E mail mail – cum scriem corect?

Ambele variante, E mail sau mail scris simplu sunt considerate corect.

Atunci cand spunem “E-mail” incercam sa oferim o forma mai formala, catre directori sau catre sefi, in timp ce “mail” il folosim intre colegi sau prieteni deoarece este o forma mai casual si destul de des intalnita in contextul vorbirii sau comunicarii informale si scrise.

Despre E mail

Atunci cand s-a creat acest serviciu online a fost numit electronic mail(posta electronica), iar din aceste doua cuvinte s-a ajuns la prescurtarea e-mail.Aceasta comunicare electronica a fost folosita inca din primele luni ale internetului,am citit pe alte site-uri unde spuneau ca a fost folosit din primele zile, dar tind sa cred acest lucru, in primele zile, oamenii au incercat sa ofere informatii online, apoi sa comunice intre ei, sa isi trimita diverse mesaje unii altora prin aceasta retea de calculatoare.

Variante

E-mailul si mail sunt ambele metode de comunicare utilizate pentru a transmite mesaje de la o persoana sau organizatie la alta. Desi impartasesc asemanari, exista cateva diferente cheie intre cele doua.

Cea mai evidenta diferenta este mediul prin care este transmis mesajul. Posta traditionala, cunoscuta si sub denumirea de posta melc, se refera la scrisorile sau pachetele fizice care sunt livrate prin sistemul postal. Posta electronica, pe de alta parte, este o forma digitala de comunicare care este trimisa si primita prin internet.

O alta diferenta intre e-mail si mail este viteza cu care sunt livrate mesajele. Posta traditionala poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani pentru a ajunge la destinatie, in functie de distanta si de eficienta sistemului postal. E-mailul, pe de alta parte, este de obicei livrat instantaneu sau in cateva secunde, ceea ce il face o modalitate mult mai rapida de comunicare.

Alte informatii

In ceea ce priveste costul, e-mailul este in general mai putin costisitor decat posta traditionala. Desi trimiterea unui e-mail necesita de obicei o conexiune la internet si un dispozitiv, cum ar fi un computer sau un smartphone, de obicei nu exista taxe suplimentare pentru trimiterea sau primirea mesajelor. Posta traditionala, pe de alta parte, necesita posta si poate suporta taxe suplimentare pentru lucruri precum urmarirea pachetului sau livrarea prioritara.

Confidentialitatea si securitatea sunt, de asemenea, diferente importante intre e-mail si e-mail. Posta traditionala este in general considerata mai privata si mai sigura, deoarece scrisorile si pachetele fizice sunt mai putin susceptibile la piratare sau interceptare decat mesajele digitale. Cu toate acestea, corespondenta traditionala poate fi in continuare furata sau pierduta in tranzit, ceea ce poate compromite confidentialitatea mesajului. Mesajul electronic, pe de alta parte, poate fi criptat si protejat cu parole sau alte masuri de securitate pentru a se asigura ca numai destinatarul vizat poate accesa mesajul.

In ceea ce priveste stocarea si arhivarea, e-mailul are un avantaj semnificativ fata de corespondenta traditionala. Mesajele digitale pot fi stocate pe termen nelimitat in conturile de e-mail sau in serviciile de stocare in cloud, ceea ce face usoara cautarea si preluarea mesajelor vechi. Posta traditionala, pe de alta parte, poate ocupa spatiu fizic si poate necesita sortare si arhivare pentru a tine evidenta documentelor sau a corespondentei importante.

In general, e-mailul si posta traditionala au fiecare propriile avantaje si dezavantaje in functie de situatie. In timp ce e-mailul este in general mai rapid, mai putin costisitor si mai usor de arhivat, e-mailul traditional poate fi mai privat si mai sigur in unele cazuri. In cele din urma, alegerea intre e-mail si mail depinde de nevoile si preferintele specifice ale utilizatorului, precum si de natura mesajului transmis.

Ganduri Finale

Recomandarea mea este sa folositi E-mail de la Google, mai exact Gmail.

Daca nu sti cum sa faci o adresa de email, citeste AICI

Forma corecta E Mail

Ambele variante sunt corecte, E mail este folosit formal iar Mail este folosit colegial

E mail mail

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *