Editare foto – Softuri pentru editare Foto

Editarea foto a ajuns in zilele noastre sa fie adusa la nivel de arta.O fotogratie, necesita ore intregi de editare inainte sa fie publicata intr-un articol de revista, intr-o publicatie online, ori intr-o reclama la un produs.Editorii foto, ajung sa editeze o poza pana la nivelul pixel cu pixel, si asa ajung la un nivel de arta in editarea fotografiilor.
Una dintre cele mai bune aplicatii pe care am lucrat, despre care am studiat, este Adobe Photoshop.
Programul a fost lansat in anul 1988, este dezvoltat si publicat de Adobe, un soft pentru Windows dar si pentru MAC, care a prins foarte multa la pasionatii de editat foto deoarece este un soft foarte complex, poate duce o fotograrie prin editare la extrem.
Alaturi de PhotoShop, adobe mai dezvolta si publica PhotoShop Lightroom, PhotoShop Elemets, PhotoShop Express, PhotoShop Fix, PhotoShop Sketch & PhotoShop MIX
1. Adobe Photoshop.
Editare fotoAdobe Photoshop merită o mențiune specială în orice articol despre cel mai bun software de editare. La urma urmei, numele “Adobe Photoshop” este destul de sinonim cu editare foto de acum, deci nu este de mirare ca multi oameni vor sa descarce PhotoShop Gratuit


Este unul dintre cele mai populare instrumente software de editare foto de pe piață. Photoshop este instrumentul principal pentru legiunile sale de fani din întreaga lume, inclusiv designeri, artiști, și ilustratori.

Spre deosebire de Adobe Lightroom, Adobe Photoshop este proiectat meticulos pentru profesioniștii care au nevoie de toate caracteristicile avansate într-un singur pachet. Denumiți o caracteristică de editare, iar șansele sunt ca Photoshop să o aibă.


CARACTERISTICI:
Este practic imposibil să se includă toate caracteristicile pe care Photoshop oferă. Iată câteva caracteristici cheie care v-ar ajuta să luați o decizie mai bună:

Instrumentele sale de mascare și selecție sunt cele mai bune din domeniu
Capacități incredibile de clonare și retușare
Photoshop este incredibil de rapid, chiar și cu imagini de dimensiuni mai mari
Acesta vine cu suport hartă adâncime pentru fișiere HEIF și 360 instrumente de editare
Photoshop acceptă toate formatele principale de fișiere, ar fi JPG, PNG, GIF, precum și fișierele brute
Acesta utilizează straturi de ajustare pentru editare nedistructivă pentru a îmbunătăți aspectul imaginii dvs.
La Photoshop primesti o saptamana gratuita pentru test, daca iti place poti cumpara softul, preturile sunt un pic piperate pentru tara noastra, pretul fiind de 120$.
2. Corel PaintShop Pro.
Corel PaintShop Pro
Corel PaintShop Pro este un capabil și unul dintre cele mai ieftine instrumente software de editare foto acolo. Unii fotografi numesc o alternativă Adobe Photoshop, dar îi lipsește photoshop cele mai avansate caracteristici emblematice, inclusiv Camera Shake Reducere, modelare 3D, Faces Lichefie, tipografie detaliate, printre altele.


Cu toate acestea, dacă doriți un software pentru editarea de bază încă eficiente imagine, atunci Corel PaintShop Pro nu este o opțiune de rău. Doar nu se așteaptă să fie la fel de viclean ca omologii săi alte mai avansate.

CARACTERISTICI :
Unele dintre caracteristicile sale unice, care fac în valoare de încercat sunt după urmează:

Perfect pentru incepatori
Capacitate de editare a imaginilor la 360 de grade
Experiența utilizatorului este clară și lină
Proiectanții pot începe lucrul de la șabloane de design grafic preexistente
Bibliotecă extinsă de degradeuri, tuburi de imagine, culori, paleți, printre altele
PLANURI DE STABILIRE A PREȚURILOR:
Oferă două versiuni plătite – versiunea PaintShop Pro 2018 este de $63.99, iar PaintShop Pro 2018 Ultimate costă $79.99, pentru o achiziție unică. De asemenea, oferă o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile.


