WhatsApp renunță la suportul pentru Android KitKat.

WhatsApp este cea mai utilizată aplicație de mesagerie din lume, deoarece facilitează comunicarea atât în mediul corporativ, cât și între persoane, fiind ușor de utilizat și universală la nivel internațional. Datorită acoperirii sale globale, este crucial ca aplicația să fie disponibilă pentru cât mai mulți oameni posibil, pe diferite sisteme de operare și versiuni de OS. Nu toate regiunile au acces la tehnologiile necesare pentru a utiliza Android 14, așa că unii oameni au rămas la versiuni mai vechi ale Android, începând cu Android 4.4, cunoscut și sub numele de KitKat. Acum, așa cum am menționat în aprilie, conform indicațiilor versiunilor beta, WhatsApp a renunțat la suportul pentru KitKat cu cea mai nouă versiune a aplicației sale pentru Android.


Mai puțin de 1% dintre utilizatori încă folosesc Android 4.4.

Lansat pentru prima dată în 2013, Android 4.4 a fost un succes remarcabil. A devenit una dintre cele mai îndrăgite versiuni ale sistemului de operare până în prezent și este încă folosită astăzi de un număr foarte mic de oameni. Începând cu mai 2023, doar 0,5% din populația lumii mai folosea un dispozitiv care avea acces la Google Play Store și rula pe KitKat. Numărul acestora a scăzut în ultimii ani și după ce Jelly Bean (Android 4.1-4.3) a pierdut complet suportul Google în 2021, era momentul ca și Android 4.4 să urmeze aceeași direcție odată cu lansarea versiunii 23.90.99 a serviciilor Google Play.

WhatsApp a renunțat în cele din urmă la suportul pentru KitKat în cea mai recentă versiune pentru Android. Este singura schimbare de compatibilitate a sistemului de operare mobil pe care WABetaInfo a raportat că se întâmplă în acest moment. Din punct de vedere realist, numărul de oameni care încă mai folosesc Android 4.4 și depind de WhatsApp pentru funcționarea lor zilnică este probabil destul de mic, deci dacă această schimbare a eliminat niște probleme de mentenanță pentru WhatsApp și a îmbunătățit produsul pentru sistemele de operare curente, atunci este probabil în regulă.


Android 4.4
Android 4.4

Nu este prima și cu siguranță nu va fi ultima aplicație care își încheie suportul pentru KitKat. Dropbox și-a încheiat suportul pentru acest sistem de operare acum peste trei ani, iar chiar înainte de aceasta, Android Messages — acum Messages by Google — și-a încheiat suportul pentru această versiune veche în 2018. Chiar și cu toate amintirile frumoase pe care le-am avut cu Android 4.4, lumea tehnologică se mișcă rapid și uneori este mai bine să mergem mai departe.

WhatsApp a făcut multe actualizări în ultimele săptămâni în versiunile sale publice pentru Android. Cea mai importantă actualizare stabilă dintre toate este faptul că schimbarea între mai multe conturi este acum disponibilă. Acest lucru face ușor să folosiți mai mult de un cont WhatsApp pe o singură instalare a aplicației în loc să aveți copii multiple pe dispozitivul dvs. În versiunea beta, nu numai că sunt testate mesajele vocale și stickerele, dar ar putea veni și o securitate suplimentară sub forma ascunderii conversațiilor blocate. Cu cât există mai multe actualizări, cu atât mai bine, în ceea ce privește serviciul de mesagerie cel mai utilizat dintre toate.


Via:AndroidPolice.com

Salut, sunt Cosmin, un pasionat de tehnologie cu o sete nesfârșită de cunoaștere în universul digital. Cu o adâncă fascinație pentru inovații, dispozitive inteligente și progresele tehnologice, am ales să-mi dedic viața explorării și înțelegerii lumii tehnologice în continuă schimbare.

Leave a Comment