Stiai ca in windows 11 nu poti schimba browserul implicit(EDGE)

Daca in toate versiune de windows, am putut schimba browserul oferit de microsoft, adica EDGE, in windows 11, acesta nu poate sa fie inlocuit de alt browser permanent, adica alt browser precum:Chrome,Opera,Vivaldi,Firefox, sa fie setat ca implicit si orice site web sa fie deschis cu browserul setat.


Totusi,

Microsoft anunta ca ar putea permite in curand utilizatorilor Windows 11 sa “ocoleasca” Edge ca si browser implicit.


Cu noua versiune de windows 11 vom putea face acest lucru, dar suntem conditionati intr-un fel.

Windows 11 permite utilizatorilor sa seteze browsere altele decat Edge ca implicite, dar noua caracteristica este disponibila numai pentru utilizatorii programului Microsoft Insider.


Presiunile utilizatorilor pe aceasta tema, au facut microsoft sa gaseasca o solutie care permite setarea browserului implicit altceva decat Microsoft Edge.Aceasta modificare nu a fost implementata inca in versiune stabila a Windows 11, ea fiind disponibila doar utilizatoril Microsoft Insider in Dev Channel.

Parerea noastra este ca Microsoft forteaza foarte mult acest browser, nu zic ca este un lucru rau, dar oamenii ar trebuie sa aibe posibilitatea de a alege.Speram intr-un update care sa permita tuturor utilizatorilor sa isi seteze dupa bunul plac browserul implicit.

Programul Windows Insider oferă trei canale pentru cei care le adoptă timpurii: un canal Dev unde sunt introduse noi funcții pentru testarea inițială; un canal beta, unde sunt incluse funcții mai complete pentru testarea finală (cel mai bun pentru utilizatorii care doresc cele mai stabile build); și un canal de previzualizare a lansării programului pentru testarea actualizărilor cumulate. După feedback din partea comunității Insider, Microsoft poate modifica, păstra sau elimina actualizările.

 Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment