ferrari a stârnit o frenezie printre membrii comunității globale de criptomonede pe platforma X.

De fapt, Ferrari are și o legătură cu activele criptomonetare. Într-o încercare de a se conecta cu fanii de nouă generație și de a recompensa loialiștii cu suveniruri digitale, Ferrari s-a asociat cu firma de blockchain Velas în 2021. Cu toate acestea, în luna ianuarie a acestui an, acordul s-a desfăcut din cauza lipsei de implicare din partea producătorului auto și din cauza prăbușirii pieței criptomonedelor care afectase afacerea Velas în acea perioadă.

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.


Leave a Comment