Contra:
PaintShop Pro este disponibil numai pe Windows. Nicio versiune Mac nu vine în viitorul apropiat
3. Luminar Skylum.
Skylum Luminar este o alternativă excelentă la Adobe Lightroom. Ca urmare, acesta a fost câștigă popularitate masivă în rândul fotografilor.

Acesta vine cu capacități puternice de editare a imaginilor cu prețuri mai accesibile. Cea mai recentă versiune a sa, Luminar 4, este mai rapidă și oferă un amestec perfect atât de Lightroom, cât și de Photoshop. Cu un singur software, veți obține cele mai bune din ambele lumi.


CARACTERISTICI:
Unele dintre caracteristicile sale notabile includ:

Straturi de ajustare și măști
Oferte 24/7 Suport tehnic și de vânzări
Controale de editare rapidă cu un timp de întârziere mai mic
Comenzi rapide inteligente pentru gestionarea automată a fotografiilor
Folderele sunt întotdeauna actualizate cu conținutul disponibil pe hard disk
Opțiunile de vizualizare includ vizualizarea filmtrip, vizualizarea galeriei și vizualizarea imagine unică
Potențiator de cer alimentat cu AI și razele de soare accidentale și AI
PLANURI DE STABILIRE A PREȚURILOR:
Spre deosebire de plata recurentă pentru instrumentele de editare Adobe, Luminar vine cu un plan de plată unică mai accesibil, de 70 USD. Veți obține, de asemenea, o garanție de 60 de zile de returnare a banilor.
4. Adobe Lightroom.
adobe-photoshop-lightroomAdobe nu are nevoie de nicio introducere în lumea editării foto. De fapt, acesta continuă să fie un pionier în eliberarea de ultimă oră actualizări de software de editare foto a lungul anilor.


Adobe Lightroom este un alt software puternic de editare de către Adobe. În mod ideal, este perfect pentru fotografi care doresc un instrument mai simplu, dar capabil de a edita imaginile lor.

Spre deosebire de interfața complicată și intimidantă a Photoshop, atât Lightroom Classic, cât și CC oferă o interfață mai intuitivă și mai ușor de utilizat pentru editarea imaginilor.


CARACTERISTICI:
Unele dintre caracteristicile sale incredibile includ:

Glisoarele sunt personalizabile
Instrumente de estompare și fixare
Se sincronizează cu mai multe dispozitive
Corecții pe bază de came și lentile
Instrumente de ajustare a degradeului și a pensulei
Filtre profesionale, împreună cu numeroase presetări
Capacitatea sa de detectare a feței ajută la organizarea mai eficientă a fotografiilor
5. Skylum Aurora HDR.
Skylum Aurora HDR facilitează îmbinarea eficientă a imaginilor pentru a crea fotografii finale care arată atât natural, cât și uimitor în același timp. Acesta funcționează ca o aplicație independentă și poate fi conectat direct la alte instrumente, ar fi Adobe Photoshop.

De asemenea, îl poți integra ca extensie Apple Photo. În afară de metodele tradiționale de a crea imagini HDR, Aurora permite fotografilor să creeze imagini HDR dintr-un singur fișier prin rețeaua sa neurală bazată pe AI.

