Cerere demisie de la locul de munca
Cererea de demisie de la locul de munca poate sa iti dea batai de cap, sa iti produca anumite ganduri deoarece nu sti cum trebuie sa procedezi atunci cand faci o cerere de demisie.
Atunci cand locul de munca nu iti mai aduce nici o satifactie, nu te intelegi cu seful ori cu colegii din departament si ai ajuns in stadiul in care doar o demisie iti rezolva problemele, trebuie sa sti anumite lucruri importante.
Aproximativ jumatate din populatii lumii este nemultumita de locul de munca si sunt interesati de o schimbare, d o cerere tip demisie pentru a renunta la job.
De ce este bine sa faci o cerere de demisie?
Stim cu totii ca atunci cand vrei sa renunti la locul de munca este foarte simplu, poti suna si anunti ca nu mai mergi si ai rezolvat problema.Da, se poate deoarece Codul Muncii nu prevede nici o obligativitate referitoare la angajat cu privire la depunerea unui preaviz pentru demisie.
Dar, atunci cand vrei sa te angajezi in alta parte, o sa fie nevoie sa aduci de la ultimele sau ultimul loc de munca o recomandare.Daca tu ti-ai dat demisia prin telefon si te-ai purtat oarecum jignitor cu patronul/compania/resursele umane, o sa primesti o recomadare foarte proasta de la locul de munca, lucru ce s-ar putea sa te afecteze la angajare.
O cerere de demisie nu mai este ca si in urma cu cativa ani, cand era foarte greu sa renunti la job si trebuia sa parcurgi diverse etape.In ziele noastre este foarte usor sa iti gasesti un job deoarece o sa vezi tot felul de reclame oferite de robotii google daca ai cauta vreodata un job.
Mai sunt si site-urile precum bestjob sau olx unde ai sa gasesti zeci de posturi pe diferite categorii de joburi si cu siguranta ai sa gasesti tot ce doresti.
Asadar, urmeaza sfaturile noastre si o sa poti face o cerere demisie foarte rapid iar tu o sa te poti pregati pentru noul tau job.
Cum scriem o cerere de demisie?
Intr-o cerere de demisie, primul paragraf ar trebui sa fie axat special asupra subiectului principal, adica parasirea companiei.”Tonul” textului trebuie sa fie profesional si direct, dar deloc razbunator.Ai in vedere sa amintesti in cererea de demisie motivul plecarii si ultima zi de munca, daca nu doresti sa mai mergi de maine, treci cu data X(cea de maine).Daca ai avut parte de o cearta la locul de munca, cu seful sau patronul, nu include acest lucru in motivul plecarii, incearca sa fi cat mai pozitiv si amiabil.
Paragraful nr 2 trebuie sa contita aspecte legate de timplul petrecut in companie / firma.Incearca intotdeauna sa le multumesti pentru experientele pe care le-ai dobandit la locul de munca, mentionand abilitatile pe care ti le-ai insusit la firma respectiva.
Finalul intr-o cerere demisie trebuie sa mentionezi clar ca nu cauti o contra-oferta la decizia ta si ca este decisiva si finala.Incheie intotdeauna cu un prietenos, “Va multumesc pentru toata experienta dobandita si posibilitatea de a colabora cu oameni profesionisi in firma dvs.Cu stima, numele tau.
Demisie cu preaviz
O demisie cu preaviz inseamna ca activitatea ta va continua in mod obisnuit fara nici o restrictie, iar rezultatul muncii tale o sa fie platit conform contractului de munca.
Perioada de preaviz demisie?
Perioada de previz in cazul demisiei poate sa fie intre 20 si 45 de zile, timp in care trebuie sa respecti toate sarcinile/obligatiile contractului de munca.
Alege intotdeauna calea preavizului pentru a-ti termina toate proiectele incepute si nu lasa nimic neterminat, chiar daca ai gasit un loc de munca mai bun, respectati colegii si echipa terminand tot ce ai inceput cu ei, deoarece aici dai dovada de profesionalism si respect.
Pot sa imi dau demisia fara preaviz?
Demisia fara preaviz nu este posibila decat atunci cand angajatorul tau este deacord cu plecarea imediata a ta.Daca el este deacord atunci intra in vigoare articolul 55 din Codul Muncii care rezulta demisia cu acordul ambelor parti.
Pot fi data afara fara preaviz?
Tine minte acest lucru, angajatorul nu iti poate spune ca esti data afara si de maine nu te mai prezinti la locul de munca.Ai la dispozitie 15 zile in care poti merge sa lucrezi si pe care o sa fi platit cu 100% din salariul tau contractual.Dupa cele 15 zile o sa fi eliberat permanent din functia detinuta rezultand ca esti liber de contact.