Xiaomi isi propune sa ajunga in top 5 producatori de masini

Lei Jun, CEO-ul Xiaomi a declarat intr-un interviu ca ambitiile companiei pentru viitor sunt sa ajunga in top 5 a celor mai mari producatori de automobile.Poate vi se pare ca este putin prea optimist dar, avand in vedere rata de crestere pe piata a vanzarilor de masini electrice in ultimii ani, nu este chiar imposibil asadar compania va ataca aceasta piata foarte puternic.Lei Jun, spune ca are tot ce trebuie pentru a putea ajunge acolo in maxim 20 de ani.


Lei_Jun - Xiaomi - CEO
Lei_Jun – Xiaomi – CEO

Lei Jun recunoaște că Xiaomi Auto este cu aproximativ 6-7 ani în urmă față de concurența din China, dar prima sa lansare este programată pentru 2024 și ar trebui să fie destul de curând. Compania are o mare expertiză în software și experiență generală a utilizatorului, așa că se bazează pe aceasta pentru a ajunge rapid din urmă. De fapt, Lei Jun spune că partea software a dezvoltării este probabil mai importantă în zilele noastre.

Anul trecut, Xiaomi Auto a atras investiții de 439 de milioane de dolari, peste 2.300 de angajați în cercetare și dezvoltare, iar prima mașină a companiei a intrat deja în testele de iarnă, așa că se pare că lucrurile se mișcă rapid. Mai repede decât se aștepta, chiar.


Viziunea Xiaomi este de a oferi o integrare perfectă pe toate dispozitivele din viața noastră – smartphone-uri, case inteligente și mașini. Compania dorește să vă aducă pachetul complet.

Bazându-se pe succesul Xiaomi în domeniul electronicelor de larg consum, Lei Jun consideră că comercializarea noii mașini nu va fi dificilă cu atât de multe magazine din întreaga lume și conexiuni de retail.


Blogger din pasiune, pasionat de tehnologie si IT,iubitor de Android. Fondator BTIC.ro

Leave a Comment