CARACTERISTICI:
Aurora HDR este un avantaj pentru fotografia HDR, deoarece oferă mai multe caracteristici de vârf pentru a crea imagini de ultimă oră. Iată câteva dintre caracteristicile sale cheie:


Acesta este echipat cu peste 20 de instrumente care vă ajută să creați imagini HDR uimitoare
Curăță inteligent zgomotul și îmbunătățește adâncimea & detalii
Caracteristica sa de claritate HDR optimizează claritatea și îmbunătățește contrastul localizat pentru rezultate mai bune
Puteți utiliza cele 80 de presetări unice pentru a crea imagini RAW în capodopere creative în câteva secunde
Puteți utiliza, de asemenea, modul manual pentru a lua toate de control în mâinile tale.
PLANURI DE STABILIRE A PREȚURILOR:
Acesta costă în jur de 99 dolari și vine cu o garanție de 60 de zile de bani înapoi.
6. Canva.
Canva
Canva este unul dintre cele mai populare instrumente pentru a vă ajuta să proiectați șabloane foto uimitoare. Interfața sa simplistă cu utilizatorul a permis milioanelor de oameni să editeze grafică fără cunoștințe tehnice substanțiale.

Editorul său de glisare și fixare ușor de utilizat poate fi utilizat pentru a adăuga mai multe straturi la fotografii. În plus, vă permite să adăugați cu ușurință fonturi și alte elemente grafice la fotografii pentru publicarea pe rețelele de socializare sau pe site-ul dvs.


CARACTERISTICI:
Canva este un instrument de go-to pentru profesioniștii care doresc să creeze modele foto pentru site-uri web, social media, pliante, broșuri, și garanții de marketing.

Iată câteva dintre caracteristicile sale:

Puteți descărca aplicația sa mobilă pentru a edita fotografii și a crea modele în deplasare
Acesta oferă mai mult de 8.000 de șabloane, fotografii, pictograme și carduri pentru crearea ușoară a conținutului vizual
Îndreptarea și trunchierea imaginilor
Oferă filtru de bule de vorbire
Acesta este online și poate fi folosit pe orice calculator decent
Obțineți acces la biblioteca sa masivă de imagini și modele
Stochează fotografiile și desenele în cloud
7. Stencil.

Stencil este un instrument de design grafic și editare foto bazat pe web, care vă ajută să creați și să editați imagini pentru rețelele de socializare și site-ul web. Acesta vine cu o interfață ușor de utilizat și este potrivit pentru profesioniștii de marketing social media, bloggeri, și proprietarii de afaceri mici.

Vă ajută să proiectați cu ușurință imagini de pe rețelele de socializare, inclusiv bannere publicitare, anteturi, imagini de profil, postări și multe altele.

CARACTERISTICI:

Redimensionare instantanee a imaginii.
Abilitatea de a stoca și încărca mai multe logo-uri.
Ușor de utilizat addons pentru Chrome, Firefox și Safari.
Identificați zonele sigure pentru a pune conținut în imagine.
Partajați imagini pe diferite platforme sociale direct din tabloul de bord.
Păstrați toate pictogramele, logo-urile și imaginile “preferate” separat pentru acces rapid.
Stencil vine cu o bancă de peste 5 milioane de imagini fără redevențe la rezoluție înaltă pe care o editați în tabloul de bord Stencil. În plus, veți obține peste 1400 de template-uri pentru a crea diferite modele ar fi citate, bannere, etc

Cu peste 3.300 de fonturi Google și posibilitatea de a încărca fonturile personalizate, nu veți avea opțiuni pentru proiectarea și particularizarea imaginilor.

Alte elemente includ peste 3 milioane de icoane unice pentru uz comercial și personal și peste 140 de presetări personalizate pentru a proiecta imagini pentru diferite cerințe. Cu toate acestea, de asemenea, vă permite să proiectați imagini cu o dimensiune personalizată. După ce ați terminat cu măsurătorile finale, examinați imaginea proiectată pentru a vă face o idee precisă despre ar arăta tăietura finală.

În plus, Stencil oferă mai multe filtre pentru a înfrumuseța imaginile și a le descărca la rezoluție înaltă. De asemenea, puteți partaja desenele sau modelele dvs., ca o Bit.ly link cu oricine pe diferite platforme.

Integrarea cu platformele sociale vă ajută să partajați imagini direct pe canalele de social media, inclusiv Facebook, Twitter, Instagram, Buffer și multe altele. În plus, vă permite să vă programați postările cu Buffer.

Preţuri:

Stencil vine cu trei planuri de abonament:
Stencil
Gratuit: $0 pe lună (întotdeauna gratuit)
Pro: 9 dolari pe lună (atunci când sunt plătite anual)
Nelimitat: 12 dolari pe lună (atunci când sunt plătite anual)
8. PicMonkey.
PicMonkey este recomandat pentru începători care doresc să perie până abilitățile lor de proiectare și editare foto. Acesta oferă o gamă completă de instrumente de editare foto, inclusiv touch up, cultură, colaje, și multe altele.

Puteți utiliza versiunea sa de încercare gratuită pentru a testa capacitățile sale de editare foto înainte de a merge pentru versiunea plătită. Una dintre cele mai bune părți despre PicMoney este interfața sa cu utilizatorul, care este simplă și ușor de utilizat. Este, de asemenea, o alternativă perfectă pentru profesioniștii care sunt copleșiți de caracteristici complexe ale altor software-ul de editare foto grele.

CARACTERISTICI:
O selecție bună de șabloane
Instrumente avansate de touch-up pentru imagini uimitoare
Adăugarea de caracteristici și instrumente prin actualizări constante
Puteți edita imagini cu ușurință prin aplicația sa smartphone bogată în caracteristici pentru iPhone și Android
Instrumente sofisticate de design grafic pentru a crea imagini pentru publicarea online
Nu trebuie să fiți expert de editare pentru a utiliza acest software de editare foto
Preţuri:
PicMonkey oferă o încercare gratuită de 7 zile, care vă permite să testați produsul înainte de a face upgrade la o versiune plătită. Planul de bază este de 7.99 dolari pe lună; planul Pro este de $12.99, iar planul Echipei este $33.99.
9. Capture One.
Capture One este reat de o companie de camere numit Faza One, Capture One este un mare plus față de această listă. La prima vedere, acest editor de imagine RAW arata ca orice alt software de editare a imaginii, dar de fapt oferă o mulțime de caracteristici unice. Dacă sunteți un fotograf care este cea mai mare parte interesat în consolidarea imagini RAW, atunci aceasta este o opțiune mai bună decât Adobe Lightroom.

CARACTERISTICI:
Capture One oferă o mulțime de caracteristici robuste pentru a face editarea imaginilor o briză totală.

Iată câteva dintre caracteristicile sale cheie:

Capacitățile sale de mascare elimină cerința de a utiliza Photoshop
Performanța este mai rapidă și mai slick chiar și cu imagini masive
Caracteristica Avansată de editare a culorilor oferă o mai mare flexibilitate pentru ajustarea culorilor și a balansului de alb
Puteți personaliza interfața în funcție de preferințele dvs.
Vă permite să faceți mai multe ajustări pe fiecare strat fără a deveni lent
PLANURI DE STABILIRE A PREȚURILOR:
Planurile sale lunare de abonament încep de la 20 dolari pe lună. Puteți achiziționa, de asemenea, pur și simplu prin plata 299 dolari, care include 500 + suport aparat de fotografiat. Alte planuri premium pot merge la fel de mare ca 417 dolari.
10. DesignWizard.
DesignWizard este un instrument care are mii de șabloane de design de imagine pre-făcute potrivite pentru orice, de la postări pe rețelele sociale și YouTube Channel Art la carduri de ziua de naștere și certificate cadou.

Caracteristici:
O bibliotecă de peste un milion de imagini, mii de videoclipuri, grafice și ilustrații de înaltă calitate
Fiecare imagine și videoclip este licențiat pentru uz comercial
Puteți partaja conținut instantaneu pe rețelele de socializare
Șabloane de marketing, inclusiv șabloane Facebook Ads, Anunțuri LinkedIn, postere de vânzare, carduri de fidelitate și multe altele
Un simplu editor de fotografii unde puteți redimensiona imagini, adăuga text, logo-uri și multe altele

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.Lasă un comentariu