Windows 11 Depășește Așteptările Microsoft: 400 de Milioane de Instalări Active

Chiar dacă reacția utilizatorilor față de Windows 11 nu a fost întotdeauna pozitivă, sistemul de operare al Microsoft pare să fie mai popular decât s-ar fi așteptat chiar și compania însăși, conform Windows Central. Recent, numărul de instalații active ale Windows 11 a depășit 400 de milioane de calculatoare, iar acum se așteaptă ca până la finalul anului 2024, aproximativ jumătate de miliard de sisteme să facă trecerea la Windows 11.


Windows 12

Există speculații că în anul următor va fi lansat Windows 12, o nouă iterație a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft. Windows 12 este raportat să includă funcționalități AI integrate și să facă tranziția de la un model de achiziționare pre-plătit, bazat pe licență perpetuă, la un model pe abonament SaaS (Software as a Service). Această schimbare structurală ridică întrebări interesante despre preferințele viitoare ale utilizatorilor de PC-uri, cu potențialul ca mulți să rămână pe Windows 11 pentru o perioadă mai îndelungată și ca utilizatorii noi să opteze pentru versiunea anterioară în locul celei noi.


Windows 11 - 400 milioane instalari

Adopția Rapidă a Windows 11, dar Încă Sub Performanțele Windows 10

Rata de adopție a Windows 11 a depășit estimările Microsoft, însă a fost mai lentă în comparație cu adopția Windows 10. Windows 11 a atins pragul de 400 de milioane de instalări în doi ani de la lansare, în timp ce predecesorul său a realizat aceeași performanță în jumătate din această perioadă. Pentru comparație, în decurs de trei ani, Windows 10 era deja instalat pe peste 1 miliard de computere.


Limitarea adopției Windows 11 poate fi atribuită și cerințelor hardware impuse de sistemul de operare Microsoft. Windows 11 este compatibil doar cu sisteme echipate cu procesoare fabricate din 2018 încoace, care includ un modul TPM (Trusted Platform Module) de versiunea 2.0. Acest modul este utilizat pentru a asigura securitatea software împotriva potențialelor atacuri injectate la prima pornire a sistemului. Deși există metode pentru a ocoli această limitare, utilizatorii obișnuiți pot să nu fie familiarizați cu aceste proceduri, chiar dacă există ghiduri online disponibile, inclusiv pe site-ul Microsoft.

Descarca Windows 11

windows 11Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment