Cosul de gunoi pe telefonul mobil

Cosul de gunoi de pe computere sau unele telefoane mobile ne permite sa restabilim fisierele sterse prin cateva clickuri cu mouse-ul.Dar, deoarece tot mai multa lume foloeste telefoane mobile in zilele noastre, este logic sa cautat si pe mobile un astfel de cos de gunoi, o astfel de aplicatie.


Cosul de gunoi este foarte important si pentru telefoanele mobile atunci cand intampinati situatii precum stergerea accidentala a fisierelor importante de pe un telefon mobil cu Android.Atat dumneavoastra cat si dispozitivul dumneavoastra merita o sansa in plus la recuperarea documentelor sau imaginilor pierdute sau sterse dintr-o greseala.

Ce este sistemul de operare Android?

Android este un sistem de operare mobil care a fost dezvoltat de compania Google(Google inc.) pentru a fi utilizat in principal pentru dispozitive cu ecran tactil dar nu numai, telefoane mobile si tablete.Sistemul android a impresionat prin designul sau care permite utilizatorilor sa manipuleze cu usurinta dispozitivele mobile in mod intuitiv, prin simpla miscare a degetelor, cum ar fi ciupirea,atingerea dar si glisarea.Acest sistem de operare este folosit si la masini,televizoare,ceasuri smartwatch si la diferite gadgeturi smart, fiecare dintre acestea find echipat o u interfata unica.


Sfatul nostru, daca ai ajuns la acest articol si nu cauti sa recuperezi nici o imagine sau document sters din smartphone-ul tau, atunci cel mai bine ar fi sa iti instalezi un cos de reciclare pe Android pentru a putea goli cosul de gunoi dar si a restabili fisierele sterse, exact cum facem la un PC(asta daca nu folosim ctrl+shift).

Exista un cos de gunoi pe Android?

Din pacate, in sistemul de baza, nu exista un cos de reciclare specific care sa stocheze toate fisierele sterse de pe telefon.Motivul principal pentru acest lucru, este stocarea limita a telefonului nostru mobil.Un telefon cu android are de obicei o memorie cuprinsa intre 32 si 512 GB, folosita doar pentru stocare, spre deosebire de un PC care poate avea zeci de Tera(TB).


Desi nu exista un sistem android cu cos de gunoi, exista multe aplicatii care au propriile dosare de gunoi care permit utilizatorilor sa recupereze datele sterse din ele.Poate din aceasta cauza, Android a hotarat ca nu necesita un cos de reciclare incorporat in sistemul sau de baza.

Recuperare date telefon mobil

I.Recuperare documente de pe telefon mobil

Daca printr-o greseala, ai sters anumite documente din telefonul tau, este bine de stiut ca trebuie actionat cat mai rapid deoarece aceste date sunt pastrate doar 30 de zile in asa-numitul cos de gunoi/reciclare.

Pasii de recuperare documente pe telefon sunt urmatorii.


1.Cautati in telefonul mobil aplicatia Fisierele mele sau My Files.

 


2.Deschideti aplicatia My Files si cautati mai jos cosul de gunoi.


3.In cosul de gunoi sunt documentele sterse in ultimele 30 de zile.


4.Dupa cum vedeeti, la mine in telefonul mobil am un document sters de ieri, iar telefonul imi scrie ca mai sunt 29 de zile pana la stergerea permanenta.

recuperare date cos de gunoi

5.Pentru recuperare, apasam pe documentul dorit, poate dvs. aveti mai multe documente sterse in ultima perioada, selectati documentele tinand apasat pe ele, iar apoi selectati restore all din partea de jos.

II.Recuperare fotografii telefon mobil

Procesul de recuperare al pozelor din telefonul mobil este aproape similara cu acesta, doar ca trebuie sa deschideti aplicatia de fotografii numita si Galerie.


1.Deschideti aplicatia Galerie – aceasta este aplicatia pentru toate imaginile din telefonul nostru.

2.Apasam pe cele trei puncte din partea dreapta jos a galeriei si selectam Trash/cosul de gunoi.


galerie imagini telefon

3.O sa vedeti ca toate pozele sterse de dvs. in ultimele 30 de zile sunt acolo si le puteti restaura in telefon.

4.Tineti apasat pe una sau mai multe poze si apoi selectati restaurare ori restore.

5.Puteti sa testati si dvs. daca nu aveti poze sterse si doar incercati acest proces.

Lista aplicatii care contin cos de gunoi pe Android

Toti clientii de e-mail cum ar fi Gmail,Yahoo,Mail sau OutLook au propriul cos de gunoi in aplicatie pentru a pastra email-urile sterse de dumneavoastra sau altcineva, care sunt pastrate pentru o perioada mai lunga de timp.

Citeste si: Cum faci o adresa de e-mail gratuit
Cos de gunoi Gmail

Daca ai activat Samsung Cloud pe telefonul mobil, puteti sa gasiti fotografii sterse in dosarul de gunoi al Samsung Cloud.

Recuperare aplicatii sterse din telefonul mobil Android

Daca ati sters accidental o aplicatie cu ceva timp in urma, dar totusi nu va mai amintiti numele acesteia, o solutie ar fi sa verificati istoricul descarcarilor din Magazin Play.

Citesti si : Cum poti descarca Magazin Play.

1.Deschide aplicatia Magazin Play

Aplicatii Sterse Magazin Play

2.Apasati bulina din partea dreapta sus, la mine este albastra cu un B.(acesta este e-mailul dvs.)

Aplicatii Magazin Play

3.Selectati Manage apps & device

Aplicatii Sterse Magazin Play

4.Selectati Manage iar apoi mai jos Not installed.

Aici o sa gasiti toate aplicatiile dvs sterse de pe telefon dar pastrate in cosul de gunoi al aplicatiei Magazin Play.

Daca ai sters o aplicatie de pe ecranul principal al telefonului mobil, este posibil ca aceasta sa nu fie stearsa doar printr-o comanda rapida, si doar calea spre ea sa fie stearsa, un fel de shortcut(legatura).Asadar, puteti sa cautati aplicatia cu functia cautare/search in telefon inainte sa o cautati in Magazin Play.

Cosul de gunoi la alte gadgeturi cu Android

La orice alt dispozitiv cu android, fie ca este tableta,ceas,televizor, in speciale la acele dispozitive cu sistem de operare android standard, cosul de gunoi nu este instalat dar procesul este similar in toate cazurile exact cum spuneam mai sus la punctul I, cand vorbeam despre Fiserele mele/My Files.

Instalare Cos de gunoi pe telefon cu sistem de operare android

Pentru a instala cosul de gunoi pe telefoanele cu android trebuie sa folosim Magazin Play la fel ca si la orice alta aplicatie.

1.Deschideti Magazin Play

2.Cautati dupa Recyle Bin(cosul de gunoi tradus din limba engleza)

3.Cautati sa vedeti care are cele mai bune review-uri sau stele

4.Instalati aplicatia pe telefon

5.Consultati ghidul de utilizare din aplicatie

6.Configurati aplicatia daca doriti ca documentele si fotografiile dvs. sa fie pastrate pentru o perioada mai indelungata de timp in telefon.

Cam asta ar fi de spus despre acest tutorial, daca sti alte moduri de a recupera datele fara softuri, scrie in comentarii modalitatea ta, sau daca acest articol a fost de ajutor, nu ezita sa ne scri.

Multumesc!

Daca ti-a placut articolul nostru, ajuta-ne cu un share pe facebook.

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.Lasă un comentariu