Calugarire:Cum ajungi calugar

Calugarire este un cuvant prin care intelegem devotament religei dar si o viata stricta dupa sablonul pastrat sute de ani conform cuvantului lui Dumnezeu.


Calugarirea inseamna multe regului pe langa viata stricta din manastire.Inseamna credinta, ascultare, reuntarea la toate viicile si tentatiile lumii.

Etape Calugarire

Dedica-te religiei.


Pentru a ajunge calugar trebuie a trai in devotament spiritual, fizic si folozofic fata de credinta ta.

Aceasta calatorie spre calugarire necesita asumarea unui angajament profund fata de calea spirituala.Incepeti sa studiati zilnic si sa va implicati in rugaciune de mai multe ori pe zi.Incearca sa faci din acest lucru, un mod de viata, si care sa fie singurul lucru trait de tine de dimineata pana seara.


Tine minte ca, calugarii isi petrec cea mai mare parte a timpului in interiorul manastrilor rugandu-se pentru oameni zi de zi.

Anumite persoane spun ca sunt calugari singuri in munti care nu fac nimic altceva decat sa se roage pentru tara respectiva.

 


Ganditi-va la o viata de celibat, indiferent de religie sau ordine, aproape fiecare comunitate nonarhala practica celibatul.Daca incepeti sa va indreptati spre calugarire, trebuie sa luati un fel de juramant personal de celibat.
Daca ai trecut cu succes acest prag de celibat, vei arata o profunzime devotamentului tau atunci cand doresti sa te alaturi unei manastiri.

Un alt aspect legat de calugarire ar mai fi trairea intr-o cuminitate stransa cu celilati.Acest lucru vine la pachet cu impartirea spatiilor, meselor si a tuturor lucrurilor de pe lume.Puteti incepe sa testati acest stil de viata alaturandu-va unei situatii de viata in comun.


Renuntarea la bunurile materiale este un alt aspect la care trebuie sa te gandesti, in unele cazuri, calugarii doneaza bisericii tot ce detin iar apoi se apropie de calugarie traind o viata cat mai ordonat si simpla.

calugarire


Pasii spre calugarire


Primul pas este sa vizitati o manastire.

Daca esti intr-adevar interesat sa devi calugar, trebuie neaparat sa vizitezi o manastire, poti sa o iei pe cea mai apropiata de tine si sa vezi stilul de viata,oti intreba calugarii, maicutele despre acest lucru.In cea mai mare parte, manastirile sunt deschise potentialilor devoti.


Din cate am inteles, unele dintre ele permit si sa ramaneti cateva zile sa vedeti stilul de viata si rugaciune.

Conform regulamentului, starețul este obligat sa cerceteze scopul venirii: vocatia, deceptia sau interesele persoanelor, starea fizica, cunostințele religioase, temperamentul, aptitudinile sau formarea spirituală.

Trebuiesc parcursi 3 stadii de la venirea in manastire

Stadiul 1
Primirea in randul calugarilor

Stadiul 2
Imbracarea in haina monarhala


Stadiul 3
Slujba de calugarire

Aceste etape de desfasoara pe perioada stagiilor si implica mai multe cerinte pentru trece in urmatorul stagiu.Nu stiu sigur sa va spun cat dureaza aceste etape.


calugar - manastire

Acte necesare pentru calugarire

a) certificatul de nastere;
b) actul de studii (solicitantul, dacă este minor, sa fie absolvent al scolii generale, cel putin si sa aiba acordul parintelui/tutorelui;
c) cazier judiciar care trebuie obtinut de politie
d) certificat de stare civila, din care sa se constate ca nu are nici una din obligatiile familiale prevazute de Codul familiei;
e) recomandarea preotului paroh
f) act privind stagiul militar si declaratia ca renunta la averea sa donand-o rudelor sau manastirii;
g) fisa medicala privind starea sanatatii fizice si psihice.

 

calugar

imagini:pixabay.com

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment