Asus recheamă un produs in fabrica dupa reclamatii

Compania Asus a fost nevoită să emită o rechemare a produsului după ce a fost informat de la unii utilizatori că plăcile sale de bază se topeau.


Pe rețelele de socializare au apărut informații potrivit cărora o serie de plăci de bază Z690 Hero afectate, fabricate de compania de calculatoare, ardeau și produceau fum după o utilizare normală.

Asus a recunoscut vina și a spus că ar putea “afecta” anumite unități fabricate în 2021.


Z690 Hero este o placă de bază high-end pentru utilizarea pe computere desktop pentru jocuri.

Placa de baza este bitul in care conectezi toate celelalte parti ale unui PC.


asus


 

Majoritatea celor afectați au raportat că au văzut un cod de avertizare Bios de 53 pe ecran, ceea ce indică o eroare de inițializare a memoriei.


Alții miroseau fum și au găsit urme de arsură pe produse, în timp ce un utilizator de pe platforma de socializare Reddit a raportat că a izbucnit un incendiu real.

Utilizatorul TheMaxXHD a spus că au fost navigarea pe internet atunci când PC-ul lor închis și: “Când mă uit acolo văd o componentă de pe placa de baza literalmente pe foc.”


Asus a recunoscut problema într-o declarație pe site-ul său și a avertizat că defecțiunea ar putea “afecta unitățile fabricate în 2021” cu o anumită piesă și un număr de serie specifice.

Proprietarii plăcii de bază pot examina ambalajul produsului pentru a vedea dacă hardware-ul lor este afectat.


Clienții pot, de asemenea, să tasteze numărul lor de serie pe site-ul Asus pentru a vedea dacă modelul lor ar putea fi defect.

“Am primit recent rapoarte de incidente cu privire la placa de baza ROG Maximus Z690 Hero”, a spus compania.


“Problema ar putea afecta unitățile fabricate în 2021 cu numărul de piesă 90MB18E0-MVAAY0 și numerele de serie începând cu MA, MB sau MC.”

Sursa:https://www.bbc.com/news/technology-59859594

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.Lasă un comentariu