Cat costa un rinichi pe piata neagra?


In ziua de astazi, avem pret la orice lucru, nimic nu mai este gratuit, avem pentru:alimente,bucati de pamant,criptomonede,gadgeuri dar si pentru organe.


Lumea a ajuns in asa fel sa fie un supermarket urias in care gasesti aproape orice.Tot mai multe lucruri se vand in ultima vreme pe “piata neagra”, asa numita black market a lumii.

Un porumbel a ajuns sa coste cateva zeci daca nu sute de mii de euri, un fluture rare costa o mie de dolari pe eBay, se pot achizitiona si suprafete de pamant virtual, unde un patrat mic costa de la 10dolari pana la 10.000 de dolari pe Wall Street.


Foarte multi oameni mor, din cauza ca au nevoie de un transplant iar listele de asteptare sunt extrem de luni, dureaza cativa ani pana se gaseste un donator.Traficatii de organe fac bani extrem de multi din acest lucru, care este bineinteles ilegal.

cat costa un rinichiCat costa un rinichi?

Un rinichi pe piata neagra a organelor poate sa coste chiar si 100.000 de euro, iar acesta face parte din organele “ieftine”, deoarece o inima costa undeva la 500.000 de euro.

Am citit ceva articol pe un site, nu ii mai stiu numele, unde o persoana mai saraca, a vandut un rinichi un 20.000 de euro, mai exact rinichiul drept daca imi aduc bine aminte.


Cei care au nevoie de organe sunt cu cateva zeci de mii mai multi decat donatori.

Conforma unui studiu facut in SUA, o inima a ajuns sa valoreze 1 milion de dolari, locul doi fiind ocupat de ficat cu o valoare de aproximativ 550.00 de dolari iar un rinichi costa 250.000 de dolari.


Spitalul Fundeni din Bucuresti, este cel mai mare centru de transplant din Romania, iar oamenii bolnavi asteapta un donator pentru a putea reveni la o viata normala, sa primeasca o noua sansa.

Potrivit seeker.com, in Statele Unite, sunt aproximativ 123.000 de oameni care asteapta un transplant, au nevoie de un organ anume.


Firma de consultanta Milliman calculeaza costurile medii ale diferitelor transplanturi de organe în SUA si, desi majoritatea sunt scumpe, unele sunt foarte scumpe. Un transplant de rinichi costa putin peste 400.000 de dolari. Costul pentru transplantul mediu de inima, pe de altă parte, se poate apropia de 1,4 milioane de dolari.(aici vorbim special despre AMERICA).

Despre


Rinichii sunt doua organe in forma de fasole, fiecare de marimea unui pumn. Sunt situate chiar sub cutia toracica, cate una pe fiecare parte a coloanei vertebrale.

Rinichii sanatosi filtreaza aproximativ o jumatate de cana de sange in fiecare minut, eliminand deseurile si apa suplimentara pentru a face urina. Urina curge de la rinichi în vezica prin doua tuburi subtiri de muschi numite uretere, cate unul pe fiecare parte a vezicii. Vezica ta stocheaza urina. Rinichii, ureterele si vezica urinara fac parte din tractul urinar.

Cum functioneaza rinichii mei?
Fiecare dintre rinichii tai este alcatuit din aproximativ un milion de unitati de filtrare numite nefroni. Fiecare nefron include un filtru, numit glomerul și un tub. Nefronii functioneaza printr-un proces in doua etape: glomerulul iti filtreaza sangele, iar tubul returneaza substantele necesare in sange si elimina deseurile.

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.


Leave a Comment