Xiaomi 14 va fi primul telefon cu un procesor Snapdragon 8 Gen 3

Compania a făcut o anunțare surpriză la Summitul Snapdragon organizat de Qualcomm:La momentul tău, Xiaomi 14 va fi primul telefon cu un procesor Snapdragon 8 Gen


Am aflat deja că seria Xiaomi 14 își va face debutul mai târziu în această săptămână, dar președintele companiei a făcut o declarație surprinzătoare la Summitul Snapdragon 2023 al Qualcomm: va fi prima linie de telefoane care va fi echipată cu un chipset Snapdragon 8 Gen 3. Predecesorul său, Xiaomi 13, folosea un Snapdragon 8 Gen 2, așa că s-ar putea crede că aceasta era o evoluție așteptată. Cu toate acestea, având în vedere că modelul din acest an a fost anunțat mai devreme decât cel din anul trecut, părea posibil să nu beneficieze de noul chip de la Qualcomm. Se pare că lansarea a venit chiar la timp.

Când președintele Xiaomi, William Lu, a urcat pe scenă la Maui în ziua de marți, părea că o companie face un gest de profesionalism față de alta, ajutând să susțină progresul acesteia pe tot parcursul anului – mai ales că Qualcomm tocmai făcuse anunțul privind noul său SoC. Cu toate acestea, mulțimea a răsuflat ușurat când executivul a trecut la un subiect nou.


Acum, vreau să vă împărtășesc că, pe 26 ale acestui lună – mai este doar o zi – vom lansa Xiaomi 14,” a explicat Lu, “Și acest model va folosi oficial Snapdragon 8 Gen 3.

După o pauză pentru ca publicul să se recompună, Lu a continuat să se lăude spunând că “Xiaomi și Qualcomm au o colaborare pe termen lung, iar Xiaomi 14 este o demonstrație a colaborării noastre profunde cu Qualcomm.” A adăugat: “Acesta este unul dintre primele cazuri în care o platformă nouă și un dispozitiv nou sunt lansate simultan.”

Xiaomi 14
Xiaomi 14

Xiaomi 14 Snapdragon 8 Gen 3

Vine cu upgrade-uri semnificative față de predecesorul său, deci este de înțeles de ce Lu ar dori să se lăude că au învins concurența pe piață. Pentru sarcinile sale principale de procesare, CPU-ul are șapte nuclee, conduse de un nucleu primar Cortex-X4 cu o frecvență de 3,3 GHz. Cinci dintre acestea sunt nuclee de performanță Cortex-A720, din care două rulează la 3,0 GHz, iar celelalte trei ating viteze de până la 3,2 GHz. Ultimele două sunt nuclee de eficiență Cortex-A520, cu o frecvență de 2,3 GHz.


Pe lângă creșterea specificațiilor brute, Qualcomm a investit multe resurse în domeniul inteligenței artificiale cu Snapdragon 8 Gen 3 – cu toate acestea, va reveni producătorilor de echipamente originale (OEM) să implementeze multe dintre aceste upgrade-uri și nu este clar dacă Xiaomi a făcut acest lucru. Cu toate acestea, Qualcomm a prezentat unelte precum cel mai rapid generator de imagini pe dispozitiv și o funcție de ștergere a obiectelor din video care semăna mult cu Magic Eraser de la Google, dar pentru video.

Am primit și o scurtă privire asupra Xiaomi 14 în sine, cu Lu ținându-l pe scenă pentru toți să-l vadă, așa cum este arătat în imaginea de sus. Detaliile vor fi confirmate pe 26 când telefonul va fi anunțat oficial, dar ne așteptăm la o experiență excelentă cu camera, susținută de lentilele Leica Summilux de top, alături de upgrade-urile obișnuite pentru afișaj și baterie. Va fi o săptămână interesantă pentru fanii Xiaomi.

Via:AndroidPolice


Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment