Xiaomi renunță la MIUI și anunță noul sistem de operare HyperOS.

Este sfârșitul unei ere pentru Xiaomi și pentru fanii săi, deoarece compania chineză tocmai a anunțat că va înlocui tradiționalul MIUI cu un sistem de operare nou-numit HyperOS.


Lansarea globală va avea loc pe parcursul anului 2024, însă Xiaomi încă nu a confirmat ce dispozitive vor fi eligibile pentru actualizarea la noul HyperOS. Cu toate acestea, compania chineză a menționat că cele mai recente flagship-uri Xiaomi 14 vor avea preinstalat HyperOS.

Răspunzând la întrebările unor fani, vicepreședintele Xiaomi, Alvin Tse, a declarat că viitorul HyperOS va include o arhitectură complet nouă și rescrisă, deci așteptați-vă la foarte puține asemănări cu MIUI.


Mai important, HyperOS a fost proiectat să funcționeze nu doar pe smartphone-uri, ci și să unească ecosistemul Xiaomi, care include o gamă largă de produse.

“În 2014, când afacerea IoT a început să prindă contur, am început dezvoltarea exploratorie și verificările. În 2017, dezvoltarea unui nou sistem a fost lansată oficial pentru a sprijini toate dispozitivele și aplicațiile ecologice cu un cadru de sistem integrat”, a declarat CEO-ul companiei, Lei Jun. (sursa: AndroidAuthority)


Xiaomi-Hyper-OS

